• 2020-09-14, 21:30
  • 15

Så kom svaret från mammografin! Inga tecken till cancer, tydligt understruket också. Vilken lättnad!

Alla som tar prover eller gör undersökningar känner nog av det där lilla jobbiga obehaget precis när man ska få svaret. Det är då jag tänker på alla som har svåra sjukdomar, cancersjuka som väntar på provsvar eller besked. Ja eller nej. Det hemska samtalet från läkaren många väntar på. Jag minns hur stackars Annica hade det. Den hemska ångesten om elaka hemska cancern hade spridit sig.

Men hon lärde mig att man inte kan ta ut något i förväg, hur tufft det än är.

Idag är jag tacksam att få detta besked. Så skönt! Gå på era kallelser, det är ju så oerhört dumt att strunta i. Sedan cellproven. Provet görs för att tidigt upptäcka livmoderhalscancer. Det får ni bara inte missa. Jag har haft svåra cellförändringar som upptäcktes när jag var gravid första graviditeten. Ska berätta om det för er men det tar vi inte i detta inlägg. Det var inte kul och slutade inte bra. (Ingen cancer dock)

Cellprov är otroligt viktigt! Tänk vad hemskt om man medvetet struntat i att gå och sedan har man början till livmoderhalscancer. :(

Strunta inte era kallelser som vi får av sjukvården här i Sverige. Mammografi är lätt som en plätt och inte det minsta jobbigt, bara gör det.
Hoppa upp i en gynstol och ta cellprov är kanske inte det roligaste förstås, men andas igenom undersökningen och vips så är det klart. Cellprov kan rädda liv.

Andningen har hjälpt mig i så många situationer. Det hjälper vid smärta. Vid stress. Djupa långa andetag, det är fantastiskt att ta hjälp av det. När Marilyn föddes ville jag inte ha någon medicinsk bedövning. Och det gick så bra! Andningen tog mig genom hela förlossningen. Även när jag trodde jag skulle dö av smärta.

Nu har jag tagit mig in på gymet och bara älskar det. Skogen på dagen och gymet på kvällen. Energi!

 

 

 

2020-09-14 Hälsa, Johanna Toftby

Kommentarer

Ann 6 månader sen

Måste bara höra; går verkligen alla direkt när kallelse kommer? Jag gör det när det gäller mammografi, men kan bara inte göra det när det gäller cellprov….medger att det är helt idiotiskt men tycker det är så läbbigt och obehagligt. Är 50+ och skäms verkligen över att vara så dum men kan inte, kör huvudet i sanden sen går det en lång, lång tid innan jag går….och då menar jag otroligt lång tid. Fånigt men intresserad av att höra om det inte finns fler som är så dumma. Finns inget försvar det är helt klart..

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Åh men nej… du måste. Försök att tänka att det ju för att kunna se om du har cellförändringar. För det märker man sällan.
Jag har haft cellförändringar och det är inte kul kan jag säga.

Undersökningen går snabbt! Kom igen nu! Du fixar det!

Kram Johanna

Ylva 6 månader sen

Jo, det tycker jag nog pga att denna människa inte menar ”väl” fattar vem som helst. Vill bara trycka till bloggerskan och visa sig lite viiiktig ;)

Gillar inte jag, punkt!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Kan man säga att hon vill. Lyckas inte däremot :-)

Maria 6 månader sen

Ylva bl a
Ledsen att behöva göra dig ledsen men att trycka ner folk är det absolut sista jag gör 😊 struntar fullkomligt i stavfel som finns på bloggar och även här ibland, det är mig fullkomligt likgiltigt, J har själv sagt att ord t ex faller bort ibland efter Covid-19 som hon haft och tack och lov är frisk ifrån. Men när ett ord saknas så att innebörden i en mening blir helt annan är det inte fel att vänligt påpeka det. Tar man illa upp över det får man nog rannsaka sig själv 😊 hade någon påpekat det för mig hade jag bara blivit glad och glatt ändrat det 😊
Ha en fortsatt fin tisdagskväll alla trevliga människor 😊🌹

Maria 6 månader sen

Ja det är verkligen superviktigt med alla kallelser man får.
Så härligt med skogen och gymmet 🙂 har vågat mig in på gymmet nu och det känns så bra 🙂
Ha en fortsatt fin dag.

Marita 6 månader sen

Jätteviktigt bra att du tar upp det Johanna ha en fin dag i solen ☀️

Annika 6 månader sen

Jag har också haft förändringar som togs bort så jag missar inte ett cellprov och inte heller mammografin. Viktigt för mig.
Skönt att ditt provsvar kom tillbaka med glada besked.

Anneli 6 månader sen

Går alltid då jag får kallelse men ska ringa en tid för cellprov nu!!!
Det har varit en del krångel under sommaren och jag har tänkt att sen till hösten…
så TACK för påminnelsen!

malin 6 månader sen

Har du några bra pass för gymmet eller hur gör du och hur ofta?

Maria 6 månader sen

Strunta i era kallelser som vi får av sjukvården här i Sverige….(direkt under bilden av gynstolen)
.
Har det inte blivit lite fel där? 🤔 Tror nog att du menar att vi INTE ska strunta i våra kallelser. Är ju viktiga undersökningar att göra.
.
Vanligtvis påpekar jag aldrig stavfel eller andra ordfel…men detta ämne är viktigt så därför påpekade jag nu.
Ha en skön tisdag 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Ja klart det är fel.Tack!
Men hela inlägget handlar ju om att påminna så det står på fler ställen.
Så jag tror inte någon missuppfattat hela inlägget.

Ha en skön dag du också!

Ylva 6 månader sen

Men jisses, lägga ut texten om nåt alla förstått. Idiotförklara dig själv.

Ingrid 6 månader sen

Maria påpekar ett skrivfel på ett trevligt sätt. Tycker inte det är okej av dig Ylva att svara med en sån taskig kommentar.

Maria 6 månader sen

Ingrid
Tack 😊 du är en bra människokännare 🌹

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg