ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta Vongole

/


Innehåller annonslänk 
Glad halloween! Vilken skön luft det är ute nu, lite så där kusligt dimmigt men vackert. Jag ska strax ta gå ut och gå, ska även sätta ljus på minneslunden för att minnas de vi saknar. Ska ner till Göteborg strax men kommer gå till minneslunden där i morgon kväll för att se alla vackra ljus.


Missade ni den svarta söta blusen med puffärm i veckan, den tog slut snabbt. Kul att ni gillar mina tips! Men vet ni, jag har hittat en liknande. Denna är med något mindre puffärm, så fin! Klicka HÄR så hittar du den. Bra pris.Gillar ni pasta vongole? Jag älskar den pastan!

Hjärtmusslor är så vackert och gott. Äter jag och Janne på italiensk restaurang tar vi alltid vongole. Så gott med pasta med musslor, massor med olja och vitlök. Less is moore. Vi svenskar är ganska usla på riktigt bra pasta, många tror man ska ha i så mycket som möjligt, men en god pasta behöver inte massor med ingredienser, det är smakerna  som gör det.


Vongole är enkelt, men kräver lite förberedelse. Musslorna ska ligga i vatten med salt 2 timmar helst för att musslorna ska spotta ut sand. Men köp musslorna och lägg dem i kallt vatten direkt så kan man göra annat under tiden.Det doftar underbart! Hittar ni inte hjärtmusslor kan ni ta blåmusslor, men fisk och skaldjurscharken har det. Jag köpte mina på Kvantum i Skövde.
Pasta Vongole 4 portioner
500 gram  linguini eller spagetti
1 kg hjärtmusslor
2 liter vatten
2 dl salt
1/2 färsk röd chili
3 klyftor vitlök
2 schalottenlökar
1 dl olivolja
250 gram körsbärstomater
2 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
1 citron, rivet skal
1/2 kruka färsk persilja, hackad
1-2 tsk honung
salt och svartpeppar
Gör så här:
Lägg musslorna i en skål med 1 liten vatten och 1 dl salt. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut ev sand. Låt stå en timma helst. Rör om då och då. Skölj saltvattnet under rinnande kallt vattnet, upprepa allting en gång till. Häll 1 liter vatten i en skål och häll 1 dl salt. Låt stå 1 timma och rör om då och då.
Häll av vattnet, skölj noga med kallt vatten, släng musslor som inte är stängda eller trasiga. Knacka lite lätt annars i diskhon så kan de stänga sig.
Ta fram en hög stekpanna, sätt på pastavattnet. Koka pastan enligt anvisningar men korta ner någon minut. Skär löken och vitlöken smått. Hacka chilin i små bitar.


Häll 0,5 dl olivolja i pannan och hetta upp. Fräs hackade löken och vitlöken ihop med chilin.
Halvera körsbärstomater och lägg i stekpannan. Fräs ett par minuter.
Lägg i alla musslor och rör om. Ha fortfarande hög värme på pannan.
Häll i vinet och honung. Salta och peppra. Lägg på ett lock på pannan så det täcker hela. Koka allt 2-3 minuter. Skaka om då och då.
Vänd ner din nykota pasta och sänk plattan. Vänd om allt försiktigt, vissa musslor släpper från skalet men det gör inget. Häll över 0,5 dl olivolja eller mer och rör om.
Låt stå på plattan på svag värme någon minut. Riv citronskal över allt och strö färsk, hackad persilja över allt. Vänd om något.
Servera din underbara vongole och njut av en riktigt god pasta!
Och ska du äta som en äkta italienare har man aldrig, never parmesanost på skaldjurspasta. Jag tycker det är rätt, det förstör smakerna i en rätt med musslor. Men man gör förstås som man vill. 

7

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00