Tacos i smördeg- galet god tacorulle!


Jag älskar smördeg! Frasig smördeg är bara så lyxigt gott som passar både till snittar, frasiga pajer eller varför inte tacofärs och rulla in det i smördeg som detta. Det blir så gott.







Detta är bland det godaste i tacoväg jag ätit. Tips- gör två rullar för detta är populärt om ni är mer än 4 portioner. Man kan lägga två rullar på plåten.

Tacorulle  4 portioner med högrevsfärs eller nötfärs/vegetarisk färs
500 gram färs
1 rulle kyld smördeg
1 röd paprika
1 liten burk majs
2 små salladslökar
1 påse tacokrydda
2 ägg
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
lite stark riven ost
lite tacosås, salsa
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Fräs färsen i lite olja och tillsätt tacokryddorna och även övriga kryddor. Rör runt, späd med lite vatten. Skär paprika och salladslök i minde bitar, häll i allt, även hackad vitlök i färsen och majsen.
Ta fram en stor skål och häll i köttfärsröran. Häll i ett ägg och en äggvita. SPARA gulan. Den penslar du smördegen med sen. Rör runt allt och låt den svalna. Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den avsvalnade köttfärsen i en sträng på smördegen. Häll över lite salsasås, även lite stark ost. (För smaken, men man måste inte ha ost)
Rulla ihop rullen med kanten nedåt. Pensla hela din tacorulle med äggulan. Gratinera nederst i ugnen så den får färg, ca 15 minuter.
Serveringstips: Vitlökssås, guaccamole, grönssaker och sallad, salsasås. Som när du har tacos men detta serveras i en smördegsrulle.