ANNONS

Vaniljglass med hjortronsås och fyllda knäckrullar

/


I helgen när jag lagade middag blev jag så sugen på havreflarn, de bakade jag alltid när jag var liten. Typ det bästa jag visste! Men så fick jag för mig att även göra sånna där goda knäckrullar med vaniljgrädde som fyllning.
Och detta blev en dessert! Vaniljglass med ljummen hjortronsås och knäckrullar.
Klassisk dessert är ju så kul, men fyllda knäckrullar har jag inte haft till detta innan. Testa ni också, så galet gott!


Ska tips om middagen i nästa inlägg, gjorde goda smashed potatoes med parmesan och helstekt oxfile med en ny pepparsås.


Längtar redan till fredag! Älskar duka och göra mysigt hemma.




Rullarna är alltså vanliga havreflarn som jag rullar ihop. Det är gott med det knäckiga till desserten. Eller så kör du platta flarn- lägger kräm mellan. Eller bara vanliga havreflarn. Hur gott som helst. (Om du inte vill rulla)



Flarnen kan du göra i god tid innan, glassen är klar eller så gör du den dagen före. Hjortronsåsen kan du göra innan och värma på. Fyllningen till knäckrullarna spritsade jag i med en spritser innan servering.
Recept:
Vaniljglass med ljummen hjortronsås och fyllda knäckrullar 4 port (25 st havreflarn)
Lägg två kulor glass i en dessertskål, ringla ljummen hjortronsås över, sätt ner ett knäckflarn! 

8 kulor vaniljglass
Hjortronsås:
300g hjortron
50-60 gram florsocker
några droppar citron
2-3 msk vatten
Gör så här: 
Häll hjortron i en kastrull och rör ner florsocker och vatten och rör runt. Smaka av med några droppar citron. Låt koka ihop och ställ åt sidan. Värm på när du ska hälla på glassen.
Knäckrullar med vaniljgrädde 30 styckenOBSGör halva om du bara vill göra till desserten
75 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kaffegrädde eller mjölk
2 msk sirap
1/2 tsk bakpulver
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Varmluft 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Låt den svälla en liten stund.
Klicka ut klickar på ett bakplåtspapper på en plåt. Tänk på att de flyter mycket så det måste vara bra avstånd.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min, de får färg snabbt.
När du tar ut flarnen- låt de stelna någon minut, sedan böj dem på en rund slev eller böj med fingrarna. Låt stelna.
Vaniljgrädde:
2 dl grädde
2 msk florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Gör så här :
Vispa grädden, rör ner florsocker och vaniljsocker. Spritsa grädden med en spritser i dina knäckrullar eller gör dubbla flarn och lägg fyllningen mellan.

12
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00