Indisk gryta med halloumi


God morgon torsdag!
Gillar ni indiskt? Halloumi? Då ska ni laga den här grytan, oj oj så god den blev. Vi äter vegetariskt ett par gånger i veckan, det finns ju så mycket gott! Sedan är jag tokig i halloumi. Och jag ska berätta knepet hur man får den mjuk och inte gnisslig.
Den här grytan har goda indiska kryddor och ingefära, spenat, halloumi och påminner om den indiska klassiska Palek Paneer. Hittar ni den indiska osten Paneer så kör den. Annars funkar halloumi minst lika bra.


Man kan även göra Raita och baka naanbröd, men det finns färdiga naanbröd att köpa som man värmer. Älskar doppa naanbröd i indiska grytor.Tyvärr fotade jag inte under tiden jag lagade maten utan filmade istället till stories, men grytan är busenkel att laga, servera ris och sallad så har du en riktigt god indisk gryta att bjuda på.


Indisk gryta med halloumi och spenat 4 portioner (Palek paneer)
300 gram halloumi eller paneer
250 gram färsk bladspenat
400 ml kokosmjölk
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
10 babytomater
2 msk tomatpure
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk torkad gurkmeja
1 tsk torkad garam masala krydda
1/2 tsk chiliflakes (mer eller mindre beroende på hur stark)
1 msk vegansk Knorrs fond
3 msk olivolja till stekning halloumi
salt och svartpeppar
ev späd med vatten
Gör så här: Förbered riset. Ta fram en högre stekpanna med kanter. Dela babytomaterna. Skär löken och vitlöken i mindre bitar. Fräs i lite olja så det mjuknar. Lägg åt sidan. Skär halloumi i ca 3X2 cm bitar, jag skär halloumin i skivor och delar skivorna på mitten.
Stek på medelvärme i ganska mycket olivolja. Halloumin ska fä färg men inte brännas. Lägg åt sidan.
Lägg i löken i pannan, häll i kokosmjölken och alla kryddorna, chiliflakes och fonden. Riven ingefära och tomatpure. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skär färska spenaten grovt, häll i den i grytan i omgångar. Blir överfull annars. Låt koka på svag värme ca 10 minuter, blir den för tjock späd med lite vatten. Vänd ner tomaterna och halloumin. Låt småkoka ca 5 minuter. Då blir osten mjuk och inte gnisslig. Den smälter inte. Smaka av igen, ev krydda mer med salt eller svartpeppar. Jag kryddar alltid lite åt gången, smakerna sätter sig när grytan kokat ett tag.
Serveringstips: Basmatris eller råris och krispig sallad. Raita är också gott till, naanbröd också så klart! Älskar doppa naanbröd när det är gryta, brödet finns att köpa som du värmer om du inte bakar själv.

4
5

Tips på tandblekning!


För ett tag sedan var jag och Janne och blekte tänderna hos Anna på Göteborgs tandblekning. Jag tycker det är fräscht och snyggt med ett vitt leende, jag har turen att ha ganska vita tänder men det är skönt att få en uppfräschning då och då. Kaffe, the osv har en tendens att missfärga just mellan tänderna även om man är noga med borstning.


Vi går alltid till duktiga Anna på Göteborgs tandblekning, hon är underbar! Lugn, duktig tandsköterska och proffsig på det hon gör. De gör tandblekning med metoden Brilliant Smile som bleker dina tänder utan att de tar skada. Metoden är godkänd av socialstyrelsen, Anna är förstås utbildad tandsköterska och arbetar med tandläkare Atheer Gabban. Brilliant smile tandblekning är perfekt för dig som vill ha snabba och effektiva resultat på ett bekvämt sätt.
Visst känner man sig snygg när man ligger där med skenan?


Behandlingen tar ca 2 timmar och efter blekningen appliceras NanoSeal Total+ för att remineralisera emaljen. Detta minimerar biverkningar och gör att man alltså kan dricka och äta vad som helst 2h efter blekningen. Det ilade ingenting! Behandlingen gick superbra och vi lyssnade på en podd medan Anna blekte.


Hurra! Så bra allt gick. Jag var lite rädd för ilningar som jag var med om en gång, men den här metoden var fantastisk. Jag är superkänslig, hade hemska ilningar en gång men nu är metoden så mycket bättre och väldigt skonsam för tänderna.


Snyggt med vita och fräscha tänder även på män. (Perfekt att köpa som julklapp till din partner, haha.) Janne gör det dock självmant och gillar fräscha tänder.


Är du sugen på att få ett vitt leende eller ge bort ett presentkort? med min kod Johanna betalar du endast 2495kr, ord pris 4900kr. Du bokar HÄR eller här: kontakt@goteborgstandblekning.se
Detta är även en perfekt julklapp! Vill du inte gå nu så kan du köpa presentkortet och gå längre fram.

Göteborgs tandblekning ligger centralt på Baldersgatan 8 nära spårvagnshållplatsen Ullevi Norra.

Ska ni gå till någon för att bleka tänderna kan jag verkligen varmt rekommendera Anna på Göteborgs tandblekning! Ni kommer gilla henne. De har även extremt coronasäkert så ni kommer känna er trygga.16
0

Brownbalayage- Ny hårfärg!


Idag har jag färgat håret och är numera brunhårig igen! Så skönt med en rejäl uppfräschning efter solblekta, torra längder. Usch vad jag såg ut. Mitt hår är krusigt i sin kvalité, därför det blir extra torrt. Det underlättar med bra produkter, vitaminer och bort med det blekta frissiga. Snacka om solblekt hår. Gah.Så här blev det! Vad tycks?TACK Alex på Salong Alexandra! Det är inget enkelt jobb med mitt burr. När Lisa-Marie jobbade som frisör jobbade hon på den här salongen i Skövde, därför går jag dit, för Alex vet hur mitt hår funkar. Jag orkar inte stå med färg hemma och Lisa-Marie pluggar för fullt på högskolan så hon sitter med föreläsningar och pluggar hela dagarna. Men jag går gärna och sätter mig i frisörstolen, älskar det! (Inte sponsrad, betalar fullpris och bokar gärna varje gång jag ska färga mig. Vet vilket slit det är att jobba som frisör)


Jag har varit mörkt innan i många år, nu var det ett tag sedan och kände att det var dags igen. Men det är lurigt med för mörkt när man är lite äldre, ju mörkare hårfärg desto hårdare blir det mot ditt ansikte. Mitt tips är om du ska vara mörkare är att blanda in lite skiftningar, lite olika slingor för den naturliga känslan. Man kan antingen färga botten och sedan pensla lite blekning på längderna på fri hand, det kallas för brownbalayage.Jag har svårt för blekta toppar om man är brunhårig eller mörkare. Tycker det ser slitet ut så jag vill gärna ha lite skiftningar som man penslar försiktigt för den naturliga looken, men inte gå ner med blekningen ända ner på topparna. Men allt är en smaksak förstås. Bara man trivs själv.


En annan grej! Jag berättade för er i somras att jag dricker Holos kollagen! Jäklar alltså vad håret och fransarna har växt. Jag tappade massor när jag hade järnbrist, för inte tala om efter när jag hade covid-19. Det rasade av. Hemskt! Kolla på bilden där jag har tofs ovanför den här texten, ser ni det kortare håret vid hårfästet? Där har det börjat växa som bara den. Har ju haft världens vikar efter jag tappade så mycket hår.


Jag började äta mer av alla mina vitaminer men ökade även kollagenet. Och nej, håret växer inte mer på kroppen. Kroppen är så smart så om du tex tappar massor med hår eller fransar så är det där den tar in näringen.
Kollagenet kommer i färdiga portionsshotar, smakar exotiskt och gott!
Uppge koden Johanna30 så får du 30% rabatt på kollagenet för 30 eller 60 dagars förbrukning. Klicka HÄR för att läsa mer eller beställa. Min hy har också blivit bättre, behöver inte ens smörja kroppen längre. Så skönt!
Nu ska jag gå ut med Lucy, skönt att vi inte blåser bort idag. Har ju till och med haft sol.28
0