• 2020-09-20, 13:00
  • 5

Innehåller annonslänkar

God förmiddag söndag! Jag måste bjuda på detta recept som jag bjöd våra vänner på i fredags, smördegspizza med kantareller och timjan, jag toppade med tryffelmajo och till det drack vi iskall champagne.
Hur gott som helst. Har ni kantareller? Gör detta! Bjud på snittar eller varför inte en lyxig, frasig pizza.

Nu är det söndag så ni kanske inte dricker champagne idag, men kanske en pizza ikväll eller goda snittar till nästa helg eller onsdagsmyset.

Vi tog förrätt hemma hos oss, älskar bjuda hem gäster men den här gången åt vi varmrätten ute på restaurang. Vi åt på Den lilla krogen i Skövde och maten var jättebra! Mysigt, bra service och går gärna dit igen. Men menyn är ganska smal tycker jag men desto mer chans att en restaurang levererar när de inte har hur mycket som helst. Men hade gärna önskat lite mer på menyn att välja på.

Tack vänner för en trevlig kväll!

Klänningen är ni många som frågat efter, den hittar ni HÄR. Rak modell, skön på. 20% nu!

Här har jag byxor under, lika snyggt med sneakers eller med klack.

Här kommer tips på smördegspizza, jag gjorde på en rulle smördeg, blev 16 stora snittar/bitar. Gillar ni inte majo tar ni bort det.

Smördegspizza med kantareller och tryffelmajo.
1 rulle färsk smördeg
125 gram mascarpone
250 gram kantareller
2 dl Västerbottenost
ca 1-2 msk klippt färsk timjan
ca 3 msk tryffelmajonäs (Hittade på Ica om man inte gör själv)
nypa chiliflakes
salt och svartpeppar
1 msk smör
Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen på bakplåtspapper på en plåt. Bred mascarpon på hela, spara någon cm i kanterna. Jag tog en slickepott, eller en stor sked. Strö 2 dl Västerbottenost på pizzan.
Stek kantarellerna på medelvärme utan olja eller smör så vattnet kokas ur. När de fått lite yta och krymt något så häll i en klick smör och fräs med lite salt och peppar.
Strö över kantarellerna på pizzan och gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 minuter så den får färg och osten har smält.
Klipp färsk timjan och strö över, strö lite chiliflakes på allt. Klicka ut lite tryffelmajonäs. Skär i bitar och servera!

Tips! Hackad rödlök eller frasig grönkål är också gott på och pressad vitlök. Man kan förstås byta ut smördeg mot vanlig botten, men detta passar perfekt som snittar och till en god skumpa.

Jag gillar less is more, en god pizza eller frasiga smördegssnittar gör sig bäst med ett par ingredienser. Tycker jag :)

 

 

 

Kommentarer

Helene A 4 veckor sen

Tack, har gjort med grönkål men nu blir det med kantareller nästa gång! Så snyggt du lägger upp godis och bär, det ska jag oxå härma😊

Malin 1 månad sen

Då ska jag se om de finns kvar, tack snälla

Malin 1 månad sen

Ser underbart ut! Måste fråga vart du hittat underläggen i rotting? Har letat så länge efter tillräckligt grova och dina ser ut precis som de jag letar efter 🥂

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Tack snälla! Dessa köpte jag på Hemtex.

Anneli 1 månad sen

Denna pizza ska jag göra nästa lördag 👍👍

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Jag hoppas ni har en riktigt skön helg och har njutit av det vackra vädret! Jag och Marilyn körde ett skönt benpass på gymet i förmiddags, jag…