• 2020-09-09, 20:04
  • 13

Innehåller annonslänk till Holo och Ellos

Idag har jag färgat håret hos Alexandra där Lisa-Marie jobbade, hon är superduktig på färg och kan svåra, krångliga hår som mitt burr. Jag älskar sätta mig i frisörstolen, tror inte jag vet något bättre. Kanske för jag själv stått bakom som frisör i många år. Jag vet vilket slit det är att få ordning på kunders hår och önskemål.

Den här årstiden är det ofta väldigt sommarblekt och torrt efter mycket sol och bad osv. Jag hade en hemsk utväxt och ville dämpa det blonda, när man varit så ljus så är det alltid svårt att göra för stor förändring till att bli för mörk (vänja sig alltså) så jag vill göra det i flera steg. Nästa gång ska jag gör det något mörkare i olika partier på längerna.

Kolla förebilden, haha! Hemsk utväxt. Men har låtit det medvetet gå längre tid för jag ville spara håret under sommaren. Herregud vad  blekt det har blivit när vi varit ute med båten i sommar. Och när det är sommarblekt så blir det alltid extra torrt.

Idag lade vi i något mörkare botten men lite slingor från utväxten för annars känner jag mig kolsvart om jag sätter upp håret i en tofs. Vi lade även lite ljusbruna slingor på längerna som dämpade det superljusa. Skulle jag inte haft lite slingor från botten vet jag att jag skulle känna mig väldigt “platt”.
I botten tog vi en 7N plus lite 6N. Säger kanske inte er så mycket men jag var en 8 innan, alltså ett steg ljusare i botten.

Och så här blev det! Så skönt att få bort den hemska blekta men ändå känna mig lite ljus, en uppfräschning är skönt.

Nu börjar håret bli bättre och bättre för varje vecka. Jag dricker kollagen varje dag eftersom jag tappar extremt mycket hår efter covid-19 och även järnbrist. Kroppen mycket kollagen och näring nu.

Dricker ni kollagen? Snacka om att det hjälper även mina hemska fransar efter 6 års fransförlängning. BLÄ vad kaos de varit efter jag slutade. Man fattar inte hur mycket det förstör sina egna stackars fransar. Det kommer ta många månader att reparera. Olika korta längder, för inte tala om spikraka hemska fransar. Puh. Aldrig mer säger jag.

Testa kollagen ni också! Skriv koden Johanna30 så får ni 30% rabatt på detta grymma kollagen. Klicka HÄR för att beställa. Finns 30 dagars eller 60 dagars. Man dricker en färdig “shot” utan att behöva blanda något. Smakar exotiskt! Hade jag inte druckit detta skulle mina fransar inte återhämtat sig så snabbt.

Söt blus med krage HÄR. Fint med en tröja över och ha kragen utanför också.

Vill ni ha mer hårtips? Skriv vad ni vill ha tips på så ska jag samla allt och göra ett inlägg.

 

 

2020-09-09 Johanna Toftby

Kommentarer

Lisa 1 vecka sen

Finns det något volym medel som man inte måste blåsa håret för att det skall verka?

Ingrid 1 vecka sen

Så snyggt. Skriv gärna mer om hår, hud och sminktips. Även om jag har mina favoriter så är det alltid roligt få lite nya tips.

Jenny 1 vecka sen

Lite tips om bra produkter som du tycker man borde ha hemma för håret. (Gärna både lyx och budget ) några husmorstips i rockärmen ? Tack snälla för fin blogg.

Thess 1 vecka sen

Vill veta om hårförlängning på tjockt och lockigt hår :)

Anneli 1 vecka sen

Snyggt, så snyggt! Hon är duktig, din dotter :)
Har också världens bästa “Frissa” som skött mitt hår i över 30 år.
Nu går vi stegvis från silverblond till mörkare.

Jag tar också kollagen, i tablettform. Verklig skillnad på hår, naglar och fransar på bara ett halvt år.
Alla hårtips mottages med tacksamhet.

Anonym 1 vecka sen

Vad menas med “startpaket”? Kommer de fortsätta skicka , binder man upp sig för nåt? Skulle gärna testa …

Helene 1 vecka sen

Det blev superfint.

Camilla Olsson 1 vecka sen

Jag har tjockt långt hår men lite uppklippt o slingor. De uppklippta partierna ser superslitna ut fastän det är en månad sen jag var hos frisören. Jag vill att håret ska se glansigt ut. Har också en fråga kring utväxt av gråa hår framför allt, men även brun utväxt såklart. Det gråa kan synas bara några dagar efter jag färgat håret. Hur tänka? Ska man behöva gå från mörkbrun till blond nu då??😆 Undrar också hur man håller färgen och glansen ”vid liv” mellan frisörbesöket.

Anonym 1 vecka sen

Ja gärna tips om bra hårvård. Gillar smink och inredning och kläder med.

Åsa 1 vecka sen

Tips på en riktigt bra inpackning för torrt, frissigt och lockigt hår, som inte gör hårbotten fet eller lämnar en beläggning i hela håret? Har köpt många dyra och upphaussade (som t ex Ida Warg’s) med kasst resultat… tack!

Marie 1 vecka sen

ÅH vad fint!
Vill veta allt om hår, haha. Tips på produkter, styling, lockar.
Tack för en underbar blogg!

Svar på kommentaren:
Therese 1 vecka sen

Samma här! Tips på produkter och vad dom gör!
Både styling och vård.
När man tvättar håret på salong säger de alltid..”Nu tar vi i lite vitaminer i håret”.. Vad är det? Var köper jag det. Glömmer alltid fråga.
Och vilka produkter i gör så att lockar håller/inte håller? Steg för steg guide tack :)

Linda 1 vecka sen

Hjärtat! Har haft solskydd hela sommaren i håret men ändå fått väldigt ljust hår. Jo jag har flera frågor hur behåller jag mina lockar dagen efter om jag inte vill locka igen? Kommer ihåg att du gjorde ett inlägg om din vackra dotter inför lucia att hon lockade håret dagen innan. Sätter jag upp lockarna i en tofs blir det så trassligt. Jag har provat två knutar/bullar på varje sida blev lite ok. När rekommenderar du att barn ska börja med “riktigt” frisör shampoo, istället för typ ica? Är det viktigt att sova med siden örngott för håret? Kram Linda från Gotland

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…