• 2020-09-24, 10:33
  • 9

Jag ska lära mig att spela dragspel! Äntligen har jag tagit tag i denna lilla dröm jag haft så länge.

Pappa spelade många instrument när jag var liten och det var han som lärde mig att spela piano. Han spelade dragspel, fiol, piano, nyckelharpa så mitt musikintresse väcktes tidigt. Jag älskar dragspel men det var piano jag lärde mig och kanske jag nu har nytta av mitt lilla gehör, för att lära sig spela dragspel är ingen enkel match.

Igår gick jag ner till Allmusikverkstan i Skövde och kikade på några vackra dragspel, testade ett och det var också allra första gången jag spelade. Vill ni få er ett gott skratt kan ni kika in på instastories. Fy farao vad svårt det var.

Höger är lättare eftersom jag spelar piano, vänster med alla basknappar kändes kaos. Men jag lyssnar mig fram för att hitta, men måste leta efter en duktig dragspelslärare, kanske ni vet någon bra i mina trakter? Räddningen är mitt gehör nu tror jag, haha. När jag spelade piano i musikskolan sa jag till fröken- Spela du före mig så spelar jag efter sen. Jag gjorde inga läxor eller tränade på noter, jag lyssnade på henne först, sedan spelade jag.

Vi är fortfarande inne i en pandemi och då är det perfekt att göra sånt man kanske drömt om eller tänkt att börja med, men tiden räcker inte till osv.

Har ni något ni vill börja med? Passa på nu! Man får något annat att tänka på, kanske något musikinstrument ni länge velat lära er, kanske sticka eller virka? Supermodernt att virka. Eller sy? Måla, eller lära sig mer kring matlagning.

Jag älskar att ha mål och drömmar, det mår jag bra av. Redan när jag höll i det vackra dragspelet igår klättrade jag på min personliga stege. Så kul det var!! Och en väldigt skön känsla.

Nu är jag på väg till Stockholm men jag längtar redan att få spela dragspel igen!

 

 

 

2020-09-24 Johanna Toftby

Kommentarer

Emma 4 veckor sen

Vilken nostalgi med dragspel. Min pappa har spelat och varit jätte duktig, självlärd på gehör. Varit och spelat på dragspelsstämman i Hjo bland annat. Även jag föll in i dragspel och gick en kort period på musikskolan, kan dock inte idag.. Minns än idag hur det doftade om spelet när man spelade.
Lycka till!

Catarina 4 veckor sen

Vad roligt att läsa att inte bara jag haft denna dröm! Jag gjorde slag i saken strax innan min 50 årsdag och tog privatlektioner för att överraska alla på min 50 årsfest! Så inför alla gäster, familj & vänner så spelade jag en låt och jag kan lova vilken känsla det var att jag i smyg lärt mig lite! Sååå stolt! Förstod efter att några trodde det var ett skämt först hihi. Har ärvt några spel som varit för stora, men köpte mig nyligen ett mindre spel så att man kan fortsätta. Så kör på! Har en liten filmsnutt om Du vill se, så rolig mix då vi hade hollywoodtema (99 gäster ) discomusik osv o mitt i allt glitter & glamour sitter jag som Tina Turner och spelar dragspel….

Z 4 veckor sen

Åh, när jag gick i mellanstadiet fick vi prova på instrument vid olika stationer. När det var dags att prova på dragspel och jag fattade tag i instrumentet så fick jag frågan om jag möjligtvis kommer ifrån Finland.
Han sa att han såg de på sättet jag höll i dragspelet.

Både då och nu blir jag… lika konfunderad när jag tänker tillbaka på de minnet.

Bodil Eriksson 4 veckor sen

Å underbart 😀 att höra om att du börjat spela dragspel! Du inspirerar på många plan. Jag funderar på att ta upp gitarrspelande igen o nu blev jag mer peppad! 🌹
Bodil

AnnaE 4 veckor sen

Min pappa spelade också piano , fiol och dragspel. Mest piano , Det va hans avkoppling när han hade varit ute och mjölkat kossorna 😊. Jag spelade piano när jag var yngre. Men sen slutade jag…. Men det kanske man ska ta upp igen . 😊

Mervi Mustonen 4 veckor sen

Kul! Vad duktig du är! Min pappa var jätteduktig på dragspel och tränade jämt när jag växte upp. Han spelade också på gehör. Från Finland är vi och där är ju dragspel så poppis, iaf på 70-talet. Varje gång jag hör dragspel musik så klappar hjärtat och ögonen tåras. Tänker på pappa som inte finns med oss längre! Så mycket musik betyder! Lycka till! Vad kul att du ska spela. Kram Mervi

Jessica 4 veckor sen

Härligt Johanna! Min pappa är 80 år och åker fortfarande runt på äldreboenden och spelar dragspel. I Coronatider spelar han och hans kollega online. Det gör så mkt för hälsan att höra musik man känner igen trots demens. Kanske att jag också skulle lära mig dragspel. Känns viktigare nu när man är vuxen och förstår att ens föräldrar inte finns i livet för evigt.

Hälsningar Jessica

Ulrika Karlsson 4 veckor sen

Munspel, min farmor spelade det och jag har alltid tänkt att det skulle jag vilja lära mig. Tycker det ser så coolt ut när en tjej drar upp ett munspel. (Farmor spelade även dragspel, vilket mina föräldrar har kvar).

Anna 4 veckor sen

Härligt att följa sina drömmar! Håller med dig, passa på! Jag tog grönt kort innan sommaren för det har jag sagt att jag ska göra i 10 års tid, men det har alltid kommit andra saker emellan. I år blev alla andra saker jag planerat under våren avbokade, så då passade jag på. Jag har även en till dröm; lära mig spela saxofon. Men det kanske får vänta. 😅

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…