ANNONS
Integritet på Tailsweep

Dessert: Cheesecake i glas med blåbär och knäckrullar

/


Ingen middag utan en riktigt god dessert! Och här kommer tips på en enkel dessert som också är lätt att förbereda. Blåbärscheesecake i glas! Camilla Hamid är otroligt duktig på desserter och detta är inspiration från henne. Men jag kunde inte låta bli att baka knäckflarn som jag rullade så det blev lite krisp också.




Jag älskar att förbereda så mycket det bara går så jag kan sitta ner och umgås med gästerna, finns det något stressigare att stå i köket hela kvällen och sen står man helt tom när gästerna ska gå hem. Gör inte det misstaget. Gör det mesta innan så har du mer tid att hinna umgås.


Allt detta kan du förbereda i god tid. Men spritsa i allt precis innan du ska servera.
Blåbärscheesecake med knäckrullar 4 portioner
8-10 digestivekex
300 gram färskost
1 dl vispgrädde
0,5 dl florsocker (Jag tog lite mer)
1/2 tsk vaniljpulver
rivet skal från en citron
Blåbärsdekoration: 
225 gram frysta blåbär
0,5 dl socker
1 citron (saften)
Några färska eller frysta blåbär till dekoration
Gör så här: Krossa kexen i en matberedare eller för hand. Lägg smulorna i botten på 4 glas. Jag sparade lite som jag strödde mellan lagret av färskost sen.
Vispa ihop färskost och grädde till en fluffig smet. Vänd ner florsocker och vaniljsocker. Lägg smeten i en spritspåse så är det lättare att spritsa i smeten i glasen sen. Lägg påsen i kylen.
Koka upp blåbären och rör ner socker och citronsaft. Koka ihop några minuter. Ställ åt sidan så det får svalna helt.
Gör knäckflarnen, jag gjorde halva receptet så gick det snabbt. Gör i tid så det är klart!
Vid servering: Spritsa färskostsmeten i glasen, varva med blåbärssåsen, toppa med några blåbär och sätt ner ett knäckflarn.
Knäckrullar: 30 stycken–  Gör halva detta recept om du bara vill göra till desserten
75 gram smör
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 dl socker
2 msk kaffegrädde eller mjölk
2 msk sirap
1/2 tsk bakpulver
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Varmluft 175 grader.
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. Låt den svälla en liten stund.
Klicka ut klickar på ett bakplåtspapper på en plåt. Tänk på att de flyter mycket så det måste vara bra avstånd.
Grädda mitt i ugnen ca 5 min, de får färg snabbt.
När du tar ut flarnen- låt de stelna någon minut, sedan böj dem på en rund slev eller böj med fingrarna. Låt stelna.




10

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00