• 2020-11-18, 18:13
  • 16

Åh, vilken underbar nyhet! Lars Lerin är årets julvärd 2020! Han är bara helt fantastisk tycker jag, vilken varm och härlig person. Ser så fram emot julafton nu. En ljusglimt mitt i allt coronamörker, det kommer bli bra. Så är det bara.

Tills dess får vi hålla ut, fortsätta hänga i. Jag kör mina 15.oo0 steg varje dag, vill ni hänga på? Vi kan peppa varann online här inne eller på instagram.

Jag går ut oavsett väder och jag får både motion och energi efteråt. Idag fick jag sällskap av fina Johanna som jag känt länge, hon var bästis med vår älskade Annica. Äntligen tog vi tag i att ses- utomhus förstås, avstånd på en långrunda uppe på Billingen i skogen.

8 km gick vi trots blåst och regn, men så skönt efteråt. Jag har även gått 5 km till i eftermiddag när det slutade regna.

Nu har jag storstädat, putsat fönster, städat, duschat blommor. Jag älskar att städa! Mormor har alltid städat som en galning, även mamma, när jag var yngre förstod jag inte deras passion för städning. Kunde inte förstå hur de orkade slita så. Mamma har ju varit väldigt mycket i Sjötorp och hjälpt mormor massor.

Tänk när de skulle vårstäda alla stugor. Det är tre stugor förutom mormor och morfars hus de bodde i, mamma och mormor släpade ut ALLT i varenda stuga. Städade från golv till tak. Till och med alla tavlor. Allt åkte ut. Jobbade i trädgården, shit vad de slet. Allt var i tip top! Till skillnad mot nu…. när inte mormor fixar allt i trädgården så fint som hon gjort innan.

Dags att fixa klart här, i morgon ska allt adventspynt fram.

 

2020-11-18 Johanna Toftby

Kommentarer

Lotta 2 månader sen

Tack för all pepp och energi du ger👏🏻💖! SÅ välbehövligt i dessa trista tider!
Tror minsann att det får bli en långpromenad nu, trots att jag är väldigt trött efter jobbet.
Och till helgen åker adventsstjärnor och ljusstakar upp🌟! Orkar inte vänta en sekund till.
Kram💖

Lena 2 månader sen

Håller med, mycket bra val av julvärd.

Anna 2 månader sen

När du lägger ut recept på julgodis och annat som görs långt före jul, får du gärna tipsa om förvaring fram tills det ska ätas. Frysas? Kylskåp?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Absolut, jag gjorde wienernougat häromdagen, tog en liten godbit till kaffet och sedan in i två små lådor i frysen. Smälter om det är framme..

Men ska tipsa er när jag lägger ut!

Moa 2 månader sen

Hej Johanna, ifall du har ett träningsprogram som du kör hemma? har lite svårt att dra igång hemma men måste, går gör vi men det behövs ju lite mer känner jag, kom gärna med tips! Längtar efter att dra fram ljusstakar och stjärnor och Lars Lerin det kan inte bli annat än toppen!
Ha en fin dag :)

Ulrika 2 månader sen

15 000 steg/ dag! Jag ät med👍
Kul med utmaningar o pepp!
Nu pyntar vi in denna jul🎄⛄️🧡

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Härligt!! Då kör vi :-)

Idag ska alla stjärnor och ljus fram, så mysigt!

Annika Toftby 2 månader sen

Städa med mormor ( min mor) har varit en fantastisk tid. Riktigt fin kvalitetstid har det varit. Ligger djupt förankrat i mitt hjärta. Att städa böja sig upp och ner torka lister torka element. Sträcka sig upp damma av lampor, tavlor även taklister får sig en duvning. För att inte tala om badrummet som får sig en riktigt fin ”storskurning” vår och höst- då kan man snacka träningspass! Håller kroppen mjuk och smidig och tänk så skönt det känns att ha ett rent hem liksom ett rent samvete. Ha en skön städning❣️🥰🥵

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Ja ni städade alltid, det går inte förstå vilken energi ni hade. Från morgon till kväll vissa dagar, men ni umgicks även på det sättet.
Så mycket du varit hos mormor och morfar, alla timmar ni grejat i trädgården… oj oj.

Glömmer aldrig när mormor kom hem till oss och ni bakade, städade, röjde inför jul. Hahaha!
Bonus är att kroppen får röra på sig, gratis träning och man mår bra både i kropp och själ.

Pratade med mormor igår och då hade hon städat hela sovrummet, från golv till tak sa hon. Hon sa att hon inte haft energi eller ork under hösten eftersom allt med hennes hus tar så mycket energi, den familjen utsätter henne för psykisk tortyr just nu med all skit de kommer och lägger i hennes brevlåda. Men det biter inte på henne sa hon så det är skönt.
Det var roligt att höra att hon städat och grejat, för det mår hon så bra av! :-) <3

Anette 2 månader sen

Hemskt sorgligt det som händer med din mormor Johanna. Har en nära släkting i Sjötorp, inte långt från din mormors hus.
Ge er aldrig!!

Sussie 2 månader sen

Åhhh jag gillar utmaningar! !!!!!!!!
Bästa på länge ;)
Gillade 100 squats när du hade den utmaningen!
Jag är gärna på med 15000 steg om dagen.
Har du en stegräknare? Vilken då isåfall.?
Fasiken vad kul☺

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Kanon Sussie! Nu kör vi :) Mår så bra av att ut och gå långt. Eller två rundor, en på förmiddagen och en på eftermiddagen/kvällen.

Häng med på 15.000 steg! Roligt att peppa varann här inne.
Jag kör en app i telefonen, då ser jag även distansen som jag vill ha koll på.
Men Hälsaappen funkar ju som redan finns i telefonen. Så slipper man köpa en stegräknare om man inte vill.

Heja oss, nu kör vi!

Minna 2 månader sen

Hej. Älskar oxå att städa! Fått från min mamma. Ska man resa bort måste man städa och tvätta så det är fint när man kommer hem. Till jul är det värst ,städar ALLT. Inne i skåp, tvätta kuddar, täcken gardiner mm mm, min mamma gjorde så och så gör jag oxå det. Hon bonade golven jämnt oxå inför jul, det gör jag inte 😄 Min son har tagit efter denna tradition när han flyttade hemifrån .Hans kompisar blir galna…Ta av er skorna på mattan så det inte blir grus på golvet, puffa kuddarna efter Er i soffan !! Hahaha sjukt roligt att höra att traditionen lever vidare i nästa generation! (Även min dotter är en flitig städare .) Kram 🤗

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Hahaha! Jag är likadan, mamma gjorde samma, mormor också. Jag blir också GALEN på skor överallt, de ska ställas i ordning på skomattan, helst i en garderob förutom de man har hela tiden.
Jag mår bra av att städa, röja och ha fint och rent. Och kuddarna i soffan, man ska mysa och ha det skönt framför Tvn i soffan men efteråt ska kuddarna puffas ordning och stå fint. Hahaha, ja alla har sina sidor men att ha rent och fint är ingen nackdel.
Det är så kul att höra att traditioner lever vidare, kanske ska ta en tävling här inne där ni kan vinna en signerad Middag hos mig och ni får berätta om ni har traditioner hemifrån.

Ha en fin dag, nu ska jag fortsätta röja och få ordning. Skönt när julen är här och allt är fint och rent.

Kramar!

Sofia 2 månader sen

Förstår inte hur du hinner med allt du får gjort på en dag. Vore kul om du kunde skriva hur en vanlig dag i ditt liv ser ut när du jobbar hemifrån. När jag är hemma får jag liksom inget gjort. Vore kul med ett motiverande inlägg, kanske till och med en housetour när du adventspyntat 😊

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Hej Sofia! Jag är egenföretagare och äger min tid. Men nu är det även många som arbetar hemma. Det krävs mer disciplin förstås.
Jag tycker också det kan vara jobbigt att “ta tag i saker” men då får jag tvinga mig själv bara. Jag lägger ofta undan telefonen, för hjärnan styr dit oavsett om den ligger bredvid.Lägg den i ett annat rum en timma så kan du sitta och jobba vid datorn i fred. (Jag har på ljudet om det ringer)

Jag tar ofta små pauser, ställer mig och gör 20 knäböj tex eller går ut 15 minuter med Lucy.

Jag har ofta på ljud, Tv, radio eller musik i bakgrunden om jag är hemma själv, men det är för att jag jobbar bättre när det är lite liv och rörelse.
Jag jobbar inte med några personer, är helt ensam. Träffar inga alls inom mitt jobb nu, så det klart att det är tufft, men man måst göra det bästa av det. Jag tror många känner samma, men vi får peppa varann här inne och hänga i!

TACK till er alla som följer bloggen, det är mitt bästa sällskap!
(Ska filma pyntet)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…

Innehåller annonslänkar Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har…