• 2020-12-05, 14:49
  • 62

Jag älskar julen! Och jag tjuvstartar varje år. Just i år längtade jag extra mycket efter att få ta fram alla ljus, allt pynt för att få något annat att tänka på, Nu är det extra viktigt att känna värme och glädje. Samtidigt blöder mitt hjärta för alla som måste sitta ensamma, särskilt i år när de är fler än någonsin.

Varje år blir jag som ett litet barn innan det ens har hunnit blir december. Jag fixar och planerar, tar ut allt i förväg och bara älskar det! När jag var liten började jag spela julsånger på pianot redan i september, det var inte lika omtyckt av resten av familjen.

Just i år vill jag pynta extra mycket och extra tidigt för att få tänka på julen i stället för corona. Men det är inte alla som gillar att just jag pyntar och gör fint. Och då har jag inte ens tagit fram granen än trots att det redan är den 5 december. Oj oj, den här läsaren skällde ut mig för att jag minsann inte kan ta det lugnt:

Charlotte:
Det ÄR inte jul! Vi har nyss gått in i december månad med en 1:a advent. Ta det lite lugnt! Blir irriterad på er bloggerskor som håller på och stressar.
Varför firar du jul Johanna? Nä, just det! Du har glömt varför men kör på för att du gillar myset, kalaset , och allt jä.la tingeltangle. 
Synd att du inte i dessa tider vill mana på ett lugn som vi inte haft de senaste decennierna men som nu är extra välkommet trots allt de trista.
Nu ska de köras på:/ mår illa!

 

Allt jag kan säga är jajemen! Jag gillar myset och kalaset och jag ÄLSKAR mitt jävla tingeltangel, det är helt rätt! Det finns massor av anledningar att vara på dåligt humör, särskilt i år, så jag tänker absolut inte be om ursäkt för att jag är glad och njuter av julmyset, utan tänker försöka smitta så många som möjligt med mys och kalas och särskilt med mitt jävla tingeltangel.

Framför allt tänker jag se till att försöka sprida julhumöret till alla som inte kan fira julen tillsammans i år. Alla ni som är lika glada som jag, tänk ett varv vilka som kanske måste fira ensamma. En släkting, en granne, en arbetskamrat, vem som helst. Skicka ett julkort, en liten julklapp, ring, smsa, koppla upp på FaceTime eller gör vad som helst för att bjuda in dem i värmen även om coronan kan hindra dem att träffa någon. Att veta att någon tänker på en kan göra så mycket i ensamheten.

Vad ni än gör, unna alla som är glada att fortsätta vara det! Helt plötsligt märker ni att ni har blivit glada själva. Av mys, kalas och jävla tingeltangel!

 

2020-12-05 Johanna Toftby

Kommentarer

B.W 2 månader sen

Hahaha, fortsätt du med ditt tingeltangel, då kan jag titta på det och glädjas och slipper pynta så mycket själv. Är ju lat eftersom det ska plockas in också. Tack så mycket, njuter sååå mycket av ditt :-))

Sara 2 månader sen

Jag tycker att ni har det så stämningsfullt. Vi har också fixat i god tid, men ändå i lugn och ro. Att allt får fötter sen är en annan femma (har 4 barn som flyttar in allt de kan till sina rum & jag bär tillbaka) haha en sån cirkus! Kram

Kristina 2 månader sen

Det ser så mysigt och värmen från ditt hem gör mig glad och ger mig inpiration. Tack snälla johanna. Vi börjar också tidigt. Barnen klädde granen till första advent( vi har plastgran) och det är så mysigt att få njuta av alla ljus nu när det är så mörkt på morgon och kväll. Men jag tröttnar fort på julen. I mellandagarna åker mycket bort och vill få in våren istället. Haha. Kram Kristina

Lotta 2 månader sen

Haha, mer j-a tingeltangel åt folket🌟😂🎅🏻! Håller med: i år behövs det mer än någonsin! Jag tjuvstartade också, upp med rubbet före första advent!
Var lycklig som ett barn (trots närmare 50 år!) när jag äntligen fick tag i en fin julby till ok pris😂👏🏻🎅🏻!
Saknar alla mysiga julmarknader men då får man mysa till det ÄNNU mer hemma istället. Har t ex aldrig gjort så mycket julgodis🎅🏻🍬!
Kram och en fortsatt fin Andra advent🕯🕯💖

H 2 månader sen

Fortsätt och vara den du är. Spontan men ändå planerande, glad och positiv men vågar prata om svåra ämnen. Du är toppen!

Lotta 2 månader sen

Älskart, just i år känns det ju som vi alla behöver extra mycket pynt o mys! Jag gör som dig o kör 100% från 1:a advent.
Vad är det för fel på ”j..la tingeltangel” om man mår bra av det då? Alla gör ju som det passar dem….
Kram o ha en skön andra advent 🌲🎅🏻

Sussi 2 månader sen

I dessa tider behöver man hur mycket jäkla tingetangel som möjligt. Att gå ute med hundarna nu var som att se dem springa i ett mjölktöcken i dimman, trots reflexvästar. Nej fram med allt nu. Du har ett Väldigt fint hem Johanna, så mysigt att få inspiration från dej och att du delar med dej Tack!!

Eva 2 månader sen

Lägg ingen energi på en persons negativa kommentar. Ta fram alla dom positiva istället😍👍
God Jul🤶🎅🏼

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Handlar inte om lägga energi.
Lyfter alltid olika ämnen på min blogg.
Gillar inte bloggar som bara skriver om allt det perfekta…..

Susanne 2 månader sen

Helt rätt! Kör på! Framför allt, alla gör som de vill! Själv är jag i vanliga fall inte den som är först med julpyntet, men i år kände jag att jag inte kunde komma på en enda anledning att inte ta in granen OCH pynta den, så här har vi jul i vårt hus och myser. Gjort en andra sats med lussebullar, gjort julgodis och idag kör vi vårt första julbord och jag ska slå in alla julklappar (nästan klar med inköp) Glad andra advent!

Anette 2 månader sen

Tack Johanna! Underbart med människor som du som sprider glädje runt oss det behövs i dessa dagar. Tycker absolut att du ska vara den du är och inte lyssna på dessa negativa människor. Sen att det är jul är ju bara kul!!!!

Tina 2 månader sen

Tänker julen äger vi och gör precis som vi vill och mår bra av,med eller utan antikroppar eller jul pynt

Ann-Sofi 2 månader sen

Du inspirerar så mycket,tack

Kristina Olsson 2 månader sen

Jag fattar inte… Alla får väl göra som man vill?! Stör man sej, ja, läs inte bloggen då, eller bara acceptera att alla gör olika – även affärer (där e de pengar som styr).. Att alla gör olika, det är verkligen okej! Och så ska de va!!

Jeanette 2 månader sen

Älskar din blogg den är alltid så mjuk och inspirerande. Här hemma älskar vi också tingeltangel, två granar kom upp i går en med pynt i rosa och silver Disney tema (dottern) en med pynt i rött och guld (sonens) Min gamla far var med via telefonen han undrade sedan när min gran skulle sättas upp och kläs

Torbjörn Åkerlund 2 månader sen

Nä jag tycker julen bara är jobbig. En massa plockande med prydnader.
Tur man har en plastgran. Det blir lite klappar till de vuxna barnen
och lite julmat, minsta möjliga.
Skulle helst vilja åka till Kanarieöarna men som fattigpensionär det lite svårt.

Elisabeth 2 månader sen

Vi är självbestämmande individer, var och en gör som man vill. Jag har gått all in inkl granen är på plats.

Maria 2 månader sen

Jag älskar att plocka fram julsaker och gjorde det innan första advent! Och julgranen i fredags!😀 Jag är alltid tidig men är det något år vi behöver ljuset och myset så är det i år! Ha en fin andra advent!❤️

K 2 månader sen

Man får väl tingeltangla precis som man vill.
Jag håller ändå på mina egna ritualer som vanligt
Stakar till första advent
Gardiner och tomtar till lucia
Granen veckan innan jul.
Alla gör på sitt sätt.
Vad jag däremot kan störa mig lite på är att väldigt många har så brått att få undan julen.
KAN det ev bero på att det pyntas för tidigt?
Här står allt kvar till åtminstone trettonhelgen
Men oavsett vad jag gör, vad du gör, vad andra gör,,, så är det ju upp till en själv

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Vet du, jag håller med helt.
Gör som mamma alltid gjort.
Man tar upp lite då och då.
Julen börjar 24/12 därefter ska allt vara kvar till tjugonde Knut. Då ska julen ut.
Så var det ”förr”

Men! Alla gör ju som man vill, men hos mig ska julen absolut inte ut efter den 24/12

Trevlig andra advent 🌟🌟

Lena 2 månader sen

Tycker alla kan få pynta precis när dom vill. Just i år behöver vi kanske lägga extra fokus på myset hemma.

Maria 2 månader sen

Haha det var det löjligaste jag läst på länge. För det första är det väl frivilligt att själv ta fram det där jä*la tingeltanglet sen är det väl också frivilligt att läsa din blogg. Ungefär som alla som gnäller på Melodifestivalen varje år som har glömt att dom kan byta kanal 😂😂😂
Tack för en inspirerande blogg med glädje, mys och massa jä*la tingeltangel. Älskar det! ☃️❄️🌲

Agneta 2 månader sen

Haha, jag älskar också allt mys, pynt och jävla tingeltangel, så visst har jag startat tidigare än vanligt detta år🎅 Härligt att spä på allt mys när det är grått och mörkt ute💖. Keep on, girl 🌟🧘‍♀️💫💖

Luna 2 månader sen

Även om jag själv är sparsam med pyntet tycker jag bara det är mysigt och inspirerande att se ditt jävla tingeltangel och känna din glädje inför julen ❤️

Du skrev i ett inlägg nyligen att du nu när du kommit in i att gå 15.000 steg om dagen sover bättre, och nu behöver du ca 7.5 timmars sömn per natt. Hur mycket sömn behövde du innan?

Kram Luna

Helene 2 månader sen

Charlotta 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Karin 2 månader sen

Mysigt men jag vill vänta tills det är dags alla har sina traditioner
.På jobbet är det för mycket julpynt man mår nästan illa.
Önskar att butiker bloggare håller på det till i nov.Men när en del börjar pynta komunen ex i okt.Då har det gått för långt.
När julen kommer vill man knappt se den.Lagom är bäst men inte i okt.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Karin.
Här inne hos mig har du inte sett något julpynt i oktober.

Men sen gör man som man vill :-) Även vi bloggare.

Karin 2 månader sen

Måste förtydliga att det var kommunen och fin blogg
Men gillar julrecept så man kan baka och fixa i god tid

Lina 2 månader sen

Jag läser din blogg Johanna och inspireras som bara den, så härlig, varm och personlig. För att inte tala om alla goda recept!
Vill inte alls försvara kommentaren (och skulle aldrig skriva den, då håller jag hellre tyst) men får väl erkänna att jag balanserar mellan att inspireras av dig och andra bloggare helt otroligt till att halvt stressas sönder ( ligger såklart bara hos mig) men jag hinner inte med och allt som börjar tidigare och tidigare, vilket borde ge mer tid. Men desto mer tid desto mer ska hinnas med, fixas, kollas på julfilmer och äta julmat, fixas Nisse-bus till barnen och bakas egna pepparkakshus stora som Manhattan 😉
Men nu ska jag andas och tänka att jag får vara nöjd med det jag hinner!
Önskar dig en riktigt god jul!

Magdalena 2 månader sen

Vem kan må så dåligt av tingeltangel?! Jag ÄLSKAR julen . I år än mer. Granen är klädd, adventsljusstakar stjärnor pepparkakor glögg bakning julskinka med senap julklappar julpapper julmusik med dofter av hyacinter ! Det är jag & mina två tjejer som bor under sanna tak. Vi är ett grymt team en liten familj. Vi tittar på julkalender varje dag 18:45 äter pepparkakor mjölk & myser extra just pga året som gud glömde. Själv väntar jag på en stor operation på nacken i januari . Är rätt skadad i rygg / nacke med 4 operationer bakom en till på G. Var gift med en man som misshandlade mig fysiskt psykiskt & ekonomiskt i 8 år. Nu är jag fri. Skadad ärrad med fri! Många kvinnor blir dödade eller lever i misär blir kvar i destruktiva förhållanden… det är HEMSKT & en jävla tragisk i vårt land 2020. Du ogillar julen & tingeltangel säger du?!? Kom igen , tillåt mig att ge dig lite perspektiv på upplevelser livet , för om JAG kan må bra i detta nu som varit i helvetet & vänt så kan nog du le lite ändå på vägen ?! Lovar dig, lite julkänslan & tingeltangel gör dig på gott humör 😄 om inte , så tillta bort låt bli att kommentar & lev i mörker , det är helt okej ✅ vi andra dömer dig inte!
Johanna , tack för inspiration & en härlig blogg , du får mig fan att le med mitt tingeltangel 🙏😍

Therese 2 månader sen

Allright :))).. Ja varför fälla en sån kommentar på en inspirationssida..liksom?? Haha måste skratta.

Vi behöver hålla humöret uppe nu!
Har man plats utomhus så kan man tända en brasa..grilla korv och dricka glögg. Många äldre som är extra ensamma nu och detta är nåt bostadsföreningens seniorer gör här hemma. De har även loppis utomhus och klappbytardag! Det gäller att stötta som det är möjligt nu när släkt inte kan resa eller besöka som vanligt.

Ps Johanna..är det inte dags för en sån där “vad jag retar mig mest på lista” :)))))) Det var så roligt att läsa allas “värsta sak”.. Mitt bidrag blir då..: När nån säger..-Men gud..du som är så ung!!!.. (och så är personen typ 2-3 år äldre än dig och VET det..)

Julgalning 2 månader sen

Asså jag julpyntar alltid i oktober/november för att jag älskar myset. Då åker gran, adventsljusstakar och tomtar fram. Julmusik kan jag lyssna på året om för att få julkänsla. Däremot väntar jag oftast till december med julbak och sånt. Jag älskar verkligen julen och det är väl ingen som har dött av att jag har julpynt framme några månader om året? För nej, jag tröttnar inte så pyntet får gärna vara kvar till strax innan påsk 🙈

Anna 2 månader sen

Gjorde dina julhjärtan idag och bjöd sonen på. Så himla gott😊

Emelie Babunović 2 månader sen

Här har du en till som ÄLSKAR jul, julpyssel och allt sådant där tingel tangle 🙋🏼‍♀️ Fortsätt sprida julmyset Johanna ❤

Kristina.E 2 månader sen

Jag är precis likadan, vill njuta av alla ljus och glitter tidigt. Vi behöver verkligen allt mys i år. Det är extra tungt när man inte kan vara tillsammans med alla sina kära. Njut nu riktigt av andra advent. Kramar🌟🌟💖🌟🌟

Anonym 2 månader sen

Varför tar du med en negativ människas försök att förstöra det man mår bra av. Det kunde vi fått sluppit att läsa om.

Camilla 2 månader sen

Ja allt kul med jul är bara underbart! Tänk så kul för alla barn!

Karin 2 månader sen

Tingeltangel är ett måste till jul!! 🥰 Allt annat är otänkbart 😊 Här har jag redan gått all in med tomtar och allt. Var har du hittat den fina kyrkan?

Camilla 2 månader sen

Så underbart med jul och allt vi kan nu i dessa tider -vad kan vara fel.. Avundsjuka finns alltid men vi ska njuta nu!

Camilla 2 månader sen

Det här är ju uppenbart en avundsjuk människa som inte kan glädjas, tönt! Jag vill ha massa jul och kul, kan det bli för mycket … ❤️

Lotta 2 månader sen

Så mysigt! Jag har redan satt upp granen och tomtarna är framme 🤶🎄! Nu när pandemin härjar vill man ha det extra mysigt när man är hemma så mycket! Fortsätt pynta 🤩🎄🤶

Annika K 2 månader sen

Tänk så skönt att man kan göra preeeeeeeereecis som man vill med sitt djävla tingeltangel 😂😂👍🏻😘

Tänk va skönt att man kan göra precis som man vill o alla andra ska skita fullkomligt hur o vad jag gör

Jessica 2 månader sen

Tänker som du! Jag tänker inte hålla igen på glittret. Speciellt i år behöver vi det för att pigga upp tillvaron 🥳 Klär mig i festkläder fast det är hemmakväll. Känner att jag mår bra av att känna mig fin 💃

Maria 2 månader sen

-Åh allt som hjälper till att göra det ljusare och mysigare extra viktigt nu.Allt kom fram frösta advent,älskar som du julen. Julgranen lyser. I år får vi inte träffa våra barn pga pandemin,så visst känns det i hjärtat- men fokus på det som kan göras och inte det som inte kan göras. Ringer,skypar,skickar små presenter. Vi får alla göra så gott vi kan. Ni som sitter o skriver skrutt-sluta med det, bara sorgligt. Hitta något som ni tycker om och får er att må bra. Fråga hur ni vill leva ert liv och vara som människa. ♥ Ps du är så himla bra Johanna

Birgitta 2 månader sen

Ha,ha jag skrattar ihjäl mig.Den här personen behöver så mycket tingeltangel som finns.Nu får det vara slut på lugn och ro.Har haft det så nästan hela detta år. Nu är jag såååå trött på detta.Jag gör som du Johanna,brassar på så mycket jag orkar. Tjo ho, klackarna i taket.
♥️♥️♥️♥️

Jaana 2 månader sen

Ta inte åt dej av sån dumhet! Helt rätt att pynta och ta fram julen, att få mysa och njuta. Jag älskar julen och tingeltangel 🎄🙏🏻✨

Ing-Mari Noren-Bender 2 månader sen

Det finns bara ett svar på dessa sura kärringar, låt bli att titta. Antingen är du avundsjuk eller så hatar du jul. Det är förmodligen både och, men du har tid att söka dej till dessa sidor. Jag tycker det är jättekul med jul och har också en jävla massa tingeltangel. Synd att du blir så bedrövad över det i stället för att glädjas.

