• 2020-09-07, 14:47
  • 7


Över 500 personer har nu skrivit på min namnlista som kräver ett stopp för den vidriga nollningen på Västerhöjd i Skövde varje år. Att det tystnat i tidningarna betyder inte att jag tänker släppa detta och låta det bli samma sak nästa år tiden, med samma rektor och gymnasiechef som säger att det varit sååååå lugnt i år. Det ska bli slut på detta! 

HÄR kan ni se namnlistan och HÄR finns länkar till vad jag skrivit om nollningen och vad min systerson Marcel utsattes för.

Så nu har jag skickat in listan till Barn-och Ungdomsnämndens ordförande Anders Karlsson (M), vice ordförande Marianne Gustafson (KD) och andre vice ordförande Robert Ciabatti (S). Jag tycker inte att våra politiker ska få gömma sig bakom tjänstemännen, de som vi valt för att ansvara för hela stadens säkerhet måste också leva upp till det. Alltså går jag vidare nu och hoppas på svar.

En av politikerna har engagerat sig själv, oppositionsrådet Johan Ask (S) har skrivit debattartiklar om att få stopp på nollningen och har till och med skrivit på namnlistan. Det känns bra, då hoppas jag att han inte heller bara glömmer detta till nästa år utan att vi faktiskt får politiker som tar ansvar för var som drabbar ettorna på Västerhöjd vartenda år.
Jag tänker påminna dem, gör det ni med! 

//

Några kommentarer från namninsamlingen:

Linn Karlsson: Nollning hör inte ens hemma på gymnasienivå. Jag har själv arbetat på Västerhöjd och varit ombedd att stå vakt. Jag vägrade! Mitt sista år var det en lärare som blev mordhotad. Eleven fick följa med till skolgården och grilla korv efter incidenten. Jag tycker att elevernas rättigheter har stigit till en nivå där svenska skolan till sist blir ett skämt!

Victoria Lundqvist: Den nollning som pågår är grovt kränkande och rent olaglig. Den strider också mot diskrimineringsgrunderna när jag läser exempel på vad elever skrivit på fönster mm. Handlingarna strider mot FN barnkonvention. En konvention som ska inkorporeras i kommunlagarna sedan 2019. Det är skolledningens och utbildningsförvaltningens skyldighet att stoppa dessa handlingar av VÄLDIGT många anledningar.

Ann-Sofie Ärlig: Inga elever ska behöva känna sig rädda att gå till skolan, med en sådan här skolstart när man börjar ettan på gymnasiet gör ju att säkert många blir otrygga och inte ens vill tillbaka till skolan igen, och deras tre års utbildning och jobb i framtiden står på spel. Min son började ettan på Kavelbrogymnasiet i Skövde han märkte knappt av någon nollning alls han sa att han är glad att det var just kavelbro och inte Västerhöjd han går på.

Annelie Lindblom: Jag skriver under eftersom jag anser att sk nollning har gått helt överstyr då det enbart handlar om att förnedra elever! Skolpersonal måste reagera och inte tillåta att någon elev överhuvudtaget ska må dåligt på skolan som ju är deras arbetsplats!

Anna Lundberg: Förskräckligt att liknande nollning och mobbning får ske. Borde ge direkt omplacering för någon som gör en sådan handling. Hela skoltiden påverkas och hämmas troligtvis för den utsatte och kanske ändå upplevs så om flera personer gjort handlingarna. Fy skäms och visa nolltolerans tydligt från ledningen!

Marie Jonsson: Jag avskydde själv nollningen och mådde fruktansvärt dåligt före, under tiden och efter den var över. Skandal att det fortfarande finns!

Tina Sarenmalm: Minns mina vänner som började 1an där för måååånga år sedan och som utsattes för hemska saker. Min lillasyster vågade inte gå dit de 1a dagarna hon gick där för 10 år sedan då nollningen var otroligt grym, hon bytte sen skola och stad. Även på senare år har jag hört så tråkiga och hemska saker som hänt bekantas barn :( Det är helt sjukt och galet att skolan inte STOPPAR nollningen!!!! Hitta på en rolig aktivitet för att välkomna 1orna istället!

Jan Toftby: Jag tycker att så kallad nollning är en kränkande särbehandling av den enskilde eleven. Orsakar stort lidande och kan få förödande följder för den ursatte!

Anna Johansson: Min dotter är inställd på att söka till Västerhöjd nästa år. Blir det inte förbud och ordentliga krafttag mot denna idioti kommer jag att inte låta henne gå till skolan första veckan.

Anette Quick: Det är fruktansvärt att detta tillåts. Att ingen tar ansvar. Stackars ungdomar som börjar 1:an på gymnasiet och inte vet vad som kommer möta dem de första dagarna.

Annika Persson: Tycker att det är så fruktansvärt kränkande med nollning och har inget med skolans värld att göra. Vad sänder det för signaler till våra barn att man får hålla på så här år efter år. Hur tänker lärare o rektorer??? Skolan ska vara en trygg plats.

Per-Arne Högberg: Jag arbetat som lärare och sett vad liknande aktiviteter gör med människor!!!

Marie Carlsson: Min son börjar på Västerhöjd nästa år, och jag vill inte utsätta honom för sådan här pennalism. Det är ett arbetsmiljöproblem och ytterst brott mot arbetsmiljölagen.

Anette Gunnarsson: Är i mot allt vad mobbning är. Och i denna skola i Skövde är det ju fruktansvärt. Ska inte få förekomma sånt.

Britt-Marie Berndtsson: Härskartekniker, penalism och översitteri gentemot våra medmänniskor måste bort från agendan! En eloge till dig Johanna för ditt engagemang

 

2020-09-07 Johanna Toftby

Kommentarer

Marita 2 veckor sen

Enligt min tonåring ska de som nu går i trean på Västerhöjd i Skövde ha sparar ägg burkar sedan i början på året för att få fram ruttna ägg inför nollningen.

Som förälder undrat jag lite var de förvarat de här burkarna och varför föräldrarna inte reagerar. Tystnad är medgivande.

Monika 2 veckor sen

Jag är nyfiken vad rektorn på Västerhöjd säger? Det är väl en hel del som ifrågasatt antar jag?

Lena 2 veckor sen

Jag föreslår att du skriver ett medborgarförslag till kommunfullmäktige, då kommer din fråga upp på dagordningen och samtliga kommunfullmäktiges ledamöter får ta del av detta.

Sanne B 2 veckor sen

Kanske dags att se över likabehandlingsplanerna? Detta dokument ska finnas och är en offentlig handling. Där ska det finnas handlingplaner vid kränkande behandling, vem som ansvarar för vad, rättigheter och skyldigheter. Dags för skolans rektorer att leva upp till dessa fina ord? Inga barn ska behöva må dåligt för att man väljer att gå till skolan och skaffa sig en utbildning och framtid.

Mona 2 veckor sen

Åh vad bra!

Anneli 2 veckor sen

Mycket bra!!!!

Linda.S 2 veckor sen

Bra Johanna! Fler bloggare borde använda sin blogg till mer än mat och mode.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…

Idag har jag varit iväg hela dagen hos min mormor som fyller 88 år idag! Vilken mysig och fin dag vi fick. Hon hade även en tid på ortopedtekniska på sjukhuset så…