Inga tecken på cancer


Så kom svaret från mammografin! Inga tecken till cancer, tydligt understruket också. Vilken lättnad!
Alla som tar prover eller gör undersökningar känner nog av det där lilla jobbiga obehaget precis när man ska få svaret. Det är då jag tänker på alla som har svåra sjukdomar, cancersjuka som väntar på provsvar eller besked. Ja eller nej. Det hemska samtalet från läkaren många väntar på. Jag minns hur stackars Annica hade det. Den hemska ångesten om elaka hemska cancern hade spridit sig.
Men hon lärde mig att man inte kan ta ut något i förväg, hur tufft det än är.


Idag är jag tacksam att få detta besked. Så skönt! Gå på era kallelser, det är ju så oerhört dumt att strunta i. Sedan cellproven. Provet görs för att tidigt upptäcka livmoderhalscancer. Det får ni bara inte missa. Jag har haft svåra cellförändringar som upptäcktes när jag var gravid första graviditeten. Ska berätta om det för er men det tar vi inte i detta inlägg. Det var inte kul och slutade inte bra. (Ingen cancer dock)
Cellprov är otroligt viktigt! Tänk vad hemskt om man medvetet struntat i att gå och sedan har man början till livmoderhalscancer. 🙁


Strunta inte era kallelser som vi får av sjukvården här i Sverige. Mammografi är lätt som en plätt och inte det minsta jobbigt, bara gör det.
Hoppa upp i en gynstol och ta cellprov är kanske inte det roligaste förstås, men andas igenom undersökningen och vips så är det klart. Cellprov kan rädda liv.
Andningen har hjälpt mig i så många situationer. Det hjälper vid smärta. Vid stress. Djupa långa andetag, det är fantastiskt att ta hjälp av det.

När Marilyn föddes ville jag inte ha någon medicinsk bedövning. Och det gick så bra! Andningen tog mig genom hela förlossningen. Även när jag trodde jag skulle dö av smärta.

Nu har jag tagit mig in på gymet och bara älskar det. Skogen på dagen och gymet på kvällen. Energi!