ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Pizza på smördeg och kantareller

/


Smördegssnittar med kantareller och timjan! Wow så gott!
Detta är så enkelt, rulla ut en rulle smördeg och skär sen som snittar så har du gott tilltugg till lite bubbel.
Man kan även göra utan kantareller, ta mer av osten och lite mer timjan om du vill ha mer smak.




Här kommer tips på smördegspizza som snittar, jag gjorde på en rulle smördeg, blev 16 stora snittar/bitar. Gillar ni inte tryffelmajo tar ni bort det. Gott att även klicka på lite mascarponeost eller creme fraiche!

Smördegspizza med kantareller och tryffelmajo.
1 rulle färsk smördeg
125 gram mascarpone
250 gram kantareller
2 dl Västerbottensost
ca 1-2 msk klippt färsk timjan
ca 3 msk (tryffelmajonäs finns färdig eller om man gör själv)
nypa chiliflakes
salt och svartpeppar
1 msk smör
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader.

Rulla ut smördegen på bakplåtspapper på en plåt. Bred mascarpon på hela, spara någon cm i kanterna. Jag tog en slickepott, eller en stor sked. Strö 2 dl Västerbottenost på pizzan.
Stek kantarellerna på medelvärme utan olja eller smör så vattnet kokas ur. När de fått lite yta och krymt något så häll i en klick smör och fräs med lite salt och peppar.
Strö över kantarellerna på pizzan och gratinera i mitten av ugnen ca 10-15 minuter så den får färg och osten har smält.
Klipp färsk timjan och strö över, strö lite chiliflakes på allt. Klicka ut lite tryffelmajonäs. Skär i bitar och servera!
Tips! Hackad rödlök eller frasig grönkål är också gott på och pressad vitlök. Man kan förstås byta ut smördeg mot vanlig botten, men detta passar perfekt som snittar och till en god skumpa.

5
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00