ANNONS
Integritet på Tailsweep

Fisksoppa med saffran

/


Fisksoppa med saffran kan man ju äta året om men ännu godare nu tycker jag. Älskar allt med saffran! Igår gjorde jag en saffransgryta med fisk och räkor, den ser ut som om den skar sig dock, men det gjorde den inte. Gillar ni saffran? Åh ni måste laga denna, så enkelt och så gott. Mysigt med en varm, het soppa nu när det är ruggigt ute.
Man kokar färdigt soppan med vin och vatten, det allra sista häller man i grädde lite försiktigt, även räkorna. Grädden ska inte koka ihop med syra för det är då den kan skära sig. Jag tog min gryta precis innan den kokade upp, ändå ser den liiite ut som den alltså skar sig. Men den blev så god! Tjejerna åt den igår och tyckte det var supergott.Fisksoppa med saffran och räkor 4 portioner
300 gram torskfilé
300 gram laxfilé
200 gram räkor skalade
3 paket saffran (1,5 g)
1 purjolök
1 zuccini
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
3 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl grädde
1-2 msk grönsaksfond eller kycklingfond
1 nypa cayennepeppar
salt och peppar
2 dl vatten
lite olja
Tillbehör: klyfta citron, dillkvist, klick creme fraiche och rostat bröd
Gör så här:
Skär fisken i kuber, den ska helst vara direkt från kylen så ramlar den inte isär så lätt. Skär purjolöken i små bitar, skär zuccinin och dela på hälften, skär paprikan. Fräs purjolöken, vitlök i lite olja så det mjuknar. Häll i vinet och vattnet, fonden och saffran. Krydda med lite salt och peppar, lite cayennpeppar. Lägg i fisken, koka på medelvärme tills fisken är klar. Sänk plattan, häll på grädde lite i taget, lägg i de skalade räkorna så de värms. Koka inte, då kan soppan skära sig och räkorna krymper. Ta av grytan, häll upp i en djup tallrik, lägg på en liten klick creme fraiche eller aioli, dillkvist och en citronskiva.


Servera gärna lite rostat bröd till. Njut av en supergod fisksoppa!

14
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00