ANNONS

Charkbricka och fredagsmys

/


Hoppas ni har en fin helg! Vi är både i Skövde och Göteborg och för er som inte vet så är vi fortfarande särbo jag och Janne. Funkar hur bra som helst. Vi går in på vårt nionde år nu! När vi träffades januari 2012 så var våra tjejer mellan 11 och 14 (de yngre) och jag var helt bestämd med att inte flytta förrän mina flyttat ut. Dels har jag svårt för när barn ska ”tvingas” flytta ihop bara för deras mamma eller pappa träffat en ny och sedan vet jag hur många förhållanden som lättare kraschar om man bor ihop med ”andras barn”. Vi fostrar dessutom ganska olika så det hade bara inte funkat.

Mina barn älskar verkligen Janne och jag vet det hade gått fint, men de har också sagt att det är skönt vi kunnat bo själva. Därför är det jag som pendlat, istället för att rycka upp barnen från skola och kompisar. Samma med Janne. Och nu är mina barn 21 och snart 23 år, de bor fortfarande hemma vilket jag älskar för det är högskola och vi har stort hemma så de är ändå mycket själva, de går inte på varann.

Mina krav har varit att de måste jobba eller plugga, det är inget hotell de bor på- de får hjälpa till med det mesta hemma och allt funkar superbra och vi respekterar varandra. Det är ju en helt annan tid när barnen blir vuxna, gör som de vill men ändå bor hemma. Tar ett tag innan man kommer in i alla nya rutiner tror jag.
Sen betalar de inget alls hemma förutom deras telefon, gym och allt de vill spendera osv. Jag vet en del som tycker det är fel. Men det tycker inte jag. Jag har istället krävt att de ska spara pengarna och nu har de byggt upp ett riktigt bra sparkonto och har fonder, de behöver tex inte ta studielån eller så har de pengar till insats till en lägenhet. Jag vägrar ta hyra av mina egna barn, men de har fått spara pengarna istället. Alla gör som man själv tycker är bra.

Så var och en gör som man vill, men jag tror det kan vara bra att dela med sig hur man gör, andra kanske gör helt tvärtom. Vi är nöjda med vår situation, jag och Janne är som ”hemma” hos mig och även ”hemma” hos honom. Och barnen är nöjda och glada, Lisa-Marie pluggar på högskolan, har kille också så tids nog kommer hon att flytta ut. Marilyn tackade nej till högskolan och jobbar heltid på Kvantum i delikatesscharken men planerar högskolan nästa år istället.
Bor ni Skövde måste ni kika in på Kvantums nya bistro och bar! Urban Bistro öppnade i torsdags och igår var vi där! Så kul med nya ställen och detta var både gott och mysigt.

Streetfood och öl och vin, vi tog tryffelburgaren som var jättebra! Saftigt, smakade mycket och så där krämigt god ost.Senare på kvällen körde vi lite lagom med plock. Jag köpte med några goda ostar och chark, visst är det gott. Ibland känner jag inte för att ställa mig och laga massa mat en fredagkväll, men plock är aldrig fel. Den här gången körde jag en betydligt mindre charkbricka än vad jag brukar göra, det blir alltid så mycket över och jag vill inte slänga något. Så less is more.
Även om ögat älskar den gigantiska brickan med mängder med ost. Det viktiga är att man har några riktiga godbitar och DET hade vi igår.

Från vänster: Tryffelbrie, en dansk blå Kornblomst, så galet god blåmögelost! Sedan en Saint Albray, lite besk men krämig, så god. Och en gruyere! Alltid en hårdost på brickan. Lite salami och parmaskinka och kvantums egengjorda tomatmarmelad, några kex och lite snacks. Det räckte gott och väl, det var otroligt gott.
Har ni testat dessa nya cheddarbollar? Smakar inte jättemycket men lite cheddar, inte lika feta som vanliga ostbollar. Goda och trevliga att bjuda på. Gott till bubbel!

Lite bubbel och Janne tog en öl, sedan kollade vi på Idol! Jag säger bara. CASPAR! Herregud vilken stjärna han är. Bästa deltagaren genom hela idol i alla år tycker jag.


Två månader till julafton idag! Jag kommer gå all in, även om jag alltid gör det. Men ännu mer i år när vi är i denna ledsamma pandemin. Vi behöver mer ljus och mys än någonsin nu!

Långa goa tröjan finns HÄR. Jag älskar den, har den även i beige. Sticks inte. Fin till leggings, som klänning eller skön över byxor.

Nu ska jag sätta fart här, vi är i Göteborg och ska strax iväg på middag med Lasseman och Therese. Men först är det travet, Janne kör Movember för full och det är SÅ kul att ni är med, hälften av insatsen går ju rakt in till Movember. Hans facebook hittar ni HÄR. In och gilla! 🙂

 
 

19

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00