• 2020-11-15, 20:00
  • 31

Jag och Janne har precis kommit hem efter att hälsat på mormor i Mariestad. Ni är så många som undrar hur allt gått efter jag berättat att hon har blivit av med sitt älskade hus i Sjötorp så jag tänkte jag ska berätta lite hur det går. Min gamla mormor, 88 år, har alltså skrivit på ett gåvobrev där hon inte förstått innebörden av att ge bort hela sitt ställe till en mycket nära anhörig. Du kan läsa om allt HÄR och HÄR. 

Mormor ringer mig varje dag. Hon mår mycket, mycket dåligt. Hon blir sämre och sämre, inte fysiskt utan psykiskt. Hon mår rent utsagt för jävligt. Mitt hjärta går snart sönder. Jag kan knappt se henne må så här dåligt längre, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Hela min familj går snart under av sorg. 

En gammal människa ska inte leva så här sina sista år. Och gåvomottagaren vägrar lämna tillbaka. Han VÄGRAR. Mormor säger att hon ringer honom ofta, ibland svarar han inte, ibland svarar han. Han säger varje gång att det inte går att lämna tillbaka gåvan. Vilket det förstås gör, det är lika lätt som när han fick det. 

Mormor har inte förstått att hon skänkte sitt älskade hus till honom. “Han kan inte få detta,  allt är värt många miljoner. Han har lurat mig. Det är bara så fel!” säger hon. Och gråter igen. 

Det enda hon vill är att han ger tillbaka huset. Hon sa i dag när hon berättade allt för Janne när vi var där att hon ger sig aldrig. Samtidigt grät hon hela tiden för att hon mår så dåligt. Detta är tortyr säger hon. 

Janne sa till mig efteråt att detta måste bara lösas, han tyckte det var hemskt att se henne så här.

Hon blir mer och mer snurrig, hon sover inte alls. I veckan fick en sköterska komma hem till henne och nu har hon fått en akuttid till sjukhuset nästa vecka, hon har frågat om jag kan köra henne dit vilket jag förstås ska göra. 

Sköterskan som var i kontakt med mormor i veckan var förtvivlad, precis som sköterskan på sjukhuset dit vi ska i Falköping nästa vecka. De vill göra allt för att hjälpa mormor nu. Jag har pratat med både sköterskan i Mariestad och den i Falköping. 

En gammal människa kan inte må så här dåligt att hon inte längre vill leva mer. Gåvomottagaren och hans familj verkar inte förstå hur illa det är med mormor nu.

Kan hon inte bara få tillbaka sitt hus?

2020-11-15 Johanna Toftby

Kommentarer

Tina 2 månader sen

Sanningen svider och individen lider!

Lena 2 månader sen

Varför kontaktar ni/mormor inte en advokat som hjälper till med att ev.föra en process i tingsrätten?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Kan inte berätta allt här inne, men vi håller på.

Lena 2 månader sen

Jag förstår.

Charlotte 2 månader sen

Så himla himla befriande Johanna att jag kan gå in på en blogg med en bloggerska som skriver till sina läsare på ett verkligt,seriöst och varmt sätt. Du värnar om dina läsare!

Är det någon som missbrukar bloggen med att skriva skit så tar du itu med detta basta!

Jag har verkligen hittat en av mina favorit bloggar och tänker stanna här. Kramar 🙏

Linda 2 månader sen

Lider med er ❤ det måste ju gå att ogiltogförklara detta om en läkare kan påvisa att mormor inte mår psykiskt bra, inte är vid sin sinnens fulla bruk ( kanske tom dement , missförstå mig att) blir vansinnig när jag hör sånt här! 🤬 Har ni anlitat en advokat? Det måste ju finnas kryphål nånstans! Jag hoppas verkligen att det går att lösa på något sätt! Blir mörkrädd för alla dessa själviska otäcka människor där ute!!! 🥺 släkt dessutom?! Ofattbart 🥺

Sara 2 månader sen

Hej Johanna.jag blir ledsen när jag läser det här.
Jag tänker på er och önskar er alla och främst din mormor allt gott.
Jag skulle bara in här och tacka för ditt svar du skrev till mig om extraslag. Jag blev så glad att du svarade. Tack snälla.
Kärlek och ro och frid till er.

