• 2020-11-30, 18:00
  • 13

Jag hoppas ni fick en fin advent, tänk att det redan är 1 december i morgon! Och nu är även julen invigd i Göteborg! Göteborg brukar kallas för julstaden, i år blir det förstås inte riktigt som vanligt men det är ändå härlig julstämning överallt här nu.

Vi tog en runda på 1,2 mil igår, gick in i Slottskogen och Botaniska trädgården, lika vackert  vintertid som sommartid.

“Av en slump” fick vi se Göteborgs Youth Choir på eftermiddagen som sjöng julsånger från en julklädd paddanbåt längs kanalen inom Vallgraven. Det var magiskt! Har ni mig på instagram? Kolla stories där jag filmade och lade ut. Vilken julstämning och väldigt coronasäkert. Otroligt fint.

Är ni i Göteborg ska ni inte missa detta. Jag mailade Göteborg. com för att få veta när de åker längs kanalen igen och de svarade att varje onsdag och fredag någonstans i kanalen/Vallgraven från ca 18 och en timma framåt. Även söndagar från ca 16 och en timma framåt.
Håll utkik, det var riktigt mysigt och jag fick härlig julstämning!

Den röda rosetten är förstås uppe på hotell Post!

Här bor Janne, så fint vid kanalen nu.

Sedan gick vi ljus/konstrundan som börjar inne i Trädgårdsföreningen, också ett tips om ni är här.

Light art collection börjar i Trädgårdsföreningen, sedan fortsätter den i innerstan och avslutas vid Domkyrkan.

Sedan har jag storstädat från golv till tak hemma hos Janne, är här några dagar nu och allt adventspynt är uppe, köpte lite nya saker och nu är det så fint här. Han har en tendens att få upp allt typ två veckor efter advent, haha men ni känner nog igen det kanske ;)

Så nu har jag pyntat två hem, fördelen med två hem är att man kan variera stilen. Det enda jag inte kunde göra var att putsa fönster men det får va.

Nu ska vi ut och gå, sedan blir det pasta med scampi och chili!

 

 

2020-11-30 Johanna Toftby

Kommentarer

Anita 2 månader sen

Nu får du väl ge dig Charlotte .Låt var och en göra som den vill.Jag älskar också att pynta men jag tar lite till var söndag i advent men det är väl inte heller okej.
Granen kommer in till jul hos mig men vill någon sätta in den till advent så är det okej.

Mia 2 månader sen

Här kom både julgran och tomtar upp under helgen! Har suttit hemma och jobbat i 8 månader och nu jäklar måste det hända nåt! Supermysigt att sitta vid datorn nu och ha granen i bakgrunden. Då får det vara vilket datum det vill!

Maria 2 månader sen

Men det är väl inte att uppmana till stress för att man pyntar och älskar det?! Jag har aldrig pyntat så tidigt som i år, men jag är totalt utless på allt tråkigt och dystopiskt i världen just nu, jag behöver ljus, frid och visuell skönhet – precis det jag får genom mitt pynt. Vill någon annan inte göra så – låt det då vara, men JAG kan väl få ha mitt?? Och det om något ger mig lugn, frid och glädje i det tråkliga som just nu omger oss. Kram till er alla pyntgalningar och pynthatare där ute! Älskar ditt advents/julpynt, Johanna!

Charlotte 2 månader sen

Det ÄR inte jul! Vi har nyss gått in i december månad med en 1:a advent. Ta det lite lugnt!

Blir irriterad på er bloggerskor som håller på och stressar. Varför firar du jul Johanna? Nä, just det! Du har glömt varför men kör på för att du gillar myset, kalaset , och allt jä.la tingeltangle.

Synd att du inte i dessa tider vill mana på ett lugn som vi inte haft de senaste decennierna men som nu är extra välkommet trots allt de trista.

Nu ska de köras på:/ mår illa!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Du har rätt! Jag gillar mys och kalas och jag ÄLSKAR mitt jävla tingetangel!

Linda 2 månader sen

Du måste skämta Charlotte?! 😂🙈

Charlotte 2 månader sen

Nej Linda, det gör jag verkligen inte!

Karin 2 månader sen

Mys, pys och tingeltangel är härligt, älskar också!

AnnaE 2 månader sen

Charlotte: Alla gör väl som dom vill 😂
Gå inte in och läs här då om du tycker det är så stressande 🙈

Anneli 2 månader sen

Charlotte, jag blir på riktigt ledsen när du klankar ner på någon annans julkänsla och planering som du gör! Vem ger dig rätten att skövla över med ord på det viset? Vi som gillar julen, stort eller litet, låt oss glädjas 🥰, jag pyntar inte mycket hemma, men älskar att se Johannas pyntande och glödje ändå ❤️, kan vi inte bara lyfta varandra istället för tvärtom?

Elsa 2 månader sen

Charlotte. Du säger stt du mår illa av allt julpyssel och “tingeltangel” ?
Kanske du ska ta dig en funderare på vad det är som ger dig den reaktionen. För jag är nästan säker på att det är något annat som stör dig. Är det ditt eget mående eller dåliga erfarenheter som ligger till grund?
Hur som..alla gillar inte julen med allt som hör till. Men det hör till folkvettet att inte klanka och trycka ner någon på detdär viset! Du kan bara scrolla förbi.
Och förresten..jag har aldrig uppfattat Johannas julförberedelser som stress. Tvärtom så får jag en feel good känsla av att läsa om allt och se på alla fina foton.
Jag själv älskar julen och plockar fram vartefter tid och inspiration finns.
God Jul på dig Charlotte. Hoppas du också får känna av julkänslan, och får dig en tankeställare hur du skriver till och bemöter dina medmänniskor här i livet.

Malin 2 månader sen

Charlotte. Du borde skämmas.
Tror ingen kan hålla med dig här, oförskämd är vad du är.

Anette 2 månader sen

Synd att du inte kan känna glädjen istället för att klanka ner på Johanna och hennes pyntandet. Kan du inte räkna till 10 nästa gång innan du kastar dig över tangentbordet. Då kommer du nog fram till att du kan scrolla vidare och.
Mer jä.la tingeltangel till folket ❤️

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg