• 2020-09-30, 20:02
  • 10

Lasagne! Visst är det gott? Jag älskar krämig lasagne! Köttfärsen måste vara riktigt mustigt och jag varvar med en krämig bechamelsås med mycket ost i. Självklart toppar jag med en god, riven parmesanost.

Hur gör ni er godaste lasagne? Några knep? Jag gjorde denna häromdagen och måste tipsa er, för den blev så galet god! Kanske lasagne i helgen? Mysigt att tända ljus och njuta av ett gott glas rödvin till också.

Mitt knep för en god lasagne är en bra köttfärssås, jag gör alltid DENNA. Måste inte koka två timmar, men då sätter sig smakerna och det blir så otroligt gott i lasagnen.

Rikligt med ost och lite muskotnöt i bechamelsåsen.

Minst tre lager med lasagneplattor och jag gör alltid dubbel sats så det blir en stor form. Det måste även vara mycket sås mellan alla lager.

Ah! Denna doftar magiskt!

Och igår åt jag rester. Perfekt till lunchlådorna. Risken är dock att allt tar slut så det inte blir lunchlådor. Haha.

Världens godaste lasagne 4 portioner (Jag dubblade) 

Köttfärssås HÄR som är mustigt och god smak
9 färska lasagneplattor
lite olivolja till formen
2 dl riven ost till topping
riven parmesan att strö efteråt
färsk basilika till dekoration
tomater och sallad
Bechamelsås:
1 liter mjölk
5 msk smör
6 msk vetemjöl
3 dl riven stark ost
nypa muskotnöt
nypa vitpeppar
salt

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull på medelvärme, rör ner mjölet och häll ner mjölken lite i taget och vispa. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt. Rör ner 3 dl riven stark ost. Ställ åt sidan när såsen kokat ihop. Bränn den inte.

Lasagnen, gör så här:
Gör köttfärsen enligt receptet. Sätt ugnen på 200 grader. Koka ihop bechamemsåsen. Ställ åt sidan. Ringla lite olivolja i en hög form, börja med att lägga ut lasagneplattorna. Häll bechamelsås över. Häll köttfärs över. Sedan plattor igen. Varva och lägg på tre lager, (gärna fler) av både sås, köttfärs och plattor. Avsluta med ett lager bechamelsås över allt och strö riven ost över.
Gratinera ca 30 minuter i mitten av ugnen, sänk den till nedersta om den blir för mörk.
Låt lasagnen stå minst 15 minuter efter du stängt av ugnen. Eller ta ut den och lägg folie över. Då blir den fastare och mer krämig, smakerna sätter sig.
Servera med krispig sallad, tomater och färsk basilika.

2020-09-30 Kött, Recept, Varmrätter

Kommentarer

Martin Hilding 3 veckor sen

Står i min ugn nu, hoppas det blir gott.

Mia 3 veckor sen

Set ljuvlig ut! Lasagne är bästa rätten, letar efter ett recept som barnen uppskattar. Tror denna krämiga skapelse skulle kunna gå hem!
Mitt säkra kort i vardagen är krämig lax med dillsås. Mums det med! Kram

STINA 3 veckor sen

Mumsigt! Ibland brukar jag riva morötter mellan lagren, och ibl tillsätter jag strimlad rökt skinka också. Lasagne är så galet gott.
Har gjort din o den är supersmarrig!
KRAM❤️

Anneli 3 veckor sen

Det blir nog inte lasagne i helgen, men nu händer det… jag ska laga din Fläskfilégryta!
Jag som inte ens äter griskött, fast min man vill ha det ibland, så nu ska jag “offra” mig,
och vet du, tror till och med att jag vågar smaka ;)

Annelie i Sundets Pärla 3 veckor sen

Såg jättesmarrigt ut! Måste testas!
…men “gratinera 30 grader”??!! 😄 Kanske 30 minuter är bättre?! 😄😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 veckor sen

Står ju 200 grader och skrev fel när det gäller hur många minuter, antar ni förstod det ;)

Men så klart jag ändrade nu. :)

Anneli 3 veckor sen

Den här ska jag göra på söndag, kommer att bli perfekt med ett glas rött 😍
Tack för alla recept du delar med dig, har gjort nästan alla i din bok också, finns inget vi inte gilla i vår familj 👍😁

Svar på kommentaren:
Anneli 3 veckor sen

Förresten Johanna…. har du något bra vintips till lasagnen?

Anette 3 veckor sen

Mums vad gott! Hörde Mat-Tina i en intervju häromdagen och hon tipsade om att kycklinglever i små, små bitar i köttfärssåsen förhöjer smaken mycket så det ska jag testa vid tillfälle.

Linda 3 veckor sen

Åh vad gott! Tack för alla dina tips.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…