ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Kokostoppar med choklad

/


Härliga fredag! Jag hoppas ni har en riktig skön dag, precis som fredagar ska vara. En speciell känsla i luften. Ni var många som blev sugna på att göra kokostopparna jag filmade på stories i veckan och här kommer det!
Jag älskade kokostoppar när jag var liten och bakade ofta, receptet är klassiskt som finns i alla gamla bakböcker men jag har även doppat dem i choklad. Då blir det lite mer en ”kondisbit”. Men allra godast är nog enbart kokostoppar som de är, dessa blev sega och krispiga. Så gott till helgfikat.
Kokostoppar ca 25 stycken
50 gram smör
2 ägg
1,25 dl socker
200 gram kokosflingor
ev 100 gram mörk choklad -Jag körde 50% ljus och 50% mörk
Gör så här: 
Sätt på ugnen på 175 grader, smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Rör ihop ägg och socker, vispa inte. De blir mycket bättre om du rör ihop smeten och håller sig fina och flyter inte ut.
Häll sist i det smälta smöret och kokos och rör runt, låt sedan smeten stå en stund innan du klickar ut de på plåten.
Klicka ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper, ta hjälp av två små skedar och händerna. De blir fina om du gör toppar, jag hade två plåtar. Baka topparna i mitten av ugnen ca 10 minuter, de ska inte brännas eller bli för bruna.
Ta ut topparna, låt de svalna innan du doppar dem i smält choklad om du ska ha det.
Smält chokladen i vattenbad och doppa botten på dina kokokstoppar, ställ de åt sidan som på bilden så slipper du en sån där ”platta” under topparna. Håll försiktig i dina kokostoppar, de kan lätt ramla sönder så håll så långt ner du kan. Snurra lite så chokladen rinner av ordentligt.
Låt de svalna ordentligt, njut av dina goda kokostoppar och förvara i en burk.

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00