ANNONS

15.000 steg om dagen

/


Innehåller annonslänk
God afton! För en timma sedan satte jag mig ner vid datorn. Vart tar dagarna vägen ibland. Hur har ni det? Jag kände förra veckan när allt blev ännu sämre med pandemin att jag vill röra på mig mer. Jag jobbar bara hemma just nu och jag sitter mer, får nästan panik av att bara gå här hemma. Jag vill röra mig mer utomhus och körde igång en utmaning med mig själv.
Jag går 15.000 steg varje dag! Det är underbart. Jag mår bra av att ha ett mål, för det är då det blir av. Jag räknar inte in steg inomhus eller om jag gör ärenden osv. 15.000 steg ska vara utomhus när jag motionerar. Allt annat utöver det är bonus.
Häng med du också!

Tränat och rört på mig har jag dock alltid gjort, men jag vill röra mig utomhus mer. Jag märker redan på några dagar att jag mår så mycket bättre. Jag är gladare och piggare, känner mig starkare eftersom jag går ut i ur och skur.
Häng med mig på 15.000 steg varje dag! I förmiddags gick jag i ösregn, storm, sol och snö. Jag hade nog alla väderlekar på den rundan.

Alla är ju hemma mer nu, många arbetar även hemma. Kanske är barnen hemma, din partner? Ta med alla ut. Det är så härligt att komma in efter en runda, man känner sig stark och samtidigt avslappnad.
Endorfiner hjälper dig om du är stressad, sömnproblem, kanske mycket oro osv. Jag är övertygad om att vi måste röra på oss mer än vanligt nu.

Den här bilden tog jag på eftermiddagsrundan, vilken fin eftermiddagssol. Lucy följer med på en kortare runda, men 5 km brukar funka bra. Älsklingen!


Vill ni investera i bra underställ ska ni passa på nu. Jag har Ahkkas i två set, 100% ull och jag kan inte tänka mig något annat under. Har du bra kläder blir rundan roligare och lättare.
När det är runt 5 grader och kallare tar jag alltid långärmat underställ under. Det är ju ull så det andas om man svettas, man blir inte kall. Alltid ull nu när det är kallt och man svettas. Bästa jag haft! Är det minusgrader tar jag en lite tjockare jacka, men jag går väldigt fort, joggar också så vill inte ha för varma kläder.

Underställ: Tröja HÄR tights HÄR 
Jag har även detta: Tröja  HÄR, tights HÄR. Det som du ser på bilden. Samma set men två färger. Så värt att lägga några kronor extra, men nu är det dessutom 30% rabatt så passa på nu.

(Fotar snabbt precis ni med mobilen, men jag går alltid även omkring i sköna underställ, känns som när man är i alperna eller i fjällen. Därför jag har fler set så kör jag ett inne, ett annat när jag är ute på mina rundor.)

Tips! Du ska ”frysa” när du kommer ut, då har du rätt kläder på dig. Känner du att du är skönt klädd och inte fryser när du precis gått ut har du för mycket kläder på dig. För du kommer bli varm när du går fort. Man ska svettas och få upp pulsen. Gärna uppför backar, nerför eller terräng. Då får kroppen jobba mer. Ju mer du går, desto mer kommer du orka. Och ju mer förbränner du.
Nu ska jag stänga datorn och krypa ner, ska börja lyssna på en ny ljudbok, vill ni har några tips förresten? Har även lyssnat på en del intressanta dokumentärer. Vi har ju mer tid att lyssna nu när vi ska ut på 15.000 steg varje dag. 😉
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

9

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00