• 2020-09-25, 17:01
  • 8

I går var jag på Frida Boisens release för sin starka och gripande bok “Berätta aldrig det här”. Boken handlar om hennes mammas självmord. Nu berättar Frida sin historia, sin hemlighet hon burit på i så många år. 

Jag har precis fått tag i min kontakt på Nextory som snabbt löste en rabattkod till er så ni kan lyssna på ljudboken även om ni inte har något abonnemang. 

Koden Toftby ger 30 dagar gratis för alla nya kunder. Klicka HÄR.
Koden Johanna50 ger 50 procents rabatt i tre månader både för nya kunder och för er som testat Nextory tidigare och vill komma tillbaka. Klicka HÄR 

Jag kunde inte hålla tårarna borta när jag kramade om henne i går, den här berättelsen är så stark och ofattbar att jag inte kan finna ord. Läs boken själva eller lyssna på ljudboken. Den kommer att hjälpa många, “Berätta aldrig det här” är årets viktigaste bok!

Det är en självbiografisk roman om en skavande mor-dotter-relation som slutar i en tragedi. Hennes mamma begår självmord och i hennes hem ligger det ett brev där det står Frida på. I brevet står det “Nu fick du som du ville”. 

Jag kan inte ta in det här traumat som Frida har gått igenom, det är så oerhört smärtsamt, så mycket skuld och skam hon burit på. Hennes pappas ord, “Berätta aldrig det här!”, gjorde att hon fick bära det ensam i alla år. Det enda hon tänkte på att hon hade mördat sin mamma. Mördat sin mamma!

På kortet jag satte i blommorna som jag gav till Frida skrev jag: “Frida, det är modigt att följa sitt hjärta. Du hjälper många genom att berätta.”

Och jag menar vartenda ord! Hennes berättelse kommer att hjälpa så många andra och jag hoppas att det hjälpt henne också att få skriva ned allting. Jag vet själv från när jag skrev min första bok “30 om dagen” ur det blev en läkande process. Att hjälpa andra ger så otroligt mycket tillbaka. 

 Tack Frida. Vilken fantastisk bok du skrivit. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2020-09-25 Johanna Toftby

Kommentarer

Charlotte 4 veckor sen

Ja herregud vad Frida fått gå igenom 🙏kan inte ens föreställa mig 😢

Föresten, vem är hon som du står bredvid med alla blommor ? Tyckte först att det såg ut som Anna Sahlen tror jag hon heter, men inte är de hon eller?

Svar på kommentaren:
Charlotte 4 veckor sen

Gick in på Anna sahlenes insta nu för jag blev så himla nyfiken på om det verkligen va hon på bilden ihop med dig. Det visade de sig att det var. Kände knappt igen henne. Har skrivit en gång till dig att jag tyckte du påminde om henne lite men får ta tbax det nu.

Synd man inte ser henne i Tv nuförtiden, hon har en härlig röst🎤

Barbro 4 veckor sen

Den starkaste bok jag lyssnat på. Vilken börda hon burit vilken fin röst hon har att läsa. Tårarna rann konstant. Grattis till Frida. Vi alla älskar dig. Tusen kramar och stort TACK för du berättar om det svåra. Må du må väl.

Magdalena 4 veckor sen

Ska lyssna på boken redan på kväll. Så modigt starkt & viktigt att lyfta detta med självmord som ger sån skam skuld & sorg för så många anhöriga varje timma & år. När jag var 15 år gick alltså i 9 an så hängde sig min allra bästa vän….det var jag som hittade henne dessutom …jag var 15 år…!! Ett barn i en svår ålder, jag tog på mig skulden då jag fick ett brev från min vän , Johanna hette hon. Detta har präglat mig i hela mitt liv. Idag är jag 44 år. Varje morgon ser jag henne varje kväll likaså. Denna bild kommer aldrig någonsin suddas ut. Min väns mamma blev gråhårig över en natt & gick in i en dimma av sjukdom. Hon & hennes man gick isär pga denna sorg & denna tunga börda att bära . Jag har än idag kontakt m Johannas mamma ❤️Men oj så viktigt att Frida berättar sin historia . Jag kan inte ens förstå att ens mamma kan skriva så till sitt barn …fy så hemskt & fruktansvärt . Starkt av Frida att skiva boken . Kommer lyssna gråta & minnas. Jag själv har gått vidare med terapi men jag har ännu inte kunnat förlåta min vän…!
Fint av dig Joanna att du tar upp alla ämnen i din blogg , den ger mycket & jag blir glad av att följa dig , oavsett sorg skratt outfit recept på god mat eller båtliv , tack ❤️
Trevlig helg 🍁🌾💕

Barbro 4 veckor sen

Ska bli spännande att läsa denna bok.
Men vilken uppväxt hon har haft.
Ha en bra helg// kram på er..

Lotte 4 veckor sen

Denna boken ska jag läsa, stackars Frida när hon läste brevet🥺

Anneli 4 veckor sen

Vilken barndom 😢, så tungt det måste ha varit att bära! ❤️

Marie 4 veckor sen

Läste om Frida i DN förra veckan o blev så ledsen, tänk att en mamma kan ge sitt barn ett sådant brev. Helt ofattbart. Hoppas många läser boken. Kram till dig Johanna

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…