• 2020-09-07, 20:19
  • 17

Pasta med kantareller! Jag älskar säsongsmat och nu är det så gott med kantareller. Pasta äter vi egentligen inte på vardagar men idag blev det en lyxig lunch med kantareller, parmesan och lite klippt knaprig bacon. För vegetariskt tar du bara bort baconet.

För en krämig pasta- ta mer olivolja och pastavattnet i såsen. Det binder och blir så gott! Jag har dock lite grädde i denna, hade matlagningsgrädde idag men ta vanlig om du hellre vill.

Spara några färdistekta kantareller till dekoration och njut av en riktigt god och lyxig pasta. Till helgen är det kul med en riktigt italiensk middag- många rätter och små portioner.

Pasta med kantareller 4 port
ca 500 gram linguini  eller spagetti + olivolja och salt i pastavattnet
250-300 gram kantareller
2 dl riven parmesanost
140 gram klippt bacon
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk timjan krydda
1,5 dl grädde
1/2 dl olivolja
ca 1,5 dl pastavatten
1 msk smör
svartpeppar och salt

Gör så här: Sätt på pastavattnet och koka pastan enligt anvisningar. Fräs klippt bacon i småbitar i stekpanna. (Knaprigt)  Lägg åt sidan. Torka ur pannan. Rensa svampen och skär i bitar om de är stora. Hacka löken fint. Fräs svampen i en torr stekpanna och fräs på medelvärme så vattnet kokar in i kantarellerna. (Spara några färdigstekta kantareller till dekoration.) Tillsätt lite smör, salt och peppar. Lägg ner den hackade löken.

Häll i baconet, grädde, olivolja, pastavatten, timjan, smaka av med salt och peppar. Häll i riven parmesan, koka ihop och smaka av allt. Det ska vara krämigt. Häll av pastan, vänd ner den i såsen och vänd försiktigt runt allt. Ställ fram och njut!

Ställ fram parmesanost och riv över din krämiga pasta.

 

 

Kommentarer

Ann-Sofie 6 dagar sen

Hej!
Så gott recept, tackar så mycket för receptet och inspiration.
Även mina barn som är 8 år och 11 år uppskattade maten🤗
Har provat flera av dina recept o kommer att fortsätta med det, du är duktig🤩

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 dagar sen

Tack Ann-Sofie! Vad glad jag blir.
Kul att de även gillade trots det är svamp, vet vissa som är lite kräsna med just svamp.
Vi älskar det!

Ha en fin lördag, kramar

Birgit 1 vecka sen

Å vad det ser gott ut. Om du bara visste vad jag lagar mycket av just dina recept. Sparar dom och de är min inspirationskälla. Hur mycket har jag inte rekommenderat dom till vänner. Tusen tack😀♥️

Cecilia 1 vecka sen

Hej! Om man får lämna önskemål så vill jag gärna att du gör ett inlägg med hårtips och produkter. Behövs efter sommaren och håret känns slitet :)
Har inte gått till frissan på länge pga covid utan testar att färga det själv hemma ett tag. Vad tycker du om det och vilka färger är ok? Jag är mörk i botten och ljusar/ slingar det.
Kram

Anna 1 vecka sen

Jag slutade helt med pasta ris o potatis och även bröd . Mår så mycket bättre och gick ner 35 kg ersätter med rotfrukter och grönsaker .

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Ja det är helt klart det som gäller om man vill tappa vikt.
Skulle jag äta pasta, bröd osv hela tiden skulle jag bli enorm.
Mår inte bra av för mkt kolhydrater, balans är A och o.

Men njuter helt klart av en pasta en gång i veckan😍

Elenor 1 vecka sen

Vad olika det kan vara! Jag äter antingen ris, pasta eller potatis till både lunch och middag och alltid en fralla till frukost och har gått ner 45 kg på 1 år! Jag tror inte på några förbud utan äter det jag tycker om men mindre portioner och med max 3 timmars mellanrum.

Jag ska tillaga denna kantarellpasta ikväll för det ser jättegott ut!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Vad kul! Hoppas du gillar pastan! :)

Handlar inte om förbud, det är just det som är farligt.
men om du/jag äter vad jag vill, när jag vill klart jag går upp i vikt.

Allt handlar om storlek på portioner, balans osv.
Sen är det mer socker i kolhydrater som inte jag gillar, för kroppen “vet inte” vad som är vad.
Äter du tex en snickers till lunch klart inte det är den bästa lunchen- men kroppen vet inte att det är skit mer än att man kan må lite sämre förstås.
Men antal kalorier är den samma.

Jag äter inte var tredje timma, det är en gammal myt men man ska göra det man mår bäst av. När jag pluggade till PT vad det ofta läraren sa- det finns ingen sko som passar alla.

Jag äter frukost tex vid 12, periodisk fasta gör att du får ett bättre blodsocker och inte vänja kroppen att äta ofta.
Jag kan numera stå mig en hel dag för mitt blodsocker är bra. Jag kör inte detta för att banta. Utan för att mitt blodsocker mår så bra av perdiosik fasta, mindre kolhydrater och mer protein.

Man får testa sig fram, äta det kroppen får energi och mår bra av!

Moa 1 vecka sen

Åh va gott det såg ut, kantareller mums:)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

SÅ galet gott! En riktigt god kombo helt enkelt :)

K 1 vecka sen

Varför äter ni inte pasta på vardagar ( om man får fråga )

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

För det är mycket kolhydrater och helglyx mat. Äter mer av grönsaker, ris, kokt potatis rotfrukter, på veckorna.

Kamillas 1 vecka sen

Låter som en kanon god pasta.

Susanne 2 veckor sen

Vilka smaker detta måste vara på denna pastan. Verkligen något jag ska tillaga.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Ja gör det! Hoppas det smakar :)

Anneli 2 veckor sen

Ser fantastiskt gott ut!!! Och ett gott, rött vin till 😍😍😍!!!!
Ska testas 👍👍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Ja gud ja! Men jag dricker inte alkohol på vardagar- men till helgen då jäklar ska jag göra pasta igen- så gott med ett gott glas rödvin till!

Hoppas du gillar det. :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…