Katja 2 månader sen

Min ”plastpappa” gick bort för ngr månader sedan…. han hade en son som bröt kontakten med honom för 25 år sedan, han va inte hos pappa när sorgen efter min mamma blev som störst, han va inte hos sin pappa när han va sjuk, när han fick sin stroke osv… inte enS på slutet när livet sakta började försvinna… inte när han dog, inte på begravningen och hörde inte av sig alls.. PÅ 25 ÅR!!! MEN när det blev boupptäckning och bilar , guld och pengar skulle delas upp, vem tror du stod först i kön??? Nu har han blandat in en jurist… så jag har nu på nära håll fått uppleva den bottenlösa äckliga girigheten hos en människa som jag inte trodde fanns. Hade min ”pappa” inte skrivit testamente så hade han tagit allt! Hemskt va?! Jag lider med er alla ,särskilt din mormor❤️ Hoppas det ordnar sig för er! Jag har mist tron på mänskligheten, att innerst inne finns ett hjärta hos folk men när det kommer till pengar så går folk över lik för att få det som dom vill. Han bokstavligt kom så fort pappa dog och ville ha sin del av arvet!USCH och fy fan för sådana människor, jag undrar om dom ens sover på nätterna, och isåfall hur kan dom leva med sig själva?

Svar på kommentaren:
Anette 2 månader sen

Fy fan rent ut sagt

Camilla 2 månader sen

Så hemskt 😔 stackars mormor 💔 vilka elaka & känslokalla människor de finns…hoppas allt löser sig för er🙏 all styrka & kärlek till er!💞💞

Elisabeth 2 månader sen

Så fruktansvärt för min moster.
Jag fattar bara inte hur de kan göra på detta viset och det hemska är att de innerst inne, är medvetna om att allting med detta gör så att min moster bara blir sämre och sämre.
Det är bara för honom att lämna tillbaka fastigheten till henne för så enkelt är det. Girigheten tar över och samvetet är lika med noll.
Jag hoppas verkligen att allting löser sig till min mosters fördel.
❤️❤️❤️❤️❤️

Monika 2 månader sen

Det kan gå snabbt utför, för äldre människor när det händer sånt här.
Ni måste polisanmäla.
Det går inte att få det ogjort.
Advokater vet hur det ska gå till lagligt, tråkigt men sant.
När man blir gammal kan man bli fixerad vid pengar och saker på ett förtvivlat sätt.
Det är många äldre som lider och mår dåligt.
Men livet går ju vidare, hur man än drabbas.
Polisanmälan och psyk är mitt råd.
De vet hur de kan hjälpa gamla människor de sista åren.
Hon är inte ensam om att få hela livet förstört.
Hon måste sluta gråta och orka leva.

Frida 2 månader sen

Detta är så hemskt, ge din mormor en stor Kram, lider och tänker på henne /er.
❤️

Annika 2 månader sen

Sjukt att det finns så sjukt elaka människor som bara ska ha och ha. Skrupelfria.

Marie. S 2 månader sen

Och gåvomottagarens son har sett till att det inte är ett förskott på arv, hela Sjötorp pratar om detta tragiska.

Tyvärr kan det gå fort när en gammal människa är med om en tragedi, när de är dementa och snurriga blir allt detta ännu värre hon är med om. Bra du hjälper henne Johanna med det psykiska nu.

Lajnda 2 månader sen

Man kan ju inte bli annat än förtvivlad när man hör om den här vansinniga handlingen!!😢
Jag håller alla tummar att ni hittar ett sätt att ogiltigförklara gåvobrevet.🙏

Anna 2 månader sen

Har han tänkt att sälja huset? Kommer ju knappast vara kul för honom att bo i lilla Sjötorp när alla där vet vad som har hänt.

Svar på kommentaren:
Annica 2 månader sen

Hans dotter bor där nu sedan flera år. Allt är så tragiskt. :-(

Anita 2 månader sen

Hoppas du tar emot hjälpen Annika erbjuder dig i kommentaren här. Så har kan det inte få va! Tänker på din stackars mormor. Så sorgligt, att inte de skäms att behandla din mormor så här. Men så klart en del har inte vet att skämmas.

Charlotte 2 månader sen

Folk visar sina sämsta sidor när det kommer till pengar. Rätt skrämmande faktiskt. Jag har läst om allt du skrivit här innan och tyvärr så verkar det inte gå att göra nånting åt. Den människan har ingen själ som gör så här. Finns inga ord.

Maria 2 månader sen

Tycker detta är så fruktansvärt. Har följt bloggen länge och såklart läst allt vad som hänt din mormor.
Det bara måste finnas ett sätt att hjälpa henne på.
Är ju många, många följare på bloggen, finnns det inte några som jobbar med sådana här tvister och kan hjälpa till?
Jag önskar det finns något jag kan göra för att hjälpa till.
Själv jobbar jag som sjuksköterska på Varbergs sjukhus.
Tänker på dig och din fina mormor ❤️

Pernilla 2 månader sen

Gör en polisanmälan! Din mormor verkar ju inte ha förstått innebörden av gåvobrevet och det verkar ju som släktingen utnyttjat hennes oförstånd. Tänker att brottsrubriceringen eventuellt skulle kunna vara ocker eller grovt ocker beroende på värde.

Marita 2 månader sen

Så fruktansvärt tragiskt detta stackars din Mormor som ska behöva ha det på detta viset
Vad är det för en nära anhörig som kan göra på detta viset ??? Tänker på er ❤️

eva 2 månader sen

går det inte att polisanmäla dom för bedrägeri att dom har lurat en gammal människa?

Mona A 2 månader sen

Ja man blir ju helt mållös. Vet knappt vad jag ska skriva. Hoppas han som har orsakat det här kommer till insikt och erkänner sitt misstag. Människan kan synda. Men man kan bli en bättre människa om man ångrar sig och gör rätt. Hoppas han gör det.

Carola 2 månader sen

Man blir helt förkrossad.
Har ni lyckats hitta någon bra som kan hjälp er rättsligt?
Skönt att du finns för henne nu ❤️

Annika 2 månader sen

Hej Johanna! Jag jobbar på en advokatbyrå i centrala Gbg. Vill du att jag ska höra mig för hos mina kollegor om detta?

Svar på kommentaren:
Maria 2 månader sen

Så fint erbjudande av dig.
Hade det varit min mormor hade du fått ett stort JA från mig, allt för att sätta åt denna hemska människa som gör så mot en gammal människa…

Jessica 2 månader sen

Då ledsamt och hemskt att läsa om den här kränkande handlingen din mormor blivit utsatt för. Jag kan inte förstå hur känslokall en människa kan vara, gåvomottagaren måste vara psykopat eller narcissist!

Therese 2 månader sen

Usch… man blir så ledsen. Går det inte att få det hävt? På grund av just det, att hon inte förstod och blev lurad? Ett gåvobrev ska man väl ändå förstå och veta vad man skriver under på? Hoppas han sover riktigt dåligt, och KARMA🙏

Ann 2 månader sen

Fy fan detta får inte hända. Man kan inte låta en gammal människa må så dåligt :(

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…

I helgen kom vi äntligen upp till Sälen igen, vilken vinter det är här uppe! Vi ska göra ett jobb och vi ska titta på en stuga i veckan, så spännande! Vi…

Fredag är här! Finns det någon bättre dag i veckan? Även när jag jobbade helger (gör ju det nu också dock) och hade lördag och söndag som jobbhelg så älskade jag fredagar.…