Kyckling i krämig parmesansås och soltorkade tomater


Kyckling i krämig parmesansås och soltorkade tomater, har ni gjort denna? Detta recept finns med i min bok Middag hos mig! Idag blev jag så sugen på detta och hade kyckling i kylen så den fick det bli till middag. Så galet gott med parmesansåsen, har ni inte testat tycker jag ni ska göra det. Det går snabbt och inget krångligt så det går inte att misslyckas.
Recept i min bok men bjuder gärna på det här inne till er som inte har boken.
En del veganer försöker påverka mig att inte dela med mig av recept på kyckling, fisk eller kött. Jag får kommentarer och meddelanden varje dag. Det fina med det här är ju att alla äter vad man vill. Eller hur?
Älskar veganskt, älskar kött! Variation är det bästa.


Vilken värme vi fick igen! Jag har haft mycket jobb vid datorn men kunde inte låta bli att gå ut och gå två vändor idag. Underbart! Ute i skogen och massa luft och motion och massa jobb- då blir man hungrig!
Testa den här grytan!






Recept Kyckling i krämig parmesan 4 portioner
4 fina kycklingfiléer
1 msk olivolja från soltorkade tomater
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl riven god parmesanost
1 stor näve färsk spenat
8 soltorkade tomater i olja
1 msk grön pesto
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde eller valfri grädde 
1 msk smör
1/2 kruka färsk basilika
salt och peppar
(ev pinjenötter som topping) 

Gör så här:

Strimla de soltorkade tomaterna och värm i en stekpanna med lite olja från burken.

Ta upp de strimlade tomaterna när oljan börjat fräsa. Putsa fileérna och stek kycklingen i oljan från de soltorkade tomaterna och lite olivolja i pannan för en härlig smak. Ta upp kycklingen när den fått färg. Fräs lite hackad vitlök i olivolja. Häll i grädde och creme fraiche, kycklingfond, salt och peppar och lägg i kycklingen.

Lägg i 1 dl riven parmesanost och peston, låt allt småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka spenaten och lägg i grytan, även blad från 1/2 kruka basilika. Rör runt någon minut.

Smaka av och skär kycklingen så den är klar. Dekorera med färsk basilika 

Tillbehör: Blomkålsris med hackad paprika och rödlök

Blomkålsris: 1 blomkålshuvud: Riv blomkålen på rivjärn, koka upp riset någon minut i lättsaltat vatten. Skär ner lite röd paprika, röd lök i tunna skivor och blanda i blomkålsriset.

Servera gärna en god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten.

Byt ut till ris eller potatisklyftor om du hellre vill.