Jag hatar förkortningar!

Jag såg på Nyhetsmorgon om språkpoliser i morse, där de intervjuade folk på stan om missarna vi älskar att hata! Vad älskar du att hata när det kommer till språkmissarna? Det sämsta och roligaste vinner en signerad Middag hos mig! 

Skriv bara i kommentarsfältet vad som irriterar dig mest när det gäller språkfel. Du har ett dygn på dig från och med NU!

Jag är ingen expert, jag är varken svenskalärare eller korrekturläsare, men det finns två saker som jag stör ihjäl mig på när jag läser: påhittade förkortningar och särskrivningar. Särskrivningar har jag skrivit om HÄR men dessa oförståeliga förkortningar… usch!

Jag har sett en del hemska meddelanden där det står saker som: 

”Vgd? D är ditt ansvar oxå. D är inte idag utan imr som du ska hämta.
Blir för mkt annars.
Eller kmr du inte ihåg d?” 

För helvete! Jag får som tur inte sådana sms ofta, jag skulle bli galen. Det finns inget mer störande än när någon bara skriver med förkortningar så man inte fattar vad det står. Vem skriver med D istället för DET? Varför ska man gissa sig till en mening? Sedan ser det bedrövligt ut oavsett vem du skriver till. 

Tips till er som bara skriver med förkortningar och inte orkar skriva: Tala in era meddelanden. Det gör jag ofta. 

Eller denna förkortning? Kommer du IMON. Imon? Vad är det? I morgon heter det. Jag stör ihjäl mig på ord som man inte ens ser vad de är. Verkligen stör ihjäl mig!

Nu är det din tur, berätta vad som stör dig mest och vinn min bok!