• 2020-09-27, 21:00
  • 9

Har ni haft en skön helg? Här har det varit full fart med 50-årsfest, träning och Janne har kört The Distinguished Gentlemans Ride idag. Ska visa bilder sen.

Men först ska jag visa er den vackra kashmirsjalen från Moonanponsbach många frågat efter. Vilket hantverk! Sjalen är i den finaste kashmirullen och är handsydd, det innebär att man bidrar till en hållbar verksamhet då produkten är gjord för att hålla länge.

Jag älskar den här sjalen och den finns i flera färger. Den är den skönaste jag haft, len, mjuk och luddar inte av sig! Med min kod JOHANNA10 får du även 10% rabatt på sjalen HÄR.

Jag har den i väskan när jag åker tåg, sveper om benen, även ljuvlig att ha över axlarna om det drar. Vilken kvalité. Till den här svarta jackan så är det perfekt med en sjal som inte luddar av sig, på en svart jacka syns allt annars. (Jackan finns HÄR för 40% rabatt!)

Ni kommer älskar dessa sjalar! Så snygga färger, det finns även en i beige jag ska köpa. Tänk i vinter när det är kallt och ha den mot ansiktet.

Kashmiret är från getter som strövar omkring på de höga slätterna runt Mount Everest.
Här, högst upp i bergen i Nepal, råder tuffa väderförhållanden och stundtals extrema temperaturer. Klimatet resulterar i att kashmirull som material lämpar sig utmärkt för såväl vinterns kyla som sommarens hetta.

Det tar många år för en get att samla tillräckligt med ull för en scarf. Ullen samlas, kammas och tvättas varsamt, för att sen bli ett av världens mjukaste material av absolut högsta kvalitet.

Uppskatta vad geten har gjort för dig i alla dessa år och njut av din kashmir till fullo.

2020-09-27 Johanna Toftby

Kommentarer

Carro 4 veckor sen

Tack för svar ang storlek på jackan. Vet ändå inte eftersom storlekarna är tex 38, 40, 42… som passar in bäst på en M/L (mest L) ? 😀

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Aha, jag ser inte inlägget när jag svarar utan bara kommentaren så jag rörde ihop det.

Jag har 38 på den svarta jackan, motsvarar M men ta den storleken du brukar ha.

Det är så jättesvårt att råda er med storlekar för jag kan tyvärr inte ta ansvar om det blir fel :/ Men skriver alltid om det är stort eller litet i storlek, annars normal.

Jackan är något något större än andra 38 men inte mycket. Jag vill alltid kunna ha en tröja under vinterkappor men behöver inte gå upp en storlek.

Hoppas du hittar en bra storlek! Den är så fin! Kramar

Carro 4 veckor sen

Hur är jackan i storlek? Jag har M/L på det mesta, nog mer åt L. Vet inte riktigt vilken storlek jag ska välja på kappan :)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Jackan är normal i storlek, ta den du brukar ha. Det är en rymlig jacka eftersom den inte är ganska “rak”.
SÅ fin!

Har du ofta L ska du nog ta det, om man vill ha tröja under. D

Ha en fin kväll! Kramar

Lena M 4 veckor sen

Vad intressant med just det materialet, och att få veta lite mer. Jag visste bara att det var exklusiv ull. Den är väldigt snygg och verkar mysig nu till hösten. Jag längtar nästan till lite kyligare väder nu så att jag kan ta på mig min nyinköpta roströda mössa. Härligt!
Ha en bra vecka!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Ja eller hur? Jag tyckte hemsidan var så intressant och personlig.
Kashmir är ett fantastiskt material, jag har även en mysdress här hemma som jag köpte i våras när corona slog till och vi var hemma mycket.

Nackdelen är att Kashmir är dyrt men man får vad man betalar för, ibland lägger jag mer pengar på materialet, halsduk har man mot huden osv så det är så lent och skönt med den här sjalen.

Jag håller med! Visst längtar man allt lite till kylan, så svårt när det är mellanväder som det är nu.

Ha en fin vecka, kramar!

Anonym 4 veckor sen

Kashmir ett lidande för djuren vid klippning?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 veckor sen

Absolut inte, läs på länken jag lade in så ser du.

Anneli 4 veckor sen

Åh, finns det något skönare än Kashmirsjalar 😍, jag har flera stycken och de är helt underbara på vintern när det är kallt 👍🙂
Bra val, Johanna!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…