• 2020-10-06, 22:00
  • 13

Innehåller annonslänkar

Nu börjar den mysiga tiden på året! Jag älskar att pynta och fixa och ser så fram emot jul, extra mycket det här året när vi “bara” är hemma. Tända mer ljus, ta fram mer kuddar och mysiga plädar att svepa om sig i. Duka fint och njuta av en god middag. För inte tala om advent. Åh vad jag älskar advent! (Bilden är från förra året)

Gillar ni den här tiden på året? Jag vet att många tycker mörkret är jobbigt och speciellt när det är svårt att komma ut i ljuset. Men försök komma ut ändå, lunchen eller innan jobbet. Passa på när du är ledig att röra på dig, njut av frisk luft och motion är som balsam för själen. Tänd massor med ljus och lampor inne för extra mys.

Tips på doftljus! Byredo doftljus är handgjorda och unika dofter, det är som en svag, ljuvlig parfym genom rummet som inte är för stark eller tar över. Jag älskar dessa doftljus och just den här doften BOHEMIA är något alldeles extra. Den är så god så jag hittade en parfym i samma märke. Detta doftljus hittar ni HÄR. Vanilj, sandelträ och mossa. Dofta på det om ni är på NK.

Lite tända ljus kan göra så mycket. Jag mår bra av ha det fint runtomkring mig och det bästa jag vet är att få bjuda hem vänner eller familj. Och på torsdag är det dags för mig att ha mina fina vänninor på middag. Så roligt att få planera middagen och förbereda allt.

Gillar ni kuddar? Det kan man aldrig få för många av. Här har jag tips på billiga kuddar som faktiskt ser mycket dyrare ut än vad de är. Kuddar kan ju annars vara svindyrt.

Kuddfodralet i den här färgen hittar ni HÄR. Glöm inte innerkuddar 2-pack billigare variant HÄR! 

Det finns även en något dyrare med fjäderfyllning och lite hårdare, den har jag på en annan kudde som är jättebra som innerkudde. Skön i soffan! HÄR! 

Finns i många färger, perfekt till hösten och vintern när man vill förändra lite hemma.

Ni frågar ofta efter överkast och jag måste visa vad vi beställde till Marilyns säng. Så fin färg i tvättad sammet. Detta finns HÄR.  180X260

Och det är även det jag har till min säng! HÄR. 260X260  (Varvar med ett mörkare från Odd Molly)

I söndags när jag och Janne kom hem från Stockholm tände jag ljuskronan i köket, tänk att jag köpte den för över 10 år sedan av en snäll bloggläsare som tipsade om att fanns en till salu i Örebro. Så jag tog bilen en vardagkväll efter jobbet i snöstorm för att hämta den vackra kronan. Älskar stora prismor.

Visst är det något speciellt med kristallkrona i köket, eller badrummet är så snyggt också.

Tänk när vi kan ta fram adventspyntet, oj oj.

På eftermiddagen i söndags fick jag för mig att baka kanelbullar. Jag trodde inte jag varken skulle orka eller hinna eftersom vi var i Stockholm i helgen, men är det kanelbullens dag så är det.

Dessa bullar kan jag helt ärligt säga att det var nog de godaste jag bakat. Marilyn sa det var den godaste bullen hon ätit någonsin. Ganska bra betyg, haha. Jag brukar inte ha tålamod annars att baka bullar och torra blir de också.

Jag gjorde vanilj och smörbullar, de blev knapriga, fluffiga och saftiga. Påminn mig i veckan om receptet för dessa måste ni bara baka.

Så där, lite tips om ni vill pynta och fixa lite hemma. Hoppas ni gillar! Nu ska jag stänga datorn efter en lång kväll med jobb framför skärmen.

 

2020-10-06 Inredning, Johanna Toftby

Kommentarer

Karin Ek 3 månader sen

Så fint! Vart är soffbordet ifrån?

Maria 3 månader sen

Soffbordet 😍 var har du hittat det?

Helen 3 månader sen

Vart är din stora härliga matta ifrån? Precis renoverat tv rum och är ute efter en stor mysig matta :)

Sara 3 månader sen

Alltid positivt och härlig ton och stämning på din blogg, tack för det Johanna!

Madeleine 3 månader sen

Så fint och mysigt du har det! Sån härlig tid framför oss nu, ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag årstiderna och tycker att alla 4 har sin charm! Kör också kristallkrona i köket och jag tycker så mycket om det, har dock fått motivera det valet både 1 och 3 gånger när jag blivit ifrågasatt…Nästan precis en sådan vacker krona du har fyndade jag härom veckan,ÄLSKAR den modellen så det är stor risk att min nuvarande i köket åker ner till förmån för den “nya”😊

Ha en fin onsdag!

Anette 3 månader sen

Så fint! Men var har du dina snygga rosa stolar, du visade tror jag förra året. Och hur går det med att lära dig spela dragspel?

Kram o ha en bra dag!

Anette

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Jag har de i andra rum :) Ljuvliga att sitta i så de göra jag mig inte av med ;)

Det går fint! Har fått låna ett av min svärmor, Jannes morfar spelade dragspel.
Man lär sig inte spela dragspel på en natt. Detta är nog det svåraste instrumentet helt klart, men desto roligare utmaning.

Ha en fin dag du med, kram Johanna

Madde 3 månader sen

Det här är min favoritårstid. Få mysa, massa levande ljus, härliga promenader. Nu mår jag som bäst 💕

Anneli 3 månader sen

Jag köpte en Luciakör – ett tips av dig – i fjol men så sent att jag inte hann använda den,
så i år välkomnar jag (också) mörkret och advent!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Åh den är så fin så fin, längtar att ta fram den!

Ulrika Hultberg 3 månader sen

Jag älskar också att tända ljus och lampor i fönstren. Det blir så härlig mys stämning . Jag håller med dig att man blir piggare. Sen är jag också ute och går mina promenader. .
Ha det så bra. Ha en trevlig dag.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Visst är det en mysig tid vi har framför oss nu.
Älskar den här tiden!

Kram Johanna

Helene 3 månader sen

Jag längtar också till advent, så mysigt.
Bullarna ser supergoda ut.
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, vilket väder vi haft. Riktigt härligt vinterväder med strålande sol, krispigt klart och kallt. Igår lördag tog vi en skön långrunda ut på Eriksberg och…

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, vilket väder vi haft. Riktigt härligt vinterväder med strålande sol, krispigt klart och kallt. Igår lördag tog vi en skön långrunda ut på Eriksberg och…

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…