ANNONS

Sluta vara automatiskt elak!

/

 

Jag hade bytt frisyr och la ut en bild på instagram. Precis innan jag skulle lägga mig kom denna kommentar. Tyvärr har jag blivit ganska härdad av mitt digitala liv och bryr mig inte så mycket om vad någon tycker längre. Men det betyder inte att det här är okej på något vis alls.

Så jag frågade Marie varför hon skrev så. Hittills har jag inte fått något svar från henne.

 

Det här är inte genomtänkt. Varför skriver man så? Någon som jag inte känner har som automatisk reaktion att skriva något elakt. Jag ser det så mycket, inte bara hos oss som har stora plattformar utan överallt i sociala medier. En ny tröja som man är glad över – fy fan så ful tycker någon direkt. På riktigt? Alla är inte så vana som jag tyvärr har blivit, många kan må riktigt dåligt över att bli påhoppade på nätet för ingenting. Vad är det för hyfs att tala om att någon är ful? Mobbing är det värsta jag vet! 

Jag tycker det är viktigt att lyfta detta, för hur stark jag än mår vara så tänkte jag, vad är det som är fel eller fult? Omedvetet.

Jag hoppas verkligen att Marie vill svara, jag vill veta vad som driver människor att skriva så. 

28

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00