• 2020-10-19, 21:00
  • 46

I fredags hämtade jag min nya Lexus på Lexus Jönköping! Wow vilken känsla det var! Jag var pirrig som ett barn på julafton, en fredag dessutom och champagnens dag. Kunde ju inte bli bättre!

Jag har länge velat köra Lexus och har varit några gånger nere i Jönköping för att kika på deras snygga bilar. Lexus Jönköping ägs nämligen av Lindströms bil i Skövde där jag köpte min förra bil. Och vilket mottagande man får här!

Per som är ansvarig på Lexus i Jönköping är fantastisk. Vilken service, vilket personligt bemötande från början till slut. Det går nästan inte beskriva men det känns som ett mysigt, lyxigt vardagsrum fullt med snygga Lexus bilar överallt.
I det här rummet satt vi och skrev köpeavtalen och känslan att få sina nya bilnycklar är fantastisk!

Dagen till ära fick jag en fin present, champagne och ett vackert sabreringssvärd från Orrefors. Jag blev så glad! (Alla nya kunder som köper bilar får en trevlig present)

UPPDATERING efter kommentarer: “Klart du får present när du köper bil. Klart det är en trevlig person. Han vill ju sälja bil”.

Nej. Nej nej. Det är långt från alla som har känslan. Inte alla säljare eller mäklare som är ÄKTA. Det är det som gör det genuina hos en person. En positiv äkta känsla och att man gillar personen man handlar av. Jag har sett tex mäklare som kanske borde haft ett annat yrke, så alla är inte äkta och kanske valt fel yrke.

Tack för fint mottagande Per! Är ni intresserade att kika på snygga Lexus bilar och få riktig fin service ska ni gå in på Lexus i Jönköping, jag lovar att ni inte kommer bli besvikna. Åk dit om ni har vägarna förbi.

Ser ni glasrutan till höger? Kan ni fatta att jag satt bredvid min nya bil precis bredvid mig utan att jag visste om det över en timma. Vilken överraskning! När alla papper var klara och jag nästan letade efter vart bilen var så sa Per att Jaha, nu ska du få din bil också!

Jag skulle ta med mina väskor och var på väg att gå ut från rummet när han stoppade mig och helt plötsligt släckte han ner i rummet där vi satt. För bakom den där stora glasrutan stod bilen! Vilken häftig överraskning! Jag älskar, älskar sånt!

Inget täcke som åker av bilen här inte, detta var något heeelt annat. Så häftigt!

Det var en stor glasvägg och när det var släckt i det stora rummet som min bil stod i så syntes inte bilen, förrän när Per släckte ner i vårt rum och tände upp i rummet bredvid. DÅ såg jag bilen rakt igenom väggen, haha!

Tadaaaaa!

Känslan att den inte gått mer än 10 kilometer, doften av en helt ny bil är oslagbar!

Här körde jag ut bilen från hallen ner mot Göteborg! Gissa om jag spelade svinhög musik hel vägen ner! Fredag och champagnens dag som vi så klart firade efteråt med vänner med bubbel och skaldjurskryssning med MS/trubaduren.

Igår åkte jag ut med tjejerna på utflykt till Åsarp där jag växte upp, så roligt att tjejerna vill med och nu har båda testat att köra bilen, de älskade att köra den! Skönt när barnen har körkort och kan ta sig dit de vill. Eller skjutsa mig ;)

När jag lade ut på instagram att jag skulle hämta min nya bil och att jag var så glad för det fick jag några riktigt tråkiga kommentarer att det bara var skryt och skryt. Att jag minsann borde tänka på dem som har det svårt istället för att berätta att jag ska hämta en ny bil.

Det är ju förstås inte alls min mening. Jag var bara väldigt glad. Jag älskar redan här bilen och är väldigt glad över en ny bil. Lexus har jag velat ha i många år.

För när barnen var små hade jag ingen bil alls. Vi gick eller cyklade vart vi än skulle. Jag är glad över att äntligen kunna köpa mig saker jag kan betala själv och som jag har kämpat mig till i företaget. Jag vet nämligen hur det är att leva som ensamstående utan pengar.

Men jag tycker det är ledsamt att man inte kan vara glad över någon annans lycka. Man måste inte se allt negativt eller att det är skryt.
Tänk på det. Jag hoppas ni en dag som bara ser allt negativt själva uppfyller en dröm någon gång. För det är en häftig känsla när man arbetat hårt och länge för något.

 

 

2020-10-19 Johanna Toftby

Kommentarer

Elisabeth 1 månad sen

Grattis till bilen! Vart är den fina blusen ifrån?

Gunilla Kuul 1 månad sen

Åh vad du inspirerar mig. Jag älskar att köpa bil och väntar på att min dryga bodelning ska ta slut någongång (har pågått i 2 år) så jag kan köpa mig en ny bil. Bilden på dig i guldblus får bli min målbild. Stort grattis, det är du så värd 😘

Camilla 1 månad sen

Coola tjejer ska ha coola bilar! Njut av det du byggt upp!

Charlotte 1 månad sen

”Svenska avundsjukan” , jag tror att folk blandar ihop jante med avundsjuka. Man är väl inte mer avundsjuk i Sverige än i andra länder? Däremot så är ju jante väldigt mycket Sverige.

Linda 1 månad sen

Olala! Shit vilken bil. Är riktigt glad för din skull fuck them all!
Kram Linda från Gotland Linda

Linda 1 månad sen

Grymt snygg!! Den är du verkligen värd. Ut och glassa med dig!! 👍😊 Kör försiktigt.

Annette Nord 1 månad sen

Grattis till din nya fina bil! 🍾 Lexus är verkligen ursnygga och i Jönköping har de väldigt trevlig personal också. Min snygga son 😉jobbar där just som Lexustekniker och hade gjort iordning din bil berättade han för mig. Lycka till med nya bilen och jag kan bara instämma med att folk är såå tråkiga emellanåt. Avundsjuka garanterat!
Kram och ha det fint!💕

annika 1 månad sen

så fin bil och den är du värd.
Snyggt att åka omkring i en Lexus. lyx lyx.

Erika 1 månad sen

Hej! Ledsen att behöva säga det men för 2-3 år sen var vi inne i samma butik, samma personal, och fick ett väldigt nonchalant bemötande. Vi kom in 2 vuxna och 2 barn och var seriöst intresserade av den mindre SUV:en men säljaren bemödade sig inte ens att ta kontakt med oss. Det var inga andra kunder i butiken. Blev ingen Lexus för oss, men om vi hade velat gå vidare hade vi köpt Lexus i en annan stad. Så illa var det.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Det låter ju märkligt om säljaren står och inte har något alls att göra och de som är inne inte får ett hej eller hjälp.
Men ni sa väl till hoppas jag? Man ska alltid höra av sig till företaget.

Tråkigt när det blir så men jag vet otroligt många som är nöjda med Lexus Jönköping.

Lexus finns dock inte på många orter i Sverige men hoppas ni hittade en bil ni var nöjda med :-)

Karin 1 månad sen

Grattis till din nya fina bil!

Hanna 1 månad sen

Åh, vad härligt! Givetvis är du värd din nya fina bil! Tycker det är inspirerande och peppande att läsa om människor som kämpar och sen får skörda frukterna av det! Bra att du påminner alla om att du har erfarenhet av att vara en ensamstående mamma med tight ekonomi, det tror jag gör att de avundsjuka trollen tänker sig en extra gång för innan de kommer med trista kommentarer.

K 1 månad sen

Grattis till bilen.
Jag missunnar ingen nånting och skulle gärna köpa både båt och bil om jag hade pengar.
En enda gång i mitt långa liv har jag haft en ny bil. Ett känt märke men en riktig skitbil, ett måndagsexemplar tror jag.
Bytte bort mot en bättre begagnad ( fast dyr) som gick i många år.
Jag är sån att en bil ska ta mig från punkt A till punkt B utan att krångla så när dagen kommer att pengarna ramlar in då blir det nytt. Fast inte en Lexus, har en annan drömbil.
Kör nu försiktigt och njut av nybilsdoften.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Tack! Ja, visst är det så. Jag har haft många gamla skrotbilar och det funkar ett tag, från A till B är skönt om de tar sig som du säger, haha!

Det viktiga är att man kommer fram.

Lotta Strömvall Karlholm 1 månad sen

Grattis till bilen. Jättefin!
Bry dig inte om pissiga kommentarer! ❤️

Malin 1 månad sen

DU är värd din efterlängtade Lexus. Om vissa uppfattar din glädje & lycka som “skryt” så är det bara bittra människor. Du har ju en blogg och delar allt. Inget att bry sig om. Och lilla Lucy sitter ibak som en kung, hon är sååå söt!

Trevlig tur ute på vägarna – och kör försiktigt! (vilket du säkerligen redan gör) ♥

Lina 1 månad sen

Grattis till fina bilen! Girlpower!!

Det här med mäklare o bilsäljare är en annan historia.Det är en viss typ av människor vissa passar o många gör det inte.Själv är jag inte förtjust i de som säkert skulle sälja sin morsa…för smöriga.

Kör hårt!!! Eller lugnt kanske man måste säga här i Sverige.

Birgitta 1 månad sen

Grattis till snygg bil.Jag undrar bara vad folk har med din ekonomi att göra.Du behöver verkligen inte redogöra vad du fått pengarna ifrån.Trist när folk är så missunnsamma och inte kan glädja sig med andra.Själv har jag ofta fått höra,”det är en del som har det bra”. Jag har arbetat mig till det jag har.Har inte alltid haft det så fett,men nu så.Kramar🌹👍

Monkan 1 månad sen

Grattis till nya bilen. Jag blir så glad när någon uppfyller en dröm oavsett om det är att köpa en bil eller springa en mil. Varför kan vi inte bara glädjas med varandra? Det är väl ingen som mår bra av avundsjuka och negativa kommentarer?

Barbro 1 månad sen

Grattis till din nya bil-kör försiktigt.
Kram och ha en bra dag och ge mormor en styrkekram också.

Elisabeth 1 månad sen

Grattis till bilen! Det är en underbar känsla att dra iväg i din egen spritt nya bil! Fantastiskt snygg blus du har på dig!
Lycka till och kör försiktigt!

Cecilia 1 månad sen

Grattis! Jag har också Lexus och den är toppen. Service hos Lexus är också toppen.

Anneli 1 månad sen

Jag har också cyklat, i alla väder, som ensamstående mor…
Nu då vi är två och har bättre ekonomi har vi kunnat unna oss två nya bilar,
dock inte Lexus :)
Grattis till nya bilen!

Svar på kommentaren:
Helena 1 månad sen

Har också cyklat i ur o skur med barnen till dagmamma och affären,nu när man tänker tillbaka..att man orkade.

Annika Sandström 1 månad sen

Grattis till din fina bil! Jag tycker att det är härligt att du delar med dig av din glädje, och jag blir glad och peppad av att du sprider positiva vibbar hela tiden. Synd att tråkmånsar som är missunnsamma ska försöka förstöra glädjen för andra.

Moa 1 månad sen

Åh snygg bil grattis!! vilken snygg blus också. Ha en fin dag!

Lena 1 månad sen

Mycket tjusig bil, har alltid gillat Lexus.

Elenor 1 månad sen

Wow va snygg bil!! Den passar dig perfekt!!

Nathalie Ahlqvist 1 månad sen

Grattis till bilen 🎉

Agda den förste 1 månad sen

Avundsjuka är en mycket ful egenskap som tyvärr många lider av.
GRATTIS till nya bilen, måste vara underbart.
Jag gläds i alla fall med dig.
Hälsningar Skåneland.

Sussi 1 månad sen

Svenska avundssjukan….Älskar känslan när man hämtar ut en ny bil. Din bil är läcker:)

Helene 1 månad sen

Grattis till nya bilen, jätresnygg.
Håller med dig, det är verkligen skillnad på försäljare.
Så tråkigt med negativa kommentarer. Alla är vi väl glada när vi köpt något nytt.
Kram

Ulrika Hultberg 1 månad sen

Hej!
Vad fin bil du har köpt. Den ska du var rädd om. Fin modell av bil , jag aldrig hört talas om bilmärket Lexus .
Ha det så bra.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Lena 1 månad sen

Lexus tillhör Toyota familjen.

Lena 1 månad sen

Grattis till fina bilen!!
Du kan inte fixa en rabattkod hos det här företaget också, 25-30% vore inte dumt… 😉😉

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Haha 30% rabatt på en ny Lexus hade jag också velat ha ;-)

Kajsa 1 månad sen

Klart du ska vara glad över din nya bil! Trots allt har man ett eget ansvar över sitt liv även om man inte kan rå för sjukdomar eller andra orsaker som gör att man inte kan jobba. Att tjäna pengar är inte fult!

Karin 1 månad sen

Grattis till din fina bil, den är du verkligen värd för all glädje du sprider.

Tina 1 månad sen

Helt enkelt avundsjukan bådar inte gott bitterhet ibland även hat,jag blir glad när andra mår bra mycket lättare så….

Siv Åhlin 1 månad sen

Grattis säger jag iallafall, tänk om man kunde glädjas åt varandra istället. Jäklar vad snygga glasögon, passa dig verkligen. Ha en fin dag.

Helene 1 månad sen

Så underbart med en ny fin bil GRATTIS💗

Marie 1 månad sen

Haha, inte så många bilförsäljare som är otrevliga när levebrödet är att sälja då vore dom ju bra ointelligenta, när jag köpte mitt första hus sa jag till min man : mäklaren var väldigt trevlig? Han tittade på mig och sa : Eehh ja han vill sälja huset ? 😆

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Hej Marie! Oj, om du visste.
Det är skillnad på människor oavsett yrke. Tro mig.
Jag har gått raka vägen ut från en bilhall en gång, för inte tala om mäklare.
Det är inte alla som passar för dessa yrken och det är därför det är roligt att det är en ÄKTA person som man får hjälp av.

Handlar inte att man kan lära sig att vara trevlig, det handlar om känslan.

Ann 1 månad sen

Jag har också gått direkt ut från en bilhall.
Jag och min man skulle köpa en ”ny” bil. Varit och tittat på en och pratat m en försäljare. Vi hade dock inte pratat finansiering. När vi kom tillbaka och hade bestämt oss då nonchalerade försäljaren oss när det kom in en annan kund, en som såg ut att ha en mycket bättre ekonomi än vad vi hade. Då stod vi och väntade en stund, men icke att försäljaren brydde sig om oss. Då vände vi och gick ut därifrån. Vi gick till grannaffären och hittade och köpte en annan bil.
Vad försäljaren dock inte visste var att vi hade en mycket god ekonomi och hade betalat bilen kontant.

Sussie 1 månad sen

Du vet!
Svenska avundsjukan…..

Jag HADE oxå köpt en om jag hade råd!
Du gjorde HELT RÄTT⭐⭐⭐⭐
GRATTIS TILL DIG OCH DIN NYA BIL💖

Sofia 1 månad sen

Grattis till den nya bilen! Den har du förtjänat med hederligt arbete så varför skulle du inte visa att du är glad över det? Prutt på alla avundsjuka stackare där ute!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg