• 2020-09-11, 15:20
  • 21

Hej från ett soligt Stocholm! Har suttit i flera roliga möten och tar nu en kaffe på Vete-Katten efter det sista mötet här. Älskar utmaningar och nya projekt!

Efter jag stängt datorn igår fick jag för mig att jag ville göra en god tacorulle till tjejerna idag, fredag och allt. Detta fick jag och Janne av Dave och Bettan när vi var hembjudna hos dem på Käringön i somras. Så gott!

Jag älskar smördeg! Frasig smördeg är bara så lyxigt gott som passar både till snittar, frasiga pajer eller varför inte tacofärs och rulla in det i smördeg som detta! Recept längre ner.

Lite kyligare ute idag så detta är min outfit för dagen.

Ny leopardblus med lite lagom puffiga ärmar, gillar även resor i ärmen- dra upp eller ha längre ner. Skön!
Klicka HÄR för blusen.

Vet ni! Äntligen finns det en beige rutig “skjortjacka” oversize men med FICKOR. Har inte hittat en enda som har fickor. Jag vill alltid ha nycklar osv där, skönt stoppa i händerna om det är kyligt osv.

Klicka HÄR!  Denna finns några kvar så letar du efter en snygg skjortjacka med fickor ska du ha denna.  Jag har S, den är rymlig i storleken.

Här kommer tacorulle! Förlåt för usla bilder men jag gjorde denna igår kväll vid 22, mörkt och hemskt ljus. Men jag har förstås smakat på den, jag lovar att ni kommer älska detta.

Helt sjukt så gott!

Detta är bland det godaste i tacoväg jag ätit. Tips- gör två rullar för detta är populärt om ni är mer än 4 portioner. Man kan lägga två rullar på plåten.

Tacorulle  4 portioner med högrevsfärs eller nötfärs/vegetarisk färs
ca 500 gram färs
1 rulle kyld smördeg
1 röd paprika
1 liten burk majs
2 små salladslökar
1 påse tacokrydda
2 ägg
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennpeppar
lite stark riven ost
lite tacosås, salsa

Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Fräs färsen i lite olja och tillsätt tacokryddorna och även övriga kryddor. Rör runt, späd med lite vatten. Skär paprika och salladslök i minde bitar, häll i allt, även hackad vitlök i färsen och majsen.
Ta fram en stor skål och häll i köttfärsröran. Häll i ett ägg och en äggvita. SPARA gulan. Den penslar du smördegen med sen. Rör runt allt och låt den svalna. Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den avsvalnade köttfärsen i en sträng på smördegen. Häll över lite salsasås, även lite stark ost. (För smaken, men man måste inte ha ost)

Rulla ihop rullen med kanten nedåt. Pensla hela din tacorulle med äggulan. Gratinera nederst i ugnen så den får färg, ca 15 minuter.
Serveringstips: Vitlökssås, guaccamole, grönssaker och sallad, salsasås. Som när du har tacos men detta serveras i en smördegsrulle.

 

Kommentarer

Marie 3 månader sen

Gjorde igår ! Jättegod !! Kräks dock på Carola/ Sara reklamen som du skrev … fattar inte reklammakarna att man aldrig skulle ladda hem i ren protest 🤮

Marie Högström 3 månader sen

Hej! Jättegott med tacorulle. Vi gjorde detta ikväll lördag. Så gott o bra bjudmat. Johanna, vill söga att du inspirerar mig o min familj att laga de receoten du delar med dig. Mycket gott har vi lagat o ätit av recepten. Tack för det. Läser också mer än gärna din blogg..😃🙂 Tack o kram! 👍

Catarina 3 månader sen

Hej! Ville bara säga att jag precis gjort din kantarellpasta, det måste vara sen godaste pastan jag ätit. Tack för receptet!! Hälsningar Catarina

Svar på kommentaren:
Eva 3 månader sen

Åh den måste jag också testa nu när jag plockat mängder😋

Maria 3 månader sen

Denna skall jag testa att göra ikväll.
Det blir en på blandfärs och en på quornfärs, så det passar alla.
Ha en fin lördag!!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad kul!

Perfekt ju, vegetariskt är ju så gott! Brukar göra en köttfärssås med veg färs, supergott!

Ha en fin lördag du också!

Kramar

K 3 månader sen

Det ska jag göra men hos mig blir det utan tacokryddor ( de tycker de luktar fotsvett 😂) men hittar på nåt annat att krydda med och jag tar älgfärs jag.
Smördeg är ju så gott.
Bra tips !

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Man tar vad man vill. Och tur det finns tacokryddor som inte luktar fotsvett. :)

Linda 3 månader sen

Så snygg du är!💥

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla du!

Barbro 3 månader sen

Den ska jag göra på Måndag och bjuda syster på när hon kommer från Småland.
Du är duktig på så mycket en riktig allkonstnär. Tack för alla tips.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack fina Barbro!

Älskar god mat :)
Roligt att få besök, då vill man bjuda på något riktigt gott!
Ha en fin lördag trots regnet. Här blir det ingen vandring precis nu men hoppas det lättar lite i em.
Kram Johanna

Helene 3 månader sen

Den tacoorullen ska jag göra, ser supergod ut. Tycker också om smördeg.
Du är så duktig på matlagning, tack för alla recept du lägger ut här.
Skjortjackan, är jättesnygg.
Kram

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack Helene!
Älskar verkligen smördeg, så gott och lyxigt till helgen.

Tack snälla, visst är den fin. Skön också!

Ha en fin lördag,
kram Johanna

Anette 3 månader sen

Men sluta , ser så gott ut , denna blir det i morgon 😘

Obs du är tjusig som
Få i din nya hårfärg 😘

Solstrålar från norr🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Haha visst verkar den god! Så galet gott med smördeg :)
Tack snälla du.

Ha en fin lördag uppe i norr!

Anonym 3 månader sen

Ser så gott ut. Blusen är jättefin. Trevlig helg. kram.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla!

Ha en fin lördag, kramar

Anneli 3 månader sen

Såå lägligt!!! I kylen har jag bla nötfärs och en rulle med färdig smördeg! Vad är oddsen att detta recept dyker upp nu 😂🥳👏👏 OCH…. det är fredag 😁😁

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Wohooooo! Haha!

Hur smakade det? Jag hade nämligen också en rulle smördeg i kylen när jag kom på detta 22 på torsdagkvällen. :)

Hoppas det smakade bra!

Anneli 3 månader sen

Johanna, det blev supergott!!!!!! Blir fler gånger 😁👍👍👍

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg