ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tacorulle med frasig smördeg

/


Igår gjorde vi tacorulle till idol, har ni gjort det? Tacos men man rullar in det i smördeg, himmelskt! Fick det av våra vänner Bettan och Dave i somras på Käringön och en festlig variant på tacos. Jag ÄLSKAR allt med smördeg, på helgen kan man lyxa till det.

Älskar när alla är hemma, Janne, Marilyn och Lisa-Marie och hennes kille Mathias. Bästa som finns att laga mat till alla och kolla Idol eller någon film.
Testat dessa? Så goda!


Här kommer tacorulle! 
Tacorulle  6 portioner med högrevsfärs eller nötfärs/vegetarisk färs
800 gram färs
2 rullar kyld smördeg (jag gör två rullar med köttfärs)
2 ägg
2 påsar tacokrydda
1 hackad vitlök
1 nypa spiskummin
1 nypa paprikapulver
1 nypa cayennepeppar
200 gram stark riven ost
1 dl tacosås/salsasås
Tillbehör:
guaccamole /vitlökssås
gurka
majs
tomater
paprika
isbergssallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 220 grader. Stek färsen i lite olja och tillsätt tacokryddorna och även övriga kryddor. Rör runt, späd med lite vatten.
Ta fram en stor skål och häll i köttfärsröran. Häll i ett ägg och en äggvita. SPARA gulan från ena ägget. Den penslar du smördegen med sen. Rör runt allt och låt den svalna.

Lägg ut den kylda smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den avsvalnade köttfärsen i en sträng på smördegen. (Lägg inte varm färs på smördegen för då går den sönder.) Häll över lite salsasås, även lite stark ost.
Rulla ihop rullen med kanten nedåt. (Funkar förstås även om du viker ihop rullen uppåt.) Pensla hela din tacorulle med äggulan. Gratinera mitten  i ugnen så den får färg, ca 15 minuter.

Njut!

6

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00