Paulina 2 månader sen

🤣🤣🤣 har precis tagit in granen och klätt den. Doftar ljuvligt och nu är allt klart för julen. Ska bara mera och göra massa julgodis men annars är hela huset fullt med tomtar, granris, ljus, stjärnor. Körde all in tidigt i år för att jag vill det. Skönt att jag får bestämma själv hur just jag vill ha det utan jobbiga kommentarer från andra. Alla får väl göra som dom vill 🌲♥️. Ös på Johanna, du ligger efter om du frågar mig 😘♥️😘♥️. God Jul 🌲🙏

Sofia 2 månader sen

Varför kan folk inte bara acceptera att vi är olika? Men i Sverige måste alla göra på samma sätt eller? Inte längre! Gör det som gör dig glad och lägg inte energi på att försöka övertyga andra att det är det bästa även för dem.

Madde 2 månader sen

Men vilken kommentar. Till och med min som är nära på en Grinchen tog upp granen idag för han vill klä den. Just i år behöver vi julen mer än någonsin. 🥰

kristin segerström 2 månader sen

Hej Johanna! du har det så vackert hemma! och du har så rätt! i år behöver vi ljusen och myset så där alldeles extra! vilken bitter människa som kommenterade, hon kan inte ha ett roligt liv! ibland tycker man nästan synd om folk som är helt utan vett. Jag har flyttat till ny lägenhet i år och håller sakta på att göra lägenheten vintervacker med köpta vackra pynt och mossa och kvistar från skogen. Jag njuter av vacker hemma miljö och kommer trappa upp snabbt med allt “tingeltangel” nu :)

Ha det fint och krama lilla Lucy :)

kram Kristin

Lajnda 2 månader sen

Jag har stornjutit av ditt tingeltangel och blivit inspererad själv att börja tidigt iår.
Just nu sitter vi och dricker glögg bredvid den fina granen som vi nyss satt upp ljusslingan i.
Vi försöker hitta något lite extra varje helg för att få den där helgkänslan som annars lätt försvinner när man är hemma 24/7.
Idag är det som sagt julgran och glögg och brinnande ljus lite överallt ute på gården.🤗

Ulrica 2 månader sen

Underbart med allt julstök och pyntande. Jag tycker också att det varit lite xtra viktigt detta år,jag har den lite “blygare” stilen men njuter av att se ditt j-a tingeltangel🕯️🤗

Camilla 2 månader sen

Ja det är såå ledsamt med alla som inte kan glädjas åt andra. Vi är alla olika och vi får tycka och göra som vi vill, tack gode gud för det. Jag älskar oxå Julen och går all in. En månad om året då får man ha all jävla tingeltangel haha. Det är likadant om man säger att man har antikroppar. Då måste speciellt de som hittills klarat sig från Corona säga att du måste passa dig för man kan få det igen. Javisst det kan man säkert, men kan inte jag få känna mig lite glad iaf här och nu? Både jag och min man testade oss igen förra veckan och vi hade det fortfarande efter mer än 6 mån. Vi väljer att tro att vi har någon form av immunitet ett tag till iaf även om vi följer de riktlinjer som är givetvis. Vi var rejält sjuka ca 3 veckor så någon liten lätt förkylning var det verkligen inte även om vi klarade av det hemma. Kram och tack för alla tips och goda recept. Nu ska jag bläddra i Sköna Hem Jul och få mer Julfeeling tillsammans med kaffe och lussebulle.

Maria 2 månader sen

Haha jag tror vi som sagt behöver extra mycket jävla tingeltangel 😂❤️ mer tingeltangel åt folket 😂👌❤️

Marielle 2 månader sen

Låter som att den som ides skriva den kommentaren behöver riktigt jäkla mycket tingeltangel😉.
Här i Boden har vi som tur är ett vinterlandskap så det bidrar till lite extra julkänsla i denna mörka tid vi har just nu.

Linda Vallin 2 månader sen

Håller med dig Johanna. Det är så mysigt med jul! Man behöver ljuset och allt glitter och mys. I går klädde vi julgranen och drack glögg. Fortsätt njut. Det ska jag göra även om det är några veckor kvar.

Maria 2 månader sen

Jag är likadan och i år mer än någonsin! