• 2020-09-10, 11:07
  • 28

 

Jag hade bytt frisyr och la ut en bild på instagram. Precis innan jag skulle lägga mig kom denna kommentar. Tyvärr har jag blivit ganska härdad av mitt digitala liv och bryr mig inte så mycket om vad någon tycker längre. Men det betyder inte att det här är okej på något vis alls.

Så jag frågade Marie varför hon skrev så. Hittills har jag inte fått något svar från henne.

 

Det här är inte genomtänkt. Varför skriver man så? Någon som jag inte känner har som automatisk reaktion att skriva något elakt. Jag ser det så mycket, inte bara hos oss som har stora plattformar utan överallt i sociala medier. En ny tröja som man är glad över – fy fan så ful tycker någon direkt. På riktigt? Alla är inte så vana som jag tyvärr har blivit, många kan må riktigt dåligt över att bli påhoppade på nätet för ingenting. Vad är det för hyfs att tala om att någon är ful? Mobbing är det värsta jag vet! 

Jag tycker det är viktigt att lyfta detta, för hur stark jag än mår vara så tänkte jag, vad är det som är fel eller fult? Omedvetet.

Jag hoppas verkligen att Marie vill svara, jag vill veta vad som driver människor att skriva så. 

2020-09-10 Johanna Toftby

Kommentarer

Petra 6 dagar sen

Om man nu inte bryr sig om olika kommentarer för att man är digitalt härdad så gör man väl inte ett helt inlägg om detta. Påhopp är aldrig ok men att du bryr dig fattar ju vem som helst…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 dagar sen

Och om man BRYR sig menar du- så är det bättre?

Påhopp är aldrig ok säger du- så varför är det inte ok att lyfta sånt här?
Skriver självklart vad jag vill dock :-)

Lena 2 dagar sen

Håller med dig Petra 😏 här är det nån som verkligen bryr sig om det som skrivs på öppen insta och som tycker själv man har rätt att skriva vad som helst o starta ett drev.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 dagar sen

Öppen insta? Och vad är skillnaden menar du? :-)

Jag skriver inte elakt rakt till någon person face mot face- eller ännu värre, på någons instagram med trollkonto.

Fråga vem som helst som har stort instagramkonto- ni har inte rätt att bete er som svin bara för man har ett stort instagramkonto.
Normala friska personer har lärt sig hur man beter sig.

Tina 6 dagar sen

Vara ärlig rak och tycka är en sak,men att medvetet såra är inte ok…avundsjuka mellan tjejer kan bli riktigt kaotiskt hatiskt,allting bottnar i ngt dålig självkänsla duger inte.I dagens tider kämpar vi alla och vi ska vara rädda om varandra hålla i hopp helt enkelt😍

K 6 dagar sen

Ber om ursäkt.
Jag läser för fort ibland så ser nu att det handlar om ditt hår.
Enda synpunkten man kan ha på det är väl att jag skulle kunna ge en hel del för att ha sånt hår som du har.

K 6 dagar sen

Vad är det hon skriver om?
Man ser ju bara en kommentar så jag förstår inte vad det handlar om riktigt ?

Nilla 6 dagar sen

Du som är så fin!! Det är väl ytterligare nån som bor i en Barack är avundsjuk. Vilken hemsk värld vi lever i, bra att du uppmärksammar att det inte är ok. ❤️

Lotta 7 dagar sen

Jag tycker du är kanonfin👌O älskar din blogg, så bra blandning av allt,alltid trevligt och man blir inspirerad💕
Trevlig helg!

Helene 7 dagar sen

Jag fattar inte heller hur man tänker när man skriver så??
Kanske är det fel på uppfostran, fick nog inte lära sig vad som är rätt och fel.
Själva fick vi inpräntat att man inte ska vara elak.
Kram

Ulrica 1 vecka sen

Otroligt ledsamt att vi kvinnor inte kan låta någon annan vara nöjd (gäller naturligtvis en liten andel av oss) har man inte något trevligt att säga är man tyst. Jag förstår att du reagerar som du gör men jag liksom många andra älskar att följa dig,dina tips och vackra bilder. Tack för att du förgyller mångas vardag🤗

Jenny 1 vecka sen

Jag tror att dessa människor mår dåligt själva, vet inte hur många gånger man får taskiga kommentarer från kvinnor!(?) avundsjuka….helt klart! Får inte alls höra detta från män! Varför står inte kvinnor upp för andra?!

Anne 1 vecka sen

Det var bra skrivet det du skrev till henne Marie, Johanna.Aldrig acceptabelt att utsätta människor för mobbning.
Kram Anne

Carina Karlsson Sager 1 vecka sen

Jag har alltid tänkt och tyckt att kan man inte säga kommentaren öga mot öga så ska man vara tyst! Jag verkligen älskar din blogg eftersom du tar upp allt, både smink, utseende, kläder, inredning och allvarliga saker som mobbing och utanförskap! Heja dej💕☀️

Anette 1 vecka sen

Bra Johanna att du tar upp detta!! Vi måste bli trevligare mot varandra på ALLA plattformar. Har man inget snällt attsäga så kan man vara tyst…. Heja dig !!! // Anette

STINA 1 vecka sen

Ja, vad ska man säga? Så oerhört tragisk människa. Om små barn nu gör det utan att förstå bättre, men vuxna som vet exakt vad de håller på med ?! Inte konstigt att världen ser ut som den gör. Noll tolerans mot all slags kränkning. Alltid. Redan från småbarnsåren. Det är inte OK att såra o medvetet kränka. Vi ska lyfta o pusha varann allihopa. Kram på dig Johanna. Du är bara bäst. Tänk om alla vore som du❤️

Carina H 1 vecka sen

Den svenska avundsjukan som kommer igen. Jag skulle inte bry mig.Det är nåt fel på en del folk som beter sig på detta vis.

Sussi 1 vecka sen

Ren och skär avundssjuka helt säkert. Jag tyckte det var riktigt snyggt med håret. Har man inget snällt att säga kan man va tyst, inte så dumt att tänka på ibland.
En arbetskamrat sa en gång till mej – ska du inte ta och klippa dej lite kortare snart…. Till saken hör att jag har långt lockigt hår och hon har rakt kort hår och väldigt lite hår.

Anita 1 vecka sen

Tyvärr är de så dumma att de inte begriper att de sårar personen.
Jag köpte en gång en blommig klänning som jag tyckte var så fin genast fick jag en kommentar om jag hade glömt att ta av städrocken innan jag gick på fest.
Jag har aldrig någonsin haft en mönstrad klänning på mig

Anonym 1 vecka sen

Vad onödigt av henne. Och klumpigt. Bra du tar upp detta. kram.

Lena E 1 vecka sen

Förstår verkligen inte varför någon tycker sig ha rätten att uttrycka sig på det viset. Läste det imorse och blev så illa berörd så jag tog upp det med min man. Jag sa att jag hade blivit så ledsen om någon hade skrivit så till mig och att det är för jävligt att ni ska behöva stå ut med det för att ni är offentliga personer. Väldigt ledsamt och jag hoppas att hon skäms! Jag tycker i alla fall att du blev fin! Följer dig för att du är en härlig frisk fläkt med båda fötterna på jorden och mycket skinn på näsan. Kram från Värmland

Mona 1 vecka sen

Tycker det är bra att du lyfter detta, jag ser också hemskt tråkiga kommentarer just om utseende på många konton, varför gör man det? Usch.

Lena 1 vecka sen

Bra att du tar upp frågan, håller helt med dig. Visst skall man kunna kommentera och inte alltid hålla med, men att vara utstuderat elak är verkligen något helt annat och inte helt friskt!

Anneli 1 vecka sen

Så tråkigt att det är så svårt för en del kvinnor att lyfta istället för att sänka! Denna Marie som skrev kommentaren, en vuxen kvinna som enligt fotot ser bra ut och förhoppningsvis även mår bra, vad är det som får henne till att plötsligt skriva något så elakt? Vad är det som triggar igång henne och många, många fler, att skriva så negativt till någon som man inte ens känner! Vad får man ut utav det? Känns det bättre inom dig nu Marie? Prova istället att ge en komplimang, jag lovar att det känns bra mycket bättre! ❤️🙂

Annika 1 vecka sen

Marie på moln, hon har alltså huvudet bland molnen och förstår inte bättre..? Otroligt tråkig kommentar.

Ingrid 1 vecka sen

Undrar hur man mår när man skriver såna hemska kommentarer. Så sjukt. . .

Susanne 1 vecka sen

Inte OK!!! Det är säkert enbart avundsjuka på ditt fina hår.

Moa 1 vecka sen

Hemskt fattar inte!!samma på olika bloggar också sluta följ då!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste…