Kycklinggryta i kokosmjölk och röd curry


Hoppas ni har en skön söndag! Funderar ni på vad ni ska laga till middag och kanske har kyckling hemma? Thaimat är ju så gott! Och lagar man det hemma slipper man sockret många restauranger häller i.
Detta är en enkel kycklinggryta med röd currypasta och kokosmjölk och massa grönsaker, sen toppar jag med hackade jordnötter. Så gott och doftar magiskt. Knepet med en god thaigryta med kokosmjölk är att ha i lime!





Den här grytan är helt mjölkfri, vill du ha vegetariskt- kör halloumi, stek osten i lite olivolja och lägg i det allra sista. Supergott!
Thailändsk kycklinggryta i kokosmjölk och röd curry 4 portioner
500 gram kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
1 röd paprika
1 gul paprika
1/2 purjolök eller salladslök
1 msk röd currypasta
1 hackad vitlök
1-2 tsk sambal oelek
1 msk kycklingfond
1/2 msk sweet chili
1 msk soja
1 pressad lime och lite rivet skal. Inte det vita
salt och svartpeppar
olivolja
ca 1 dl hackade jordnötter till dekoration

Gör så här:

Skär paprikorna och purjolöken i mindre bitar. Strimla kycklingen och fräs det i olivolja en stekpanna så det får färg. Salta och peppra. Vänd i grönsakerna och vitlök, fräs ihop allt. Häll i resten av ingredienserna, spara hackade jordnötterna till dekoration.
Koka ca 10-15 minuter så kycklingen är helt klar och smakerna sätter sig. Smaka av med salt och peppar, ev red med majsena men kokosmjölken brukar koka ihop sig bra. Blir den för tjock- späd med lite vatten.
Servera med råsris eller basmatris, eller blomkålsris och krispig sallad. Ställ fram olivolja och vinegrette som passar utmärkt till kokosmjölk smaken och en liten skål med hackade jordnötter.