Kanelbullens dag- Tips på extra stor kanelbulle


Kanelbullens dag! Äter ni någon god bulle idag? Vill ni ha tips på en gigantisk bulle som alltid gör succé på fikabordet ska ni göra denna! Lisa-Marie bakade den till Marilyns 20-årsdag förra året. Den blev fantastisk! Marilyn älskar kanelbullar och fick den här stora bullen med ljus i när vi sjöng för henne på morgonen.


Den är busenkel att baka, man gör en vanlig bulldeg och skär sedan remsor som man snurrar runt tills man har en gigantisk bulle. Går snabbare än vanliga små bullar.Receptet hittar ni HÄR! 
Ha en skön söndag! Vi är i bilen på väg hem efter ett mysigt dygn i Stockholm, så fort jag kommit hem ska jag baka lite vaniljbullar som vi ska fika på ikväll. Finns det något godare än nybakade bullar och mjölk.

1
0

Fyraåringarna på äldreboendet


Ser ni på den nya serien på Tv4? Fyraåringarna på äldreboendet. Jag älskar den dokumentärserien! Det är ett socialt experiment där vi får följa 10 fyraåringar som lär känna nya kompisar från 70-100 år på ett äldreboende. Jag gråter mig igenom varje avsnitt och bara älskar den här serien.
Alla underbara fyraåringar som får de äldre att skratta och känna livslust igen, underbart!


Det är så viktigt att känna sig behövd, gammal som ung. Att se alla äldre i programmet lyfta varandra, det är fantastiskt. Såg ni skattjakten? När den lilla tjejen skulle hjälpa Inga att öppna chokladpengen, så fint och så gulligt. Eller när de körde ”dansstopp” och de äldre hade maskeradkläder på sig, haha!
Det är inte enkelt att bli gammal och sjuk, kanske väldigt ensam och ingen livslust kvar. Så hemskt. Men detta experiment har ju verkligen visat vad socialt umgänge gör, att hålla igång hjärnan och kroppen är så viktigt! Oavsett ålder.


Har ni inte sett serien- se den!
I går åkte jag till Mariestad för att hälsa på min mormor och tog med mig Lucy. Hundar ger också så mycket kärlek, jag märkte på mormor hur hon lyste upp och skrattade mycket när Lucy for runt och gjorde en massa bus.


Jag kommer åka ofta till mormor nu och ska ta med mig Lucy, tjejerna kommer åka med också förstås om de kan. Vi har tyvärr en riktig skitsituation på grund av en sak som hänt, ingen liten grej om man säger så. Funderar på att skriva om det här inne, har möte med tre personer nästa vecka och jag kommer inte ge mig i det här.


Jag köpte med mig goda räksmörgåsar på Ica Kvantum i Skövde, så goda! Vi delade på en för de var så stora så jag sa att mormor får äta räksmörgås även idag, haha.
Tog även med min äpplekaka jag bakade igår som vi fikade på med vaniljsås till.


Vilken fest tyckte mormor efter allt gott vi fikade på. Underbart.Nu är vi på väg till Stockholm för att hälsa på Oliwer. Hoppas ni har en riktigt skön lördag!

5
0

Lyxig äppelkaka med mandelmassa


Har ni äpplen hemma? Baka den här ljuvliga äppelkakan med mandelmassa! Den är enkel att göra i en långpanna och bara så god!


Jag fick så fina och goda äpplen från pappa när han hade varit i Varberg i deras hus förra helgen, har så mycket äpplen så jag ska nog skära klyftor och frysa in. Visst kan man det?Den här äppelkakan är med kardemumma i smeten, jag älskar den kryddan! Sedan har jag toppat med mandelmassa och skivat kallt smör över, då blir det knaprigt och en riktigt festlig kaka. Äpple och kanel gör att det inte blir så sött som det låter.Skivat kallt smör över innan du bakar kakan gör den frasig och lite knäckig. Kakan doftar otroligt gott!
Tips: Istället för florsocker kan man ha pärlsocker innan du bakar den i ugnen.
Äppelkaka med mandelmassa ca 15-18 bitar
4 ägg
3 dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma
150-200 gram mandelmassa
100 gram kallt smör
4 äpplen
1,5 tsk kanel till äppelklyftorna
1 tsk socker till äppelklyftorna
Garnering: Florsocker
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda mjöl, vaniljpulver, bakpulver, kardemumma i en skål och rör om. Sikta mjölblandningen ner i äggsmeten, vänd försiktigt ihop allt med en slickepott.
Häll smeten i en form på ca 35 X 25 cm. Skala och kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Blanda skivorna med kanel och socker i en skål. Stick ner äppelskivorna i smeten. Riv sedan mandelmassa över, avsluta med att hyvla kallt smör och lägg över smeten. Det gör den knäckig och frasig.
Baka kakan nedre delen i ugnen i ca 40 minuter. Testa med en sticka, kakan ska få färg.


Låt den svalna helt, skär den sedan i fyrkantiga bitar och pudra på florsocker. Servera som den är eller vaniljvisp eller en kula vaniljglass till.

17
45