• 2020-10-09, 13:23
  • 20

Innehåller annonslänkar

Först och främst. Tack snälla för ert engagemang kring min mormors gåvobrev. Jag har fått så bra tips, ni kan inte ana hur mycket det betyder. Och det är verkligen en tragisk historia från början till slut. Det måste till en ny lag kring hur man kan ge bort allt man äger och har, speciellt om man är så pass gammal och inte förstår.

Jag har en grej till jag ska berätta för er kring detta. Kommer inte ge mig och mormor ringde senast för 30 minuter sedan och berättade en intressant sak.

Nu till något helt annat! Igår var det äntligen dags för mig att bjuda på middag i vår lilla “halv åtta hos mig klubb”. För exakt 10 år sedan bestämde vi att vi bästa vänner ska ses minst varann månad och bjuda på tre-rätters. Lite som halv åtta hos mig. I början satte vi även betyg och pengar, haha. Mest för en kul grej. Alla fick höga poäng förstås.

Jag älskar bjuda hem vänner och familj. Jag kan hålla på en hel dag, det är så roligt att planera middagen, jag skriver listor på allt. Sedan bockar jag av, ordning och reda så slipper jag all stress. Det är mycket stress ändå, haha.
Det allra viktigaste är att vi ses!

Tack älskade vänner för alla våra härliga middagar. Och tack för alla fina presenter jag fick. Ska testa Blossas nya glögg i helgen.

Jag har fått massor med dm på stories om min svarta klänning. Jag älskar den! Skön stretch, volanger som man inte känner sig stor i, den faller snyggt. Höstens festklänning och snygg i vinter. Märket är Joelle-bra kvalité, en riktigt fin festklänning.

Klänningen finns HÄR!   Jag har stövletter HÄR

Nu finns det så mycket fint utomhus man kan ta in och duka höstfint med, jag älskar dukningar och ibland köper jag på blomsterhallen och bland tar jag vad jag hittar utomhus. Alla vackra löv som faller på marken, nypon eller rönnbär. De vackra hortensiorna köpte jag på Blomsterhallen i Skövde, de har så bra blommor och bra service.
Visst är det gulligt att duka med små paradisäpplen?

Tips på fina linneservetter HÄR. 

Hela middagen ska ni få recept på. Även vaniljbullarna kommer. Ska sitta hela eftermiddagen och skriva ner allt till er. Jag bjuder gärna på champagne, älskar att bjuda på goda bubblor men istället för champagne finns det ett jättegott bubbel om ni vill ha annat tips, Louis Bouillot , den är jättefin och torr.

Middagen:

Tilltugg: Laxrullar med färskost, rullade i svarta, ljusa sesamfrön och löjromschips. Dryck: Tattinger
Förrätt: Västerbottenostkorgar fyllda med räk och kräftröra, toppat med löjrom från vänern. Dryck: Petit Chablis
Varmrätt: Oxfilepasta med tryffel och kantareller: Dryck: Valpolicella Ripasso 2017
Dessert: Blåbärscheesecake i glas och rullade knäckflarn

Jag tog ett avlångt fat och dekorerade med lite höstpynt. Mycket ljus nu när det blir mörkare och mörkare.

 

 

 

Kommentarer

Matilda 6 månader sen

Hej Johanna!
Letar efter recepten från din fina middag, skulle mer än gärna ta del av dessa!
Önskar dig en härlig start på solig oktobervecka :)
Varma hälsningar Matilda

Anna Mountain 6 månader sen

Fin klänning, Mysigt middag

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Tack! Ja, det var så kul!

Pernilla 6 månader sen

Jag gjorde denna pasta ikväll! Såå gott. Hela familjen gillade den.Tack för tipset!!

M 6 månader sen

Ja du Johanna den här hemska grejen med din mormor har vi hört ett tag här i Mariestad, jag har min kusin i Sjötorp.

Vet hur allt gått till och ett av barnen kan ju inte ta hela stället som är värt många miljoner.

Fortsätt kämpa för Ester och din familj.

Maria 6 månader sen

Det är dags att hänga ut alla kukhuvuden…

Karin 6 månader sen

Kontakta jurist. Skummade kommentarerna nedan och det är mkt tyckande och många felaktigheter. Gåvobrev behöver inte vara bevittnat och din mamma skulle inte ha kontaktats. I de delarna har inga fel begåtts. I övrigt går det inte att yttra sig utan att ha alla fakta. Kontakta advokat.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Haha, du tror väl inte att läsares åsikter är avgörande i en ev domstol? ;-)

Advokat har ärendet nu, men sånt här ska uppmärksammas så fler ha koll på sina äldre som inte förstår. Min mormor både ser dåligt och hör dåligt. Man kan ha demens, man kan vara riktigt snurrig osv osv.

Sedan har du helt fel när det gäller gåvobrev och fastighet- för att man ska få ut lagfarten måste två personer bevittna gåvobrevet.

Det ÄR inte olagligt att en familj till den som får fastigheten bevittnar- MEN, det är inte till en fördel för den som får gåvan att han eller hennes familj bevittnar. Jurister påpekar alltid att det är bra om det är utomstående.

Och jo då, här inne får alla yttra sig vad man vill om.

Trevlig kväll!

Karin 6 månader sen

Du har missförstått. Jag har aldrig påstått att domstolen skulle lyssna på vad dina läsare tycker. Däremot bad du om råd och tyckte även att det var bra om dina andra läsare fick råd. Då tycker jag att det är beklagligt att det finns många som uttalar sig utan att kunna.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Det finns de som har varit med om exakt likadan situation. Jag mailar med många, så jag är tacksam för alla tips. Har fått otroligt bra tips kring detta nu, tyvärr händer detta dagligen att gamla äldre blir lurade för de förstår inte. Mormor kommer aldrig släppa detta och testamentet vill hon även ändra vilket är mycket bra. Man har rätt att ändra sitt testamente så länge man lever. :)

Helene 6 månader sen

Ser supergott ut och jättefin dukning. Ser fram emot recepten. Tack än en gång för att du dela med dig till oss.
Blev så nyfiken på vad din mormor meddelade till dig, hoppas att det var något till er fördel.
Kram och ha en jättefin helg

Cilla 6 månader sen

Så fint! Det är en självklarhet att din mormor får tillbaka sitt hus. Menar du att hon bett sin son lämna tillbaka det och han vägrar…. usch hur kan han och hela familjen. Intressant att hon helt plötsligt skulle erbjudit ett av sina barn huset om hon har god kontakt som hon har med sina andra barn. Självklart kommer detta inte hålla att hon menat att göra detta. Hon kommer få tillbaka sitt hus! Kolla också hennes telefon listor har han legat på och ringt ovanligt mycket innan avtalet skrevs. Kan visa lite att han var den som låg på. Klart inte en familj kan vittna ett underskrift där alla vill samma sak. Det ska vara oberoende vittnen. Kommer aldrig hålla i rätten! Lycka till och ta sen en fika med din mormor i hennes fina hus och njut när mardrömmen är över! ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Ja det är en riktig jävla mardröm, men nu är det på gång. Fått veta bra saker idag, vi kommer vinna detta. Helt säker.

Mormor ger inte nu. Och inte vi heller.

Tack!

Anneli 6 månader sen

Vilken fin dukning och vilken kul grej ni har tillsammans 👍👍

Nina 6 månader sen

Ogiltigförklara gåvobrev

Ett gåvobrev kan ogiltigförklaras, eftersom gåvobrev är ett avtal kan då reglerna i avtalslagen (1915:218) om ogiltigförklaring bli tillämpliga. Reglerna återfinns i 3 kap. I 3 kap. 28-32 §§ avtalslagen anges bland annat att tvång, svek, ocker och förklaringsmisstag kan medföra ogiltighet.

Det finns även två generalklausuler som kan användas. Dels den lilla generalklausulen; att omständigheter vid avtalsingående skulle strida mot tro och heder, 33 § avtalslagen. Samt även generalklausulen om att avtal eller avtalsvillkor kan jämkas med stöd av 36 § avtalslagen om de är oskäliga.

Avtal kan även ogiltigförklaras enligt Lag (1924:323) om verkan av avtal, som slutits under påverkan av en psykisk störning.

Sara 6 månader sen

Så fin dukning och vilken meny!! Vill ha allt. Du bodde ju faktiskt söka till halv 8 hos mig på riktigt. Tror du hade vunnit :)

Malin 6 månader sen

…jag läste precis om händelsen med din mormor. Jag finner inga ord på hur vidrigt beteende detta faktiskt är.

Detta kan inte få ske utan konsekvenser, han borde sitta i fängelse för bedrägeri vid det här laget.

Lura en äldre människa och verkligen planerat allt i detalj, säkert under lång tid också. Vilket ruttet svin!

Jag hoppas karma kommer tillbaka och biter honom i röven så det gör ont, riktigt ont!

Svar på kommentaren:
Ann 6 månader sen

Har tänkt detsamma det är bedrägeri.
Ni kommer att vinna. Och tror inte Johanna ger sig
i första taget. Kämpa på.

Barbro 6 månader sen

Vad fint du har dukat-man kommer ganska långt med enkla saker som man kan finna nu ute i naturen.
Kommer gärna över och äter med er nån gång.
Önskar er en bra fredag och en bra helg men extra tanke till din mormor.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg