• 2020-11-14, 19:30
  • 21

Idag skulle vi åkt till Gran Canaria. En vecka med sol och bad och ett jobb jag skulle gjort, men förra veckan valde vi att avboka. Jag kände i magen att det känns inte rätt just nu. Kluvet.
För man måste jobba. Detta är mitt jobb, men jag kollade med företaget och de förstod. Jag kunde flytta fram resan. Jag erkänner att jag tycker det är skit. Men jobbet och resan kommer bli av så fort det lättar.

Gran Canaria finns kvar, och jobbet flyttas fram. Jag måste ta mitt ansvar.

Hatar den här pandemin. Har haft covid-19, vet hur jobbigt det är. Jag lider med alla som blir svårt sjuka, sån tragedi :( tänker ofta på de som kämpar i sjukvården, respekt till er.

Men fy vad trött jag är på skiten. Jag tror man måste få lov att säga så. För det är jag. Lider med de som blir av med sina jobb, som inte får jobba. Det är en katastrof för många företagare i Sverige nu. Och många anställda. Hela världen är kaos.

Ändå måste vi hålla ut. Jag tänker varje dag att detta är inte för evigt. Det går över. Vi måste hålla i. Vi ska ta oss igenom detta.

Jag tränar mycket, ute och går, pyntar hemma mer, lagar massor med god mat. Testar nya maträtter, ska göra massor med julgodis, jag ser så fram emot jul så jag nästan spricker, ska pynta sönder hela mitt hem, haha!

Idag har vi njutit av naturen och frisk luft, Lucy är däckad efter flera timmar uppe på Billingen, vilken dag vi fick! Jag älskar gå i skogen, älskar naturen och idag hade vi även med korv som vi grillade. Hur mysigt?

Nu har jag stått i köket ett par timmar, min älskade borg. Jag har gjort årets första julgodis- Wienernougat och förberett middagen. I morgon blir det saffransbullar.

Lucy säger god natt, hon är så trött, haha!

Här blir det grillad tonfisk till middag, wasabikräm och krispiga rotgrönsaker.

Ha en skön lördagkväll, kram på er alla

 

 

2020-11-14 Johanna Toftby

Kommentarer

Hanna 1 vecka sen

Mitt i allt det mörka så ser det jättehärligt ut att vara i skogen och att grilla korv! Tror det är viktigt att komma ihåg att det fortfarande finns sådant vi kan göra, trots pandemin, och det tycker jag att du är superbra på att lyfta fram! Och bra av dig att skjuta på resan även om det såklart känns trist. Kram och kämpa på!

Tina 1 vecka sen

Tyvvär känns det som detta virus har kommit för att stanna en lång tid framöver,och vi får lära oss förhålla på ett nytt sätt,värna om varann bry oss mera tänka rätt med ett sunt förnuft//😍

Anneli 1 vecka sen

Jag är så trött på denna pandemi, jag tillhör flera riskgrupper så jag har i princip suttit i karantän sedan i mars. Försöker att vara ute så ofta jag orkar, tyvärr funkar det inte varje dag. Humöret är väl inte på topp men som tur är har jag en stor, underbar katt som förgyller tillvaron.

Emma 1 vecka sen

Tack Johanna för att du ställde in resan. Det visar på att du tar ansvar och visar även på respekt mot omvärlden. Gillar att du tar upp aktuella ämnen i din blogg och inte bara låtsas som om allt är som vanligt . Du vågar diskutera och stå för din åsikt👏🏻👏🏻👏🏻Hejja dig!!!
Jag har också haft covid-19 bland det jävligaste jag varit med om och önskar ingen detta. Blir väldigt besviken på många andra som ”var värda” att åka till huset i Spanien 2 ggr på en månad där de stolt poserar mot en grafittivägg med munskydd och säger att det är så lite folk? Ja kanske för att de flesta smarta människor håller sig till restriktionerna. Jag som arbetat i covid-vården flera månader skulle mer än gärna åka till solen men avstår med respekt mot min omgivning❤️🙏🏻 Ta hand om dig och tack för en fin blogg!!!

Anya T. Velickovic 1 vecka sen

Den söta kudden i soffan bakom Lucy, finns den möjligen att få tag på fortfarande? Ja, naturen kan inte smitta med Corona-smitta i alla fall, så vi får ta tillvara att vara ute.

Kristina 1 vecka sen

Vill bara säga att du har så sunda värderingar som jag tror vi alla har. Alla har anhöriga som vi månar och är rädda om. Vi vill inte att nån ska bli sjuk. Tack för att du skriver och har bloggen det ger en ljuspunkt i denna jobbiga tid. Kram Kristina 💗

Annika 1 vecka sen

Hur kryddar du din tonfisk?

Man är riktigt less på livet vi lever nu. Suck.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Ja det är vi alla tror jag, riktigt skit. Blä. Men vi måste se framåt, måtte detta vända framöver…

Jag kryddar inte mycket för det är så bra smak. Steker 1 minut så det får en grillyta bara, vi vill att den ska vara riktigt rare.
Lite salt och peppar, sedan soja och en wasabikräm till. Rostade grönsaker och lite klyftpotatis till. Hur gott som helst och fräscha asiatiska smaker.

Ulrika Hultberg 1 vecka sen

Hej!
Du skrev om tackorulle förra inlägg här på bloggen. Får jag dela vidare på receptet till en kompis. Jag undrar bara.
Ha en fortsatt trevlig dag.
Kram Ulrika

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Hej Ulrika!
Ja så klart! Det är meningen att ni ska dela med er om ni vill det. Man kan dela med FB knappen vid varje inlägg, då kommer inlägget på din facebook.
Eller så kopierar du länken bara.

Ha en fin söndag! Kram Johanna

Ulrika Hultberg 1 vecka sen

Tack Johanna

Anna 1 vecka sen

Förstår precis. Stämningen på resmålet är nog inte som vanligt även om ni är skyddade. Tänk vad härligt det ska bli att resa igen när det går 😊 På min arbetsplats (en skola) har vi smitta i 4 klasser nu och ingenting görs från ledningen. Har man ”tur” har man undervisat i aktuell klass och får info om smittan. Annars får man info ryktesvägen. Ledningen hänvisar till vad de är ålagda att göra- sätta upp riktlinjer med avstånd som vi ändå inte kan följa. Jag inbillar mig att jag är lite snorig och tänker inte jobba i morgon. Så trött på eländet nu och tror jag håller på och bli galen. Ska gå ut i skogen i morrn i stället. En dag i taget och hämtar energi från din blogg 😘

Sussie 1 vecka sen

Vi hade varit Spanien denna helg! Vårt flyg blev inställt…
Vi skulle vandrat i bergen och bara njutit av, det… Istället så tog vi in på ett hotell med spa och unna oss mys!
Man har rätt att få säga F ordet och vara lite förbannad men med respekt såklart.
Nu kämpar vi igenom resten av 2020 och hoppas på bladet vi vänder till 2021 blir mycket bättre….. hoppas vi!

Lena 1 vecka sen

Låter som ett väldigt bra beslut. Är oturen framme kan man bli sjuk på resmålet eller dra smitta med sig hem.

Katta 2 veckor sen

Jag förstår dig och avstår själv från allt resande just nu, men du har ju redan haft covid-19. Tror du verkligen att det är så stor risk att du skulle få det igen?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Jag är just nu immun, jag går efter fakta bara. Man vet också att de som fått det en andra gång har inte ens fått hälften så allvarliga symtom. Antikroppar är det kommande vaccinet. Men vi vet inte hur länge det håller.

Sedan finns det många tyckare som ska tala om vad de hört och vad de tror. Jag går enbart på den forskning som finns just nu, men vi avbokade framförallt för att det inte ser bra ut utåt. Vi hade kunnat åka, hade behövt det mer än någonsin. Och vi har antikroppar.
Men jag vill visa utåt att vi behöver alla skärpa oss nu för att få ner smittan.

Anna 1 vecka sen

Eva ibland kan man inte ställa in ett jobb. Jag jobbar på Landvetter. Vi har folk som måste resa, som måste arbeta för att kunna betala mat och räkningar.

Allt är inte svart eller vitt. Och man måste ha mat på bordet. Vi kan inte bestämma vad andra har för ekonomi och tala om att – ställ in, sluta jobba. Sluta res.

Malin 2 veckor sen

Som sjuksköterska säger jag tack för att du inte åker! Vi inom vården orkar snart inte mer. Våra scheman görs ständigt om, vår ledighet blir indragen gång på gång och vi får öppna vårdplatser för patientgrupper vi inte har någon erfarenhet av för att annan personal ska ta hand om covidpatienterna. Så tack för att du tar ditt ansvar!

Svar på kommentaren:
Eva 1 vecka sen

Självklart tycker jag att man tar ansvar! Jobbresor ställs in hela tiden i dessa tider. Har själv sen detta började bara skött jobbet som vanligt(håller avstånd med kollegor), efter jobbet är jag hemma. Handlar mat, det är nödvändigt. Man kan göra mycket med familjen. Ut och njuta i naturen💚
Man måste värna om andra människor och hjälpa alla i vården🙏❤️

Johanna Toftby 1 vecka sen

Jag förstår att ni har det tufft. Min pappa jobbar på operation, han fick inte ens semester i somras.
Vi hoppas detta lättar snart, så hemskt för alla som blir svårt sjuka.
Jag hoppas du får lite ledigt över julen och kan njuta av lite ledighet.

Kram Johanna

Anna 2 veckor sen

Såg bilder från Anfi och Puerto Rico i en Fb-grupp, så öde inga människor🙁 Hade nog känts rätt deppigt att åka dit nu.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg