ANNONS
Integritet på Tailsweep

Höstmiddag med vänner

/

Dukningar

,

Inredning

,

Recept

,

Tilltugg&snittar

,

Trerätters

,


Innehåller annonslänkar
Först och främst. Tack snälla för ert engagemang kring min mormors gåvobrev. Jag har fått så bra tips, ni kan inte ana hur mycket det betyder. Och det är verkligen en tragisk historia från början till slut. Det måste till en ny lag kring hur man kan ge bort allt man äger och har, speciellt om man är så pass gammal och inte förstår.
Jag har en grej till jag ska berätta för er kring detta. Kommer inte ge mig och mormor ringde senast för 30 minuter sedan och berättade en intressant sak.


Nu till något helt annat! Igår var det äntligen dags för mig att bjuda på middag i vår lilla ”halv åtta hos mig klubb”. För exakt 10 år sedan bestämde vi att vi bästa vänner ska ses minst varann månad och bjuda på tre-rätters. Lite som halv åtta hos mig. I början satte vi även betyg och pengar, haha. Mest för en kul grej. Alla fick höga poäng förstås.


Jag älskar bjuda hem vänner och familj. Jag kan hålla på en hel dag, det är så roligt att planera middagen, jag skriver listor på allt. Sedan bockar jag av, ordning och reda så slipper jag all stress. Det är mycket stress ändå, haha.
Det allra viktigaste är att vi ses!


Tack älskade vänner för alla våra härliga middagar. Och tack för alla fina presenter jag fick. Ska testa Blossas nya glögg i helgen.


Jag har fått massor med dm på stories om min svarta klänning. Jag älskar den! Skön stretch, volanger som man inte känner sig stor i, den faller snyggt. Höstens festklänning och snygg i vinter. Märket är Joelle-bra kvalité, en riktigt fin festklänning.
Klänningen finns HÄR!   Jag har stövletter HÄR


Nu finns det så mycket fint utomhus man kan ta in och duka höstfint med, jag älskar dukningar och ibland köper jag på blomsterhallen och bland tar jag vad jag hittar utomhus. Alla vackra löv som faller på marken, nypon eller rönnbär. De vackra hortensiorna köpte jag på Blomsterhallen i Skövde, de har så bra blommor och bra service.
Visst är det gulligt att duka med små paradisäpplen?


Tips på fina linneservetter HÄR. 


Hela middagen ska ni få recept på. Även vaniljbullarna kommer. Ska sitta hela eftermiddagen och skriva ner allt till er. Jag bjuder gärna på champagne, älskar att bjuda på goda bubblor men istället för champagne finns det ett jättegott bubbel om ni vill ha annat tips, Louis Bouillot , den är jättefin och torr.


Middagen:
Tilltugg: Laxrullar med färskost, rullade i svarta, ljusa sesamfrön och löjromschips. Dryck: Tattinger
Förrätt: Västerbottenostkorgar fyllda med räk och kräftröra, toppat med löjrom från vänern. Dryck: Petit Chablis
Varmrätt: Oxfilepasta med tryffel och kantareller: Dryck: Valpolicella Ripasso 2017
Dessert: Blåbärscheesecake i glas och rullade knäckflarn
Jag tog ett avlångt fat och dekorerade med lite höstpynt. Mycket ljus nu när det blir mörkare och mörkare.

20

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00