ANNONS

Mormor gråter varje dag

/

Mormor ringde precis. Hon ringer mig många gånger om dagen och hon är ledsen, arg och gråter. Allt handlar om en och samma sak, att hon vill ha tillbaka sitt hus i Sjötorp. Ja, detta är en riktigt sorglig historia som bara blir värre och värre. 

Ni kan läsa mer om detta HÄR och HÄR

Det är ju alltså en nära anhörig till henne som lyckats få mormor, 88 år gammal, att skriva på ett gåvobrev. Familjen var vittnen och mormor trodde bara de skulle hjälpa henne att sköta om allt. Hon har inte förstått! Här berättar hon själv hur det gick till när hon skrev gåvobrevet. Och hon vill att jag ska lägga ut detta. 

Mormor mår riktigt, riktigt dåligt av detta. Jag pratade precis med henne och hon bara grät idag. Att hon inte sover om nätterna, att hon inte kan leva så här längre. 

Inget jag säger eller gör hjälper henne. Hon har lite problem med minnet, som hon själv säger, så det är inte säkert att hon kommer ihåg att hon precis ringde. Men hon kommer ihåg sitt hus i Sjötorp, som hon älskade så mycket, och att det inte längre är hennes. 

Nu vill hon ha tillbaka det och jag uppmanar henne hela tiden att prata med personen som nu äger det. Han kan ju faktiskt ge tillbaka det, det är inte svårare än det var att få det. Hon säger att hon gör det, men än så länge hjälper det inte alls, han vägrar. Hur kan man leva med sig själv? Att veta om hur ledsen hon är, att hon inte sover alls om nätterna, att hon bara gråter?Jag förstår det inte. 

När mormor ringer och säger att hon ska ha sitt hus tillbaka så svarar han att – nej men det går inte! 

Efter mina blogginlägg har gåvomottagaren skrivit ett långt brev till mormors syster och hennes man. Hennes man har fyllt 90 år och när gåvomottagaren ringde för några veckor sedan för att gratulera fick han veta vad de tyckte om allt detta hemska. Det fick honom att skriva brevet för att övertyga dem om att han minsann ska ha hela stället. 

Jag har läst upp allt för mormor för nu har jag fått breven. Hon trodde inte det var sant. Hon var så arg, så ledsen och förtvivlad! Hon vet om att jag bloggar om detta och vill att jag skulle lägga ut en film där hon berättar hur det gick till med gåvobrevet.

Mormor är fullt medveten att många läser detta och nu ber hon er om råd. Hur ska hon få tillbaka sitt hus? Vad gör man när gåvomottagaren vägrar lämna tillbaka gåvan trots att mormor är helt förkrossad?

Hennes smärta gör ont i hela mig, vi har aldrig känt oss så hjälplösa eller maktlösa. Ska mormor alltså få sitta där i sin lägenhet och gråta och må dåligt sina sista år i livet? 

61

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00