
Wokad kyckling med cashewnötter
Måste dela med mig av lunchen jag gjorde idag. Wokad kyckling med grönsaker och cashewnötter! Vi beställer thaimat ibland men detta är ju också en enkel vardagsrätt som är lätt att laga hemma. För inte tala om hur gott det blev!
Idag körde jag på sånt jag hade hemma, denna är utan kokosmjölk och blev riktigt god och fräsch! Jag hade rårris till, man kan även blanda i nudlar om man hellre vill ha det.
Idag tog jag Pad Thaisås och blandade i, men man kan även köra Oystersås.
Ni anar inte dofterna, underbart!
Jag tog även lite färsk spenat och ruccola med balsamvinäger och olivolja.
Wokad kyckling med grönsaker och cashewnötter 4 portioner (ev broccoli också men det hade jag inte hemma)
4 kycklingfiléer
1 stor gul paprika
1 stor röd paprika
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 dl cashewnötter
6-8 msk Pad thai sauce eller Oyster sauce
2 msk sweet chilisås
3 msk soja (jag har kikkoman)
1 tsk sambal oelek
1 msk röd currypasta
1 pressad lime
3/4 dl vatten
svartpeppar och salt
nypa paprikapulver
olivolja till stekning
Ris eller nudlar
Balsamico slungad färsk spenat och ruccola med lite olivolja
Gör så här:
Hacka vitlöken i mindre bitar. Fräs snabbt i olivolja så den mjuknar något. Skär kycklingen i bitar och lägg ner i pannan, fräs och stek på medelvärme tills den blir genomstekt. Krydda med salt, svartpeppar, lite paprikapulver.
Skär paprikorna, strimla purjolöken (glöm inte skölja noga) vänd ner allt i kycklingen. Fräs ihop allt en stund på högre värme i en hög wokpanna eller hög stekpanna. Häll ner lite mer olivolja. Rör ner sambal oelek, röd currypasta, sweet chilisås, soja, Pad thaisås eller Oystersås och vattnet. Pressa i saften av en lime
Fräs ihop allt på högre värme utan att det bränns och ev späd med lite mer vatten. Det ska inte vara massa sås men lite som sky och inte en torr wokrätt.
Sist vänder du ner cashewnötterna och blandar ihop allt ett par minuter så det tar smak. Dra åt sidan och servera!
Serveringstips: Ris eller nudlar, kör du nudlar kan du vända ner nudlarna i kycklingwoken och servera pannan på bordet.
Blanda färsk spenat och ruccola i en skål och häll ner lite olivolja och balsamicovinäger. Vänd rund allt och servera i en skål bredvid.