• 2020-10-12, 21:11
  • 56

Häromdagen skrev jag om mormor som förlorat sitt hus i Sjötorp och ni är många som har engagerat er, tack för all hjälp! Det här ärendet är en riktigt tragisk historia som jag inte önskar någon. Jag hoppas att fler blir vaksamma när det gäller gåvobrev och testamenten och tar själv gärna emot fler råd och tips.

Mormor har inte från början förstått vad detta innebär. Först blev hon kallad till ett möte med en nära anhörig och en jurist. Det är åt helvete att en så pass gammal människa ska sitta själv och bli utfrågad. När hon ringde min mamma efteråt och berättade så sa mormor att “jag svarade bara ja och nej på en massa konstiga frågor”.

Hon skrev inte på några papper, men det var förmodligen därefter som avtalet författades. Mormor förstår inte det sammanhanget. Men nästa gång kom tre personer hem till henne. Nära anhöriga. En var gåvomottagaren som skulle få hela hennes hus. Den andra personen var gåvomottagarens fru. Den tredje var deras gemensamma dotter.

Mormor säger att hon trodde att hon bara skrev på för att han skulle sköta om huset och hjälpa henne att få ordning på det. Men när de gick därifrån var huset inte längre hennes.

Detta gåvobrev togs emot av gåvomottagarens jurist, som skickar in det till Lantmätariet. En jurist tar alltså inget som helst ansvar för att en så pass gammal människa skänker bort ett hus och en vacker sjötomt, värt miljoner för noll kronor.

Efter ett tag ringde mormor till min mamma och sa att något har blivit väldigt fel! Vi började allihop att gräva i vad som hänt och jag smsade gåvomottagaren som svarade att det fanns inga papper förutom ett testamente. Men det stämmer inte, gåvobrevet hade redan gjorts klart och personen hade fått ut lagfarten. När vi också fick se den var katastrofen ett faktum.

 

Får det verkligen gå till såhär? Familjen bevittnar ett gåvobrev där de själva får en fastighet som är värd flera miljoner för noll kronor! Mormor säger själv att hon inte visste vad hon skrev på. Ingen utomstående finns där för att kunna säga att allting gått rätt till. Juristen reagerade inte heller när hon får gåvobrevet.

I fredags ringde jag juristfirman. Hon som skickat in lagfarten hade slutat, men jag fick prata med en annan jurist som sa att om en familj bevittnar ett gåvobrev där en fastighet skänks så är det inte till en fördel för gåvomottagaren. Därför brukar de inte rekommendera att familjen bevittnar. 

Jag är inte jurist men detta är helt åt helvete. Om allt nu gick rätt till, varför inte ha med jurister? Eller grannar, vänner, vem som helst förutom sin egen familj? Varför skulle just den egna familjen bevittna vad stackars mormor skrev på?

Mormor måste ha hjälp, hon ringer varje dag och gråter och vill ha tillbaka sitt hus. Hon kan inte förstå att det hon skrev på gjorde att hon förlorade sin käraste ägodel som hon ville ha kvar så länge hon lever. 

Jag tänker hjälpa henne så mycket jag kan. Vi är många som kommer strida in i det sista för att mormor ska få tillbaka sitt hus. Och jag orkar strida hela vägen.

 

 

 

2020-10-12 Johanna Toftby

Kommentarer

Ingmarie 6 dagar sen

Fy vad vidrigt att behandla en äldre släkting på detta viset ! Hoppas verkligen att mormor kan få sitt älskade hus tillbaka, och att de usla människorna som lurat henne får lida av sömnbrist och dåligt samvete.
Kram ❤

Susanne 1 vecka sen

Hur gick tankarna hos den person som betett sig så här mot din mormor??? Jag finner inte ens orden för hur lågt en person kan sjunka!!! För en del så rullar det dollartecken i ögonen och de gör vad som helst för pengar. Men att göra så mot en närstående, helt obegripligt. Jag hoppas verkligen att din mormor får upprättelse för detta!
Lycka till <3

Annica Ljungdahl 1 vecka sen

Det här är så obeskrivligt vidrigt hur kan man bara vara så girig och hjärtlös?! De alienerar sig ju från släkten för all framtid m! Idioter verkligen. Heja er! ♥️

Birgitta 1 vecka sen

Att det inte fanns några utomstående vittnen med var säkert en baktanke.Då hade det nog inte gått igenom.Några som hade sett igenom detta. Kämpa på.

Birgitta 1 vecka sen

Vad jag tycker är märkligt är att ett gåvobrev skall väl i så fall ges från din mormor. Att hon har tagit initiativet till den .Alltså en gåva man ger bort.Nu har det ju kommit från ett annat håll.Man kan väl inte tilltvinga sig en gåva. Tycker allt att alla dessa fula människor som lurar av gamla människor allt de äger och har är RYGGRADSLÖSA. Sådan som de kanske har sparat ihop ett helt liv.

Eva-Lena fredriksson karlberg 2 veckor sen

Förlåt Johanna , men hur har din släkt tänkt sig å Leva efter de här , vill hen inte ha kontakt med sin egen mor, eller hur trodde dom hon skulle reagera efter å blivit så lurad hur kan dom sova på natten ? Stackars mormor . Hoppas ni får ordning på detta , låter verkligen inte som att de får gå till så här . Ja skrev på grannens papper häromdagen , då de gällde morfaderns konton. Då fick de inte bara vara familj som vittnen . Kram å lycka till ❤️

Marie 2 veckor sen

Har varit med om liknande. Min pappas moster blev av med sitt hus och allt annat av sin egen systerdotter med familj som sol och vårade henne totalt. Bankfack och testamente var spårlöst borta.

Svar på kommentaren:
Anette 1 vecka sen

Man finner inga ord 😔

RV 2 veckor sen

Att inte en jurist ifrågasätter varför din mormor skulle skänka bort huset till ett av sina barn (om jag förstått det rätt), dessutom genom ett gåvobrev som hon inte själv tagit initiativ till. Juristen borde ha kontaktat övriga syskon (eller bett din mormor göra det) för att kolla så att det var okej med dem, och verkligen förklarat ordentligt för din mormor vad gåvobrevet innebar. Riktigt dålig reklam för den juristfirman!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Precis så är det. Familjens jurist.

Nonno 2 veckor sen

Ring Aftonbladet och berätta. Då kommer din mormor snart bli kontaktad av en kunnig person som kommer hjälpa henne.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Yes. En som ringer mig där i morgon.

Maria 2 veckor sen

Glöm inte att det inte går att bestämma själv vad som är förskott på arv och inte. Det kvittar faktiskt vad det står i kontraktet. Det är omständigheterna i situationen som avgör detta. Om det inte var så skulle det ju vara jättelätt att göra ett barn arvslöst genom att skänka bort sin förmögenhet till någon annan, och i realitetenäpr det i princip omöjligt att få igenom något sådant. Googla på det ämnet så kommer du att se att en sådan gåva räknas som förskott på arv i de allra flesta fall och att det är riktigt svårt att komma runt detta. Nu hjälper detta ju inte mormor eftersom det bara påverkar vad som händer den dag hon inte finns längre, men kanske får din släkting kalla fötter när han inser att han måste kompensera din mamma så att hon får ut sin del av arvet? Det kanske inte blir en riktigt lika bra affär då helt enkelt?

Svar på kommentaren:
Anonym 2 veckor sen

I gåvobrevet har det skrivits in ” inte förskott av arv”

Kristina 2 veckor sen

Hej Johanna, det är galet hur människor agerar när det gäller pengar. Blir alldeles paff och mörkrädd. Jag hoppas, tror och vill att din mormor får tillbaka sitt Sjötorp. Hela historien är hemsk. Men jag vet också att du Johanna har sån power och engagemang i det du tycker är fel. Jag skulle inte vilja ta en fight med dig😉 du vinner alltid. Det du brunnit för och kämpat för har du fått igenom, tänker framför allt på annika och din stalker, det som hände din systerson och allt med nollning. De har jäklats med fel människa, heja dig. Du är så bra 🤗

Cathy 2 veckor sen

Jurist är ingen skyddad titel. Advokat är det och har etiska regler att följa, t.ex. att inte företräda personer med motstridiga intressen.

Hjälp din mormor genom att kontakta en advokat specialiserad på arvs- och gåvorätt så kommer de kunna hjälpa henne. Alternativt är att ni övriga arvingar väntar på mormors bortgång och därefter bråkar, men då är ju sannolikt fastigheten borta.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Just därför vi gått vidare med allt.
Han ska få några chanser på sig, för det ska tillbaka till henne.

Annars kommer vi ses i en rättegång. Tilsammans med mormor.

Jag ger mig aldrig.

Anette 1 vecka sen

Johanna- Hon måste bara få tillbaka sitt hus. Något annat alternativ finns inte. Allt annat vore galet. Och jag förundras över att Familjens Jurist inte ifrågasatt gåvobrevet. Man tycker ju att det borde finnas någon form säkerhetssystem när det rör äldre. Sen förstår jag din mormor. Det är klart att hon litade på sin egen son. Hon kunde omöjligt förstå att han var ute efter huset och pengarna. Undrar om han sover gott om natten!!!

Siw andersson 2 veckor sen

Ja tycker så synd om din mormor. Att det det får gå till så. Ja varit varit med om nåt likadant. Min fostermor hade en bror som skulle sälja deras hus. Han lyckades. Han påstå att var god man. Men det var han inte. Han tog pengarna som var över en miljon. Visste inget. Han gick bakom ryggen . Ja blev så ilsken. Min fostermor hade dement. Så han och hans fru campa i trädgården. Hämta min fostermor och plocka ut saker från huset och mor sitter på en stol och bara tittar. Har fått reda på det efter mor gick bort. Ändå hade han skrivit att han godkände ja skulle få ärva huset. Bla. Siw Andersson

Lisa 2 veckor sen

Det kommer gå bra! Juristen sa ju själv till dig att det inte är till gåvomottagarens fördel om familj bevittnat. Ge han 3 dagar att återlämna gåvan, säg sedan att du går ut med hans, fruns o dotterns
namn offentligt, samtidigt som ni kommer bestrida det.

Lena 2 veckor sen

Har du tagit del av gåvobrevet och lagfarten?

K 2 veckor sen

Det blir en del frågor hos en när man läser det här.
Det är i det här fallet din mor som ska ärva din mormor , har din mamma syskon och är det nån av dom som lurat din mormor undrar man ju.
Men hursomhelst, hur kan den här personen ha din mormors testamente i sin ägo.
Och sen tycker jag det är helt fel att familjemedlemmars namnteckningar ska vara giltiga i såna här fall. Men tyvärr är det ju bara på testamenten som det måste vara utomstående som bevittnar.
Skamligt gjort av den som gjort det här och hoppas han skäms ögonen ur sig för det här kan ju inte gått honom förbi.
Lycka till önskar jag dig så du får rätsida på detta.

Lina 2 veckor sen

Så otroligt hemsk och sorglig historia. Stackars mormor och alla ni inblandade.

Blir också nyfiken på om människan som gjort det här inser vad han gjort eller är man så ”sjuk” så att man helt enkelt inte kan se att man gjort något fel? Vad driver människor till dessa handlingar?
Menar såklart inte att du ska ha några svar, tänker nog mest bara högt. 😊
Önskar er verkligen en positiv utgång i det här!

Sofia 2 veckor sen

Bor han i Mariestad? Eftersom de gick till en jurist där? Det är ju en liten ort där alla känner alla. Blir inte kul för familjen när detta blir allmän kännedom. Gå till lokalblaskan och be dem skriva om vad som hänt för att varna andra. Även om de inte kan nämna hans namn kommer ju alla att förstå vem det gäller när du är med i bilden eller hur?

Svar på kommentaren:
Maria 2 veckor sen

Det där var faktiskt en riktigt bra idé. Riktigt pinsamt för din morbror!

Anna 2 veckor sen

Varför flyttade mormor från huset från första början? Hur bor hon idag?

Svar på kommentaren:
Inger 2 veckor sen

Hon blev änka och fastigheten är på tok förstor för att “mormor” ansåg sig klara av det själv och bor nu på ett jättefint äldreboende inne i stan.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Nej det var bland annat en i familjen som ville hon skulle iväg. Och hon bor inte på ett äldreboende.

Marie J 2 veckor sen

Hoppas du tar detta på rätt sätt.. jag rekommenderar er att dokumentera er mormors vilja ,även hur hon uppfattat hela händelsen, både skriftligt och inspelad film. Detta kan användas som bevis i den framtida processen. Att vi inte fick mer i skadestånd i vår process vi “vann” var för att det inte kunde bevisas att vår släktings vilja inte varit att sälja allting före hennes död. Om det drar ut på tiden (i vårt fall 3 år), så hann hon tyvärr gå bort innan det kommit så långt som till rättegång. Håller alla tummar för er, att detta ska sluta lyckligt <3

Therese 2 veckor sen

Förstår inte riktigt vad det handlar om. Är det flera syskon men bara den omnämnda sonen som ska få ärva huset enligt testamentet och han har upprättat ett förskottsarv genom att skriva över huset nu redan.
Anledning? För att skaffa sig en säkerhet för att kunna låna till ett hus där han bor idag. Eller för att förhindra att huset går till kvinnans make och förblir hans egendom så länge han lever?..hm..spännande

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

I gåvobrevet som mamma visat står det att gåvan inte är ett förskottsarv.

Therese 2 veckor sen

Din mormor borde göra en polisanmälan om “lindrigt tvång” då hon mer eller mindre satts i en position utan val..då pappret har presenterats av motpart och inte av henne. Och man tydligen vilselett henne. Bara för dokumentationens skull.
Finns det några kriterier i avtalet? Att hon får bo kvar ? Vem som står för kostnader för drift och underhåll? Man borde kunna yrka på avtalets orimlighet/ofullständighet.
När gjordes tex. senaste värderingen? Stämmer den med marknadsvärdet idag? Det låter väldigt fult gjort iaf. hoppas ni hittar en utväg. Starkt gjort att dela med dig här!

Katarina 2 veckor sen

Min tes verkar sorgligt nog stämma; Folk gör vad dom helst för pengar!

Liselotte 2 veckor sen

Bästa Johanna!
Att göra så mot en gammal människa är oförlåtligt!
För cirka 3 år sedan var jag med om något liknande efter att min bror fått min då 93-åriga mor att sälja sitt hus till honom utan min vetskap. Jag fick kännedom om denna försäljning i lokaltidningen under “Veckans fastighetsaffärer”.
Mamma grät förtvivlat när hon berättade om hur min bror en dag skjutsat henne till banken för att skriva under “papper”. Vad det var hon skrivit under visste hon inte, hon sa “Jag hade inte glasögonen med mig så jag kunde inte läsa, och bråttom var det”, och hon bad mig om hjälp att “reda ut” vad som hänt.
Mamma som alltid varit en krutgumma, både till fysik och psyke trots sin höga ålder, var vid den tidpunkten inte sitt rätta jag. Hon var precis hemkommen efter en sjukhusvistelse p g a en bäckenfraktur och både jag och min man upplevde hennes som förvirrad.
Jag kontaktade en jurist som sa att för att få försäljningen ogiltigförklarad så krävdes bevis för att mamma vid försäljningstillfället inte varit vid sina sinnens fulla bruk, något som tyvärr inte fanns dokumenterat i sjukhusjournaler.
För snart 2 år sedan avled mamma. En vecka efter hennes bortgång kom “hennes” hus ut till försäljning. Min bror hade köpt huset för en spottstyver och tjänade nu en rejäl summa pengar när han sålde det.
Mamma “fick” efter försäljningen bo kvar i huset men krävdes på hyra av min bror.
Till saken hör också att inför bouppteckningen så lyckades jag få ut kontoutdrag från mammas bank som visade att det tagits ut stora summor pengar varje månad (med start vid husförsäljningen). Pengar som var uttagna i bankomat på den ort där min bror bor. Nu vet jag att det inte är mamma som tagit ut pengarna. Mamma levde snålt och unnade sig aldrig något, och att gå till en bankomat var otänkbart för henne då hon var så rädd att “trycka fel”.
Jag har varit i kontakt med jurister, advokater och även gjort polisanmälan – utan framgång.
Jag hoppas Johanna, för din mormors skull, att du/ni lyckas reda ut det här!
Jag har inte ord för hur jag lider med din mormor.

Helene 2 veckor sen

Om nu den här nära anhöriga personen verkligen har rent mjöl i påsen så hade ju han förklarat och visat alla papper på hur allt har gått till och gjort det med en gång och inte hemlighållt alltihop.
Hur kan han låta detta fortgå när han fått höra att hon inte förstått vad som hänt, hur ledsen och förtvivlad din gamla mormor är över att förlorat sitt hus.
En normal människa med ett samvete hade inte gjort på det här viset.
Jag kan inte förstå hur han ska klara av att bo där varje dag och ha detta på sitt samvete?
En normal människa hade omedelbart rättat till det här när man ser att sin nära anhörig absolut inte förstått vad som hänt.
Hoppas, hoppas så innerligt att det ordnar sig till slut.
Stor kram till din fina mormor

Svar på kommentaren:
Camilla 2 veckor sen

Håller med dig fullständigt.

Obegripligt hur människor kan agera när “pengar och värde” kommer in i bilden.
Hela historien är ofattbar. All styrka till er, rättvisan ska segra

Karin 2 veckor sen

Så hemskt!😢😢😢
Precis som någon skriver. Hur kan det vara godkänt när inte nån utomstående är vittne? Så bottenlöst dåligt . Så egoistiskt och skamlöst . Så hemskt 😢

Liselotte 2 veckor sen

Bästa Johanna!
Att lura en gammal människa på detta sätt är oförlåtligt.
Jag själv har stridit å min mors vägnar, utan framgång tyvärr.
För X antal år sedan när min mor var 93 år gammal fick min bror henne att sälja huset till honom utan min vetskap. Detta fick jag kännedom om via veckans fastighetsaffärer i lokaltidningen. Kan säga att jag blev minst sagt chockad.
När jag frågade min mor hur detta gått till började hon storgråta och berättade hur min bror skjutsat henne till banken en dag för att skriva under “papper”. Vad hon skrivit under visste hon inte. “Jag hade inte mina glasögon med mig så jag kunde inte läsa”, sa hon. Hon hade alltså skrivit under att hon sålde huset till honom utan att förstå. Till saken hör att min mor som alltid varit en krutgumma trots sin höga ålder vid det tillfället inte var sig själv, hon hade precis kommit hem från sjukhuset där hon legat inlagd pga en bäckenfraktur och var inte sitt rätta jag.
Jag kontaktade en jurist som sa att för att kunna få köpet ogiltigförklarat så måste det styrkas att mamma varit förvirrad, vilket tyvärr inte fanns dokumenterat i några sjukhusjournaler.
Nu är min mor avliden sedan drygt 1 år tillbaka, och veckan efter att hon gick bort så kom huset ut till försäljning!
Min bror hade köpt det för en “spottstyver”, och nu tjänade han stora pengar när han sålde det.
Kan tillägga också att innan bouppteckningen var klar så lyckades jag få ut mammas kontoutdrag sedan 3 år tillbaks i tiden (det var då hon sålde huset) och det visade sig att min bror plockat ut stora summor pengar från hennes konto varje månad från en bankomat på orten där han bor. Mamma själv vågade inte använda sig av en bankomat då hon, som hon sa, “jag är så rädd att trycka fel”.
Min mor “fick” efter försäljningen bo kvar i huset, men fick betala hyra till min bror…
Jag har försökt allt, har kontaktat jurist och även gjort polisanmälan utan framgång.
Jag blir så upprörd, förtvivlad och förbannad över hur det finns människor som utan att blinka lurar gamla människor.
Nu hoppas jag att ni att ni lyckas bättre med att reda ut det här än vad jag gjorde!
Lider så med din stackars mormor.

Anonym 2 veckor sen

Jag blir alldeles förstörd när jag läser vad du skriver.Hur har det här gått till egentligen. Din mormor skulle haft vittnen med sig.Men det var kanske en beräkning från den andra sidan.Nu stod hon helt ensam. Hon skulle haft med sig någon som har lite koll.Just för att inte bli förd bakom ljuset.Johanna,du är så duktig och har huvudet på skaft så jag hoppas att du fixar detta.KRAMAR 🤗

Åsa 2 veckor sen

Vi är i samma sits ungefär …min mans pappa har skrivitöver / gett allt till en son…min man o deras syster ska inte få nått tycker han…dom har fått reda på att dom kan göra nått åt det men först när pappan har gått bort…är så j-a tragiskt eftersom min man o hans bror var riktigt bra kompisar …jag kan fortfarande inte fatta att hans bror gjort detta 😢 , så jag kommer att följa hur det går för er , så skriv gärna om det , lycka till

Anna-Karin 2 veckor sen

Om allt nu verkligen hade gått till på rätt sätt är det ju väldigt rimligt att han lämnar tillbaks huset om han i efterhand får veta att hon inte förtod vad hon gjort!! Hade det varit min mamma som varit helt förtvivlad hade jag ju givetvis lämnat tillbaks huset och sagt att det var ett stort missförstånd och att man vill att alla ska må bra igen, så tråkigt att pengar ska få förtöra familjer och att man ska få se hur “fula” en del människor kan bli!

Barbro 2 veckor sen

Jag hoppas verkligen att din mormor får tillbaka sitt ställe. Hur kan man bara göra så mot en äldre släkting och inte ha någon med sej.
Du vet Johanna vi är många som vill stötta Er så gott vi kan.

Eva 2 veckor sen

Vet inte men det låter som att ett barn ”fått”huset och vem vill göra så mot sin egen förälder eller ens mot någon?
Det är väl bara att dom lämnar gåvan åter.
Man vill väl inte göra ens förälder ledsen?

Svar på kommentaren:
Anna 2 veckor sen

Säger samma. Första jag tänkte.
Om Johannas mormor inte förstått och allt blivit fel, sonen verkar ha fått huset, det är ju bara att lämna gåvan tillbaka.

Usch så sorgligt detta, kämpa Johanna.

Jessica 2 veckor sen

Jag får så ont i hjärtat för din mormors skull. Hur kan dom leva med sitt egna samvete efter dom gjort så här? Dom måste vara totalt empatilösa!
Stå på er ❤️

Marie Ekman 2 veckor sen

Jag blir uppriktigt ledsen över vad som hänt din mormor. Förstår verkligen inte hur man kan göra så mot en annan person. Jag hoppas ni lyckas få tillbaka huset som din mormor och morfar haft i sin ägo. Ge er inte, kämpa! Kram

Liselotte 2 veckor sen

Bra Johanna att du skriver. Såg även att Camilla Läckberg har skrivit på din instagram.
Men det låter ofattbart att en jurist godkänner familjen som vittnade. Varför väljer den som fick gåvan FAMILJ som vittnen kan man ju undra.
Vilka as

Svar på kommentaren:
Sofia 2 veckor sen

För att en utomstående förmodligen hade ifrågasatt hela processen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Exakt. INGEN utomstående hade godkänt. Hyfsat genomskinligt att ha fru och dotter som vittnen.

En person som tex en jurist, granne eller vem som helst hade ringt min mamma eller ifrågasatt hela gåvobrevet. För det är helt åt helvete.

Tess 2 veckor sen

Det gör ont i hjärtat. Vilket jäkla svin! Kan inte finnas nån som anser att det har gått rätt till. Ska de gå rätt till ska väl samtliga bröstarvingar bevittna och avstå sin del av laglott? Usch.. Lycka till och ge er aldrig.

Linda lindgren 2 veckor sen

Blir så ledsen när jag läser detta. Stackars din mormor. Hoppas verkligen att hon går tillbaka sitt hus fort. Och att den hjärtlösa person som gjort detta mot henne får vad den förtjänar.
Styrka till er. ❤️

Jannice 2 veckor sen

Så hemskt. Jag tycker om ett gåvobrev skrivs på så borde din mormor också ha haft vittne och inte bara den familjen. Men de hjälper inte er vad jag tycker. Men det är så hemskt att de får gå till på detta vis. Tycker synd om din mormor otroligt mycket. Hoppas detta går vägen för er och inte att ”familjen” får huset….

Mona Holm 2 veckor sen

Men USCH va hemskt!!! Hur kan folk med!

Ulle 2 veckor sen

Usch…. förstår verkligen inte att det kan gå till såhär, blir så ledsen för din mormors skull 😢

Carola 2 veckor sen

Hur kan dom med 😡 måtte ni både orka kämpa och även vinna tillbaka det som är din mormors till att det ska bli hennes igen. Jag har jättesvårt att förstå att det ens är godkänt med så nära anhöriga att få vittna. Skönt att du tar tag i detta. Du är grym 🙏🏻✊🏻💪🏻

Marie.S 2 veckor sen

GE ER ALDRIG! Jag har varit med om liknande tyvärr. Men vi vann.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Härliga fredag! Hur mår ni? Här är det jobb i köket hela dagen men ska ge mig ut på en runda vid lunch tror jag. Det har ju varit kolsvart och regn…

Gillar ni asiatiskt och sötstarka smaker? Heta nudlar med strimlad biff och wokade grönsaker, soja och oystersås, krossade limeblad…Detta lagade jag till lunch idag.  Oj oj så gott detta blev! Jag är…