ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med kantareller och parmesan

/


Pasta med kantareller! Jag älskar säsongsmat och nu är det så gott med kantareller. Pasta äter vi egentligen inte på vardagar men idag blev det en lyxig lunch med kantareller, parmesan och lite klippt knaprig bacon. För vegetariskt tar du bara bort baconet.
För en krämig pasta- ta mer olivolja och pastavattnet i såsen. Det binder och blir så gott! Jag har dock lite grädde i denna, hade matlagningsgrädde idag men ta vanlig om du hellre vill.
Spara några färdistekta kantareller till dekoration och njut av en riktigt god och lyxig pasta. Till helgen är det kul med en riktigt italiensk middag- många rätter och små portioner.


Pasta med kantareller 4 port
ca 500 gram linguini  eller spagetti + olivolja och salt i pastavattnet
250-300 gram kantareller
2 dl riven parmesanost
140 gram klippt bacon
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk timjan krydda
1,5 dl grädde
1/2 dl olivolja
ca 1,5 dl pastavatten
1 msk smör
svartpeppar och salt
Gör så här: Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningar. Fräs klippt bacon i småbitar i stekpanna. (Knaprigt)  Lägg åt sidan. Torka ur pannan. Rensa svampen och skär i bitar om de är stora. Hacka löken fint. Fräs svampen i en torr stekpanna och fräs på medelvärme så vattnet kokar in i kantarellerna. (Spara några färdigstekta kantareller till dekoration.) Tillsätt lite smör, salt och peppar. Lägg ner den hackade löken.
Häll i baconet, grädde, olivolja, pastavatten, timjan, smaka av med salt och peppar. Häll i riven parmesan, koka ihop och smaka av allt. Det ska vara krämigt. Häll av pastan, vänd ner den i såsen och vänd försiktigt runt allt. Ställ fram och njut!
Ställ fram parmesanost och riv över din krämiga pasta.

18

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00