Min bästa lasagne!


Lasagne! Visst är det gott? Jag älskar krämig lasagne! Köttfärsen måste vara riktigt mustigt och jag varvar med en krämig bechamelsås med mycket ost i. Självklart toppar jag med en god, riven parmesanost.
Hur gör ni er godaste lasagne? Jag gjorde denna häromdagen och måste tipsa er, för den blev så galet god! Kanske lasagne i helgen? Mysigt att tända ljus och njuta av ett gott glas rödvin till också.


Mitt knep för en god lasagne är en bra köttfärssås, jag gör alltid DENNA. Måste inte koka två timmar, men då sätter sig smakerna och det blir så otroligt gott i lasagnen.


Rikligt med ost och lite muskotnöt i bechamelsåsen.

Minst tre lager med lasagneplattor och jag gör alltid dubbel sats så det blir en stor form. Det måste även vara mycket sås mellan alla lager.Ah! Denna doftar magiskt!

Och igår åt jag rester. Perfekt till lunchlådorna. Risken är dock att allt tar slut så det inte blir lunchlådor. Haha.


Världens godaste lasagne 4 portioner (Jag dubblade) 
Köttfärssås HÄR som är mustigt och god smak
9 färska lasagneplattor
lite olivolja till formen
2 dl riven ost till topping
riven parmesan att strö efteråt
färsk basilika till dekoration
tomater och sallad
Bechamelsås:
1 liter mjölk
5 msk smör
6 msk vetemjöl
3 dl riven stark ost
nypa muskotnöt
nypa vitpeppar
salt
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på medelvärme, rör ner mjölet och häll ner mjölken lite i taget och vispa. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Rör ner 3 dl riven stark ost. Ställ åt sidan när såsen kokat ihop. Bränn den inte.
Lasagnen, gör så här:
Gör köttfärsen enligt receptet. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop bechamemsåsen. Ställ åt sidan. Ringla lite olivolja i en hög form, börja med att lägga ut lasagneplattorna. Häll bechamelsås över. Häll köttfärs över. Sedan plattor igen. Varva och lägg på tre lager, (gärna fler) av både sås, köttfärs och plattor. Avsluta med ett lager bechamelsås över allt och strö riven ost över.
Gratinera ca 30 minuter i mitten av ugnen, sänk den till nedersta om den blir för mörk.
Låt lasagnen stå minst 15 minuter efter du stängt av ugnen. Eller ta ut den och lägg folie över. Då blir den fastare och mer krämig, smakerna sätter sig.
Servera med krispig sallad, tomater och färsk basilika.

13
7

CoolSculpting- en fantastisk kroppsbehandling

Jag älskar olika behandlingar och gillar att tipsa om seriösa kliniker och metoder som jag tycker fungerar bra. Ni är många som är nyfikna på CoolSculpting som jag berättat om och jag är så nöjd med den metoden. Vilket resultat!

Jag går hos Akademikliniken i Göteborg och gör den här kroppsbehandlingen, vill ni veta mer så erbjuder de nu gratis konsultation och ni får även 20 procents rabatt om ni gör minst två områden. Det gäller oktober ut. Man bokar HÄR eller ringer 031- 7018870

Maskinen heter CoolSculpting och fryser bort fett. Även om man tränar och äter rätt kan det vara extremt svårt att bli av med fettceller som satt sig. Detta är ingen viktminskning, utan minimerar fettceller som inte kommer tillbaka på området du behandlar. Tänk på att det finns många kopior på markanden, CoolSculpting är originalet och är också godkänd av läkemedelsverket. 

Ni kan läsa om när jag gjorde den allra första behandlingen i maj HÄR.

Mina före och efterbilder har jag lagt upp HÄR! 

Jag har gjort magen, vecket vid bh-bandet och låren. Två omgångar har jag kört och jag är så nöjd! Skulle jag inte varit så nöjd så skulle jag inte gjort behandlingen igen. (Man måste vänta minst tre månader innan man kan göra nästa)

Det är populärt med olika kroppsbehandlingar nu, det ni ska tänka på är att se till så det är maskiner som är godkända, kolla upp så det är en seriös klinik med utbildad personal. Det ska finnas läkare på kliniken, inte bara på ett papper.

Jag känner många som skulle vilja göra någon behandling, men som inte ta steget för att de är oroliga för vad andra ska säga eller i allra värsta fall inte får för sin man. Då ska jag berätta en sak för er. Det är DU som bestämmer vad DU vill göra med DIN kropp. Inte en skvallrig granne, eller din bästa vän, eller din kollega, eller din man. 

Jag fattar inte de som lever i förhållanden där den andra partnern bestämmer vad man ska göra eller inte. Så många som säger att de skulle gärna vilja lägga lite filler i argrynkan till exempel, men mannen säger att ”gör du något sånt lämnar jag dig”.

Jag skulle lämna den relationen i stället. Ingen bestämmer vad jag vill göra. Man kan diskutera och lyssna, men ingen har rätten att bestämma över dig och din kropp. Bara DU!

0
2

Grattis på födelsedagen älskling!


Idag fyller han år! Min älskling och trygghet i livet. Grattis på födelsedagen darling!
Vi ska fira med ett träningspass på gymet strax och efteråt blir det en middag ute på stan. Jag har varit och köpt röda rosor och lite paket, Lucy har varit med och hjälpt mig här, men snöret och pappret var roligast.Tänk att vi snart firar nio år tillsammans, så mycket vi hunnit med och så mycket vi fått uppleva. Både glädje och sorg, men det är ju så livet är. Vi älskar att resa och få uppleva saker tillsammans, du älskar alperna och har fått med mig på de mest galna äventyren.Du är min klippa och stort stöd i alla mina projekt, jag vet att jag inte är enkel med allt jag hittar på. Haha!Alperna. Svarta, höga hemska pister, herregud jag har trott du varit galen, men allt detta har fått mig att våga ännu mer. Att utmana sig själv och våga tillsammans är häftigt. Sen att jag ibland fått hysteriska raseriutbrott på 2850 meter upp och svart pist rakt framför mig är en annan femma.Men jag vet att den här sommaren betyder allra mest. För vi köpte vår älskade båt tillsammans. En stor dröm som vi båda haft väldigt länge. Att kämpa och spara till något är häftigt när man väl kan uppfylla drömmen. Och vilka fina minnen vi redan skapat med vår båt, jag vet att Janne velat detta i alla år, sitta på båten och äta frukost, bara njuta av nuet. En sån frihet och lycka.
Alla vänner, vilka fantastiska dagar vi haft på båten.
Älskar dig, grattis på födelsedagen! Nu blir det gymet!8
1