ANNONS
Integritet på Tailsweep

Min bästa lasagne!

/


Lasagne! Visst är det gott? Jag älskar krämig lasagne! Köttfärsen måste vara riktigt mustigt och jag varvar med en krämig bechamelsås med mycket ost i. Självklart toppar jag med en god, riven parmesanost.
Hur gör ni er godaste lasagne? Jag gjorde denna häromdagen och måste tipsa er, för den blev så galet god! Kanske lasagne i helgen? Mysigt att tända ljus och njuta av ett gott glas rödvin till också.


Mitt knep för en god lasagne är en bra köttfärssås, jag gör alltid DENNA. Måste inte koka två timmar, men då sätter sig smakerna och det blir så otroligt gott i lasagnen.


Rikligt med ost och lite muskotnöt i bechamelsåsen.

Minst tre lager med lasagneplattor och jag gör alltid dubbel sats så det blir en stor form. Det måste även vara mycket sås mellan alla lager.Ah! Denna doftar magiskt!

Och igår åt jag rester. Perfekt till lunchlådorna. Risken är dock att allt tar slut så det inte blir lunchlådor. Haha.


Världens godaste lasagne 4 portioner (Jag dubblade) 
Köttfärssås HÄR som är mustigt och god smak
9 färska lasagneplattor
lite olivolja till formen
2 dl riven ost till topping
riven parmesan att strö efteråt
färsk basilika till dekoration
tomater och sallad
Bechamelsås:
1 liter mjölk
5 msk smör
6 msk vetemjöl
3 dl riven stark ost
nypa muskotnöt
nypa vitpeppar
salt
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på medelvärme, rör ner mjölet och häll ner mjölken lite i taget och vispa. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Rör ner 3 dl riven stark ost. Ställ åt sidan när såsen kokat ihop. Bränn den inte.
Lasagnen, gör så här:
Gör köttfärsen enligt receptet. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop bechamemsåsen. Ställ åt sidan. Ringla lite olivolja i en hög form, börja med att lägga ut lasagneplattorna. Häll bechamelsås över. Häll köttfärs över. Sedan plattor igen. Varva och lägg på tre lager, (gärna fler) av både sås, köttfärs och plattor. Avsluta med ett lager bechamelsås över allt och strö riven ost över.
Gratinera ca 30 minuter i mitten av ugnen, sänk den till nedersta om den blir för mörk.
Låt lasagnen stå minst 15 minuter efter du stängt av ugnen. Eller ta ut den och lägg folie över. Då blir den fastare och mer krämig, smakerna sätter sig.
Servera med krispig sallad, tomater och färsk basilika.

13
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00