Vaniljglass med hjortronsås och fyllda knäckrullar


I helgen när jag lagade middag blev jag så sugen på havreflarn, de bakade jag alltid när jag var liten. Typ det bästa jag visste! Men så fick jag för mig att även göra sånna där goda knäckrullar med vaniljgrädde som fyllning.
Och detta blev en dessert! Vaniljglass med ljummen hjortronsås och knäckrullar.
Klassisk dessert är ju så kul, men fyllda knäckrullar har jag inte haft till detta innan. Testa ni också, så galet gott!


Ska tips om middagen i nästa inlägg, gjorde goda smashed potatoes med parmesan och helstekt oxfile med en ny pepparsås.


Längtar redan till fredag! Älskar duka och göra mysigt hemma.




Rullarna är alltså vanliga havreflarn som jag rullar ihop. Det är gott med det knäckiga till desserten. Eller så kör du platta flarn- lägger kräm mellan. Eller bara vanliga havreflarn. Hur gott som helst. (Om du inte vill rulla)



Flarnen kan du göra i god tid innan, glassen är klar eller så gör du den dagen före. Hjortronsåsen kan du göra innan och värma på. Fyllningen till knäckrullarna spritsade jag i med en spritser innan servering.
Recept:
Vaniljglass med ljummen hjortronsås och fyllda knäckrullar 4 port (25 st havreflarn)
Lägg två kulor glass i en dessertskål, ringla ljummen hjortronsås över, sätt ner ett knäckflarn! 

8 kulor vaniljglass
Hjortronsås:
300g hjortron
50-60 gram florsocker
några droppar citron
2-3 msk vatten
Gör så här: 
Häll hjortron i en kastrull och rör ner florsocker och vatten och rör runt. Smaka av med några droppar citron. Låt koka ihop och ställ åt sidan. Värm på när du ska hälla på glassen.
Knäckrullar med vaniljgrädde 30 styckenOBSGör halva om du bara vill göra till desserten
75 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kaffegrädde eller mjölk
2 msk sirap
1/2 tsk bakpulver
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Varmluft 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Låt den svälla en liten stund.
Klicka ut klickar på ett bakplåtspapper på en plåt. Tänk på att de flyter mycket så det måste vara bra avstånd.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min, de får färg snabbt.
När du tar ut flarnen- låt de stelna någon minut, sedan böj dem på en rund slev eller böj med fingrarna. Låt stelna.
Vaniljgrädde:
2 dl grädde
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här :
Vispa grädden, rör ner florsocker och vaniljsocker. Spritsa grädden med en spritser i dina knäckrullar eller gör dubbla flarn och lägg fyllningen mellan.

12
3

Kyckling i krämig parmesansås och soltorkade tomater


Kyckling i krämig parmesansås och soltorkade tomater, har ni gjort denna? Detta recept finns med i min bok Middag hos mig! Idag blev jag så sugen på detta och hade kyckling i kylen så den fick det bli till middag. Så galet gott med parmesansåsen, har ni inte testat tycker jag ni ska göra det. Det går snabbt och inget krångligt så det går inte att misslyckas.
Recept i min bok men bjuder gärna på det här inne till er som inte har boken.
En del veganer försöker påverka mig att inte dela med mig av recept på kyckling, fisk eller kött. Jag får kommentarer och meddelanden varje dag. Det fina med det här är ju att alla äter vad man vill. Eller hur?
Älskar veganskt, älskar kött! Variation är det bästa.


Vilken värme vi fick igen! Jag har haft mycket jobb vid datorn men kunde inte låta bli att gå ut och gå två vändor idag. Underbart! Ute i skogen och massa luft och motion och massa jobb- då blir man hungrig!
Testa den här grytan!






Recept Kyckling i krämig parmesan 4 portioner
4 fina kycklingfiléer
1 msk olivolja från soltorkade tomater
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 dl riven god parmesanost
1 stor näve färsk spenat
8 soltorkade tomater i olja
1 msk grön pesto
1 msk kycklingfond
2 dl creme fraiche
3 dl matlagningsgrädde eller valfri grädde 
1 msk smör
1/2 kruka färsk basilika
salt och peppar
(ev pinjenötter som topping) 

Gör så här:

Strimla de soltorkade tomaterna och värm i en stekpanna med lite olja från burken.

Ta upp de strimlade tomaterna när oljan börjat fräsa. Putsa fileérna och stek kycklingen i oljan från de soltorkade tomaterna och lite olivolja i pannan för en härlig smak. Ta upp kycklingen när den fått färg. Fräs lite hackad vitlök i olivolja. Häll i grädde och creme fraiche, kycklingfond, salt och peppar och lägg i kycklingen.

Lägg i 1 dl riven parmesanost och peston, låt allt småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka spenaten och lägg i grytan, även blad från 1/2 kruka basilika. Rör runt någon minut.

Smaka av och skär kycklingen så den är klar. Dekorera med färsk basilika 

Tillbehör: Blomkålsris med hackad paprika och rödlök

Blomkålsris: 1 blomkålshuvud: Riv blomkålen på rivjärn, koka upp riset någon minut i lättsaltat vatten. Skär ner lite röd paprika, röd lök i tunna skivor och blanda i blomkålsriset.

Servera gärna en god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten.

Byt ut till ris eller potatisklyftor om du hellre vill. 

12
30

Snygga skor i höst!


Innehåller annonslänkar
Jag har precis hämtat ett paket och måste visa er direkt vad jag har beställt. Ett par skinnstövletter med rak klack, lite rundad tå. Och ett par från Gant med tjockare sula.
Det blev fullpott! Nu ska ni vara snabba för höstskor tar slut så snabbt. Dessa är normala i storlek, jag har 38 på båda och de var perfekta.


Dessa är i skinn, sitter snyggt på och en bekväm klack så man slipper få kramp i fötterna. Tycker det är svårt när man vill vara uppklädd med lite klack, vissa skor kan man knappt gå i om man är ute på stan eller ska till en restaurang osv.
Klicka HÄR för stövletten med klack. 20% rabatt!


Kolla in dessa från Gant! Hur snygg och cool? Jag älskar Gants låga boots som jag haft många säsonger. Sköna för fötterna.


Dessa från Gant hittar ni HÄR. Kolla även in DENNA med snörning. Snygg!



Gant har massor med låga fina boots HÄR om du vill kika mer.

2
1