Snabb lövbiffgryta med dijonsenap


Lövbiff funkar till så mycket! Varför inte strimla ner det i en mustig gryta med dijonsenap och svamp? Detta ska jag laga ikväll!


Testa den här grytan, ta vad du har hemma i grönsaker. Syltlök är gott, svamp eller paprika. Basen är dijonsenap och det blir verkligen så gott.
Detta recept finns HÄR. 


Vill du göra med pepparrot? Testa DENNA. 


Vill du göra en gratäng med lövbiff och ädelost? Så god! Den finns HÄR. 

2
0

Nu börjar den mysiga tiden


Innehåller annonslänkar
Nu börjar den mysiga tiden på året! Jag älskar att pynta och fixa och ser så fram emot jul, extra mycket det här året när vi ”bara” är hemma. Tända mer ljus, ta fram mer kuddar och mysiga plädar att svepa om sig i. Duka fint och njuta av en god middag. För inte tala om advent. Åh vad jag älskar advent! (Bilden är från förra året)Gillar ni den här tiden på året? Jag vet att många tycker mörkret är jobbigt och speciellt när det är svårt att komma ut i ljuset. Men försök komma ut ändå, lunchen eller innan jobbet. Passa på när du är ledig att röra på dig, njut av frisk luft och motion är som balsam för själen. Tänd massor med ljus och lampor inne för extra mys.


Tips på doftljus! Byredo doftljus är handgjorda och unika dofter, det är som en svag, ljuvlig parfym genom rummet som inte är för stark eller tar över. Jag älskar dessa doftljus och just den här doften BOHEMIA är något alldeles extra. Den är så god så jag hittade en parfym i samma märke. Detta doftljus hittar ni HÄR. Vanilj, sandelträ och mossa. Dofta på det om ni är på NK.


Lite tända ljus kan göra så mycket. Jag mår bra av ha det fint runtomkring mig och det bästa jag vet är att få bjuda hem vänner eller familj. Och på torsdag är det dags för mig att ha mina fina vänninor på middag. Så roligt att få planera middagen och förbereda allt.
Gillar ni kuddar? Det kan man aldrig få för många av. Här har jag tips på billiga kuddar som faktiskt ser mycket dyrare ut än vad de är. Kuddar kan ju annars vara svindyrt.


Kuddfodralet i den här färgen hittar ni HÄR. Glöm inte innerkuddar 2-pack billigare variant HÄR! 
Det finns även en något dyrare med fjäderfyllning och lite hårdare, den har jag på en annan kudde som är jättebra som innerkudde. Skön i soffan! HÄR! 


Finns i många färger, perfekt till hösten och vintern när man vill förändra lite hemma.


Ni frågar ofta efter överkast och jag måste visa vad vi beställde till Marilyns säng. Så fin färg i tvättad sammet. Detta finns HÄR.  180X260


Och det är även det jag har till min säng! HÄR. 260X260  (Varvar med ett mörkare från Odd Molly)


I söndags när jag och Janne kom hem från Stockholm tände jag ljuskronan i köket, tänk att jag köpte den för över 10 år sedan av en snäll bloggläsare som tipsade om att fanns en till salu i Örebro. Så jag tog bilen en vardagkväll efter jobbet i snöstorm för att hämta den vackra kronan. Älskar stora prismor.

Visst är det något speciellt med kristallkrona i köket, eller badrummet är så snyggt också.
Tänk när vi kan ta fram adventspyntet, oj oj.På eftermiddagen i söndags fick jag för mig att baka kanelbullar. Jag trodde inte jag varken skulle orka eller hinna eftersom vi var i Stockholm i helgen, men är det kanelbullens dag så är det.


Dessa bullar kan jag helt ärligt säga att det var nog de godaste jag bakat. Marilyn sa det var den godaste bullen hon ätit någonsin. Ganska bra betyg, haha. Jag brukar inte ha tålamod annars att baka bullar och torra blir de också.


Jag gjorde vanilj och smörbullar, de blev knapriga, fluffiga och saftiga. Påminn mig i veckan om receptet för dessa måste ni bara baka.


Så där, lite tips om ni vill pynta och fixa lite hemma. Hoppas ni gillar! Nu ska jag stänga datorn efter en lång kväll med jobb framför skärmen.

13
0

Tips på vinterförvaring till båten


Nu har vi kört upp båten till Marinhjälpen på Tjörn där Jimmie och hans kollegor ska ta hand om vår båt under vintern. Vi har letat ett tag efter en bra plats där det finns bra värmehallar och duktig personal och nu är båten på plats! Lite vemodigt men ändå skönt när allt är klart.
Vilket fint mottagande vi fick igår, detta känns riktigt bra och vi har fått tips om att de ska vara proffsiga så vi känner oss redan nöjda. Letar ni vinterförvaring om ni har båt ska ni kolla upp Marinhjälpen i Wallhamn Marina på Tjörn, några minuter från Stenungsund.


Vår båt har tidigare stått inne i en värmehall när de förra ägarna hade båten och vi känner att det känns viktigt att fortsätta med. Båten mår mycket bättre av att stå inomhus, dessutom får den rejält med kärlek och bra service. När vi vill ha den sjösatt är det bara att vi hör av oss om den dag så löser de allt. Tänk känslan i april när första vårvärmen är här. Pirrigt!


De kommer testa båten innan de lyfter upp den, sedan kommer de gå igenom hela båten, reparera och fixa det som behövs. (Om det skulle vara något)
Vi fick en så fin dag igår när vi körde upp till Tjörn från Saltholmen, men nu är sommarsäsongen över, även om det är lite sorgligt att ta upp sin båt så är jag verkligen en säsongmänniska.


När det är höst och vinter ser jag istället fram emot julmys, skidåkning och middagar inomhus med tända ljus och god mat. Tänk när snön kommer! Jag gillar både utförsåkning och längd och hoppas på massa snö i år.


Jag längtar verkligen till att resa så hoppas vi kan ta oss ner till alperna, det hade varit underbart.


Och vi har fina minnen från den här vackra sommaren som vi fick till slut efter blivit friska från coronavirus.  Jag kommer aldrig glömma den här dagen när vi köpte båten, vilken känsla!
Tack för en fantastisk sommar!


2
0