• 2020-10-11, 20:30
  • 15

Hurra! Vilken skön känsla efter jag tog nytt antikroppstest för en vecka sedan. Och yes! Jag har fortfarande antikroppar mot covid-19. Jag har skrivit om när jag hade covid HÄR och HÄR. Usch, det var inte kul kan jag säga. Nu i efterhand förstår jag mer och mer hur jobbiga mina luftrör har varit. Och jag har haft problem med slem och harklingar hela hösten, luftrören fick sig en riktigt smäll när vi hade corona men nu i efterhand är det skönt att vi har haft det. (Har skrivit en del tips om ni är sjuka just nu på länkarna ovan) Den mentala biten när man vet att man är sjuk av coronaviruset är ingen lek. Jag tyckte det mentala var riktigt tufft. För du vet inte riktigt hur detta viruset slår till.

Vi behöver heller inte fundera på OM vi hade covid-19 för vi tog nämligen PCR-test (pinne i näsan) som visade att vi hade fått coronaviruset just då när vi var sjuka, så det är konstaterat. PCR-test visade alltså positivt när vi hade viruset och nu även positivt för antikroppar. Det är min tredje gång jag tar testet och det är fyra månader sedan förra testet.

Vilken känsla att ha antikroppar! Jag har hört och läst också att om man varit extremt lindrigt sjuk kan man få covid igen, men har man utvecklat antikroppar och man var ganska dålig är risken mindre att man blir så sjuk igen säger de.

Vilken LÄTTNAD! Ja, jag vet att Folkhälsomyndigheten säger att de inte vet så mycket just om antikroppar, men jag känner mig lugn. Jag vet åtminstone att jag kan vara lugn just nu. Bättre att ha antikroppar än inte alls.

Så snälla alla som funderar, men ändå inte går och testar er. Gå och testa er. Kryssa även i att ni godkänner att lämna era provsvar till folkhälsomyndigheten. Jag vet så många som säger hela tiden -Vi hade det garanterat i våras, så vi har nog antikroppar. Men ändå tar de inga prover. Jag vet till och med de som säger att det vore ju så jobbigt att få veta om svaret  är man inte har antikroppar. Otroligt. Är det inte bättre att veta än att gå runt och tro?

Nu borde alla testa sig, även om man har en pågående infektion eller om man har utvecklat antikroppar. Då bidrar man med data och kunskap till forskare och folkhälsomyndigheterna. 

Gå och testa er, nu kan man göra det på de allra flesta vårdcentralerna i Sverige.

2020-10-11 Hälsa, Johanna Toftby

Kommentarer

Madeleine Byttner 5 månader sen

Hej johanna…hsr varit sjuk i två veckor..första veckan mådde rätt okej för att vecka 2 må sömre med smsk och luktbortfall…har kommit tillbaka lite lött men har en konstig söt smak i munnen.känner du igen detta…så djövla jobbigt men du har ju blitt böttte så jag får tänka positivt😊. /madde

Mia 6 månader sen

I somras testades hela familjen positiv på covid. Vi hade alla milda symptom. Förra veckan var vi och testade oss för antikroppar och hela familjen hade dem 😀

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Visst är det en fantastisk känsla när det provsvaret kommer? Belöningen! :)

Anni 6 månader sen

Du vet väl att du fortfarande kan smitta andra även om du inte blir sjuk!? Jag hade antikroppar i juli men inte nu när jag gjorde om det i oktober. Var sjuk i mars. Hoppades såå att jag skulle ha kvar längre

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Tråkigt att du inte har antikroppar, jag var riktigt sjuk så tror att jag fick en rejäl dos av viruset.
Men man vet ju inte. Än så länge har jag det och är glad för det.

K 6 månader sen

Johanna, det är fortfarande så där jag bor att där antikroppstestar de bara personal inom region och kommun som jobbat i vård och omsorg.
Däremot får vem som helst som har symptom testa sig för Corona så det är ingen självklarhet att få ta antikroppstest.
Kanhända flera regioner har den möjligheten men inte här.
Men hoppas det kommer.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Nej jag har inte sagt att DU har det i din kommun, men de är viktigt att tala om att man ska läsa på 1177, det finns i de flesta kommunerna nu.

Sedan kan man ta det privat, det finns även på många apotek.

K 6 månader sen

Man får inte testa sig på vårdcentralen för antikroppar. I alla fall inte i min region. De får göra i privat regi.?
Däremot får man testa sig om man har symptom.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Jo då det får man. Jag har gjort det här i Västra Götaland, det är fler län som gör det.
Inte privat.

Man kan även testa om man har en pågående infektion, alltså testa med PCR test om man har covid-19.
Allt står på 1177.

Tina 6 månader sen

Jag har bokat tid för testning av antikroppar eftersom jag är en person som aldrig blir sjuk. Troligen är jag en person som har ett väldigt bra immunförsvar men kan vara bärare av virus mm så att andra kan bli sjuka. Min far och styvmor har eller har haft cancer och jag vill veta om jag törs träffa dem inomhus i höst.

Eva 6 månader sen

Ja skönt om man har antikroppar. Har inte haft Covid-19 vad jag vet. Tog ett test i näsan I somras när jag var förkyld bara för att veta så jag inte smittade nån men det visa inget. Men och andra sidan sa dom att det var bara 70 procent säkerhet på testet så kändes ju inte så säkert vilket fall ändå.
Men tror inte jag haft det men det vet man ju inte. Hört flera som testat positivt men som inte är sjuka.
Så då kan det var många som går runt i samhället med smitta utan att man vet om det.
Usch det är verkligen en otäck smitta då man kan bli så sjuk och den slår så olika på olika människor. Hoppas detta försvinner snart så vi kan börja leva normalt😢🙏💞

Anneli 6 månader sen

Har testat för både antikroppar och Covid-19 ( näsa och svalg), men nej, inte haft viruset. Är glad för detta men samtidigt inte… hm… vilket är bäst? Att ha haft det eller inte 🤔🤔🤔, såå svårt att veta! Jag hoppas innerligt att det snart finns ett vettigt vaccin och att allt blir som vanligt igen, längtar ihjäl mig efter att få resa och att få leva som förr 😍😍😍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Har man haft det får man nog vara nöjd över det ändå trots allt.För det är riktigt skönt att det gick bra och att vi har antikroppar.
Jag längtar också, aldrig längtat så mycket som att allt ska bli som vanligt igen.

Resa, kramas, träffa alla man vill träffa. Men vi får fortsätta kämpa på!

Ulrika Hultberg 6 månader sen

Jag har blivit testad mot covid -19. Det var negativt. Jag gjorde det för 1 månad sen. Jag blev förkyld på jobbet. Och min sa till mig att fick inte jobba . Så han skickade iväg mig på test mot covid -19.. Det är jag tacksam för att jag gjorde det. Jag tog också prov i näSan. .
Ha det så bra.
Kram Ulrika

Anna 6 månader sen

Grattis! Vilken skön känsla och vilken belöning efter varit sjuk. Det är alla värda som har haft detta hemska virus.

Bra att du skriver om det Johanna.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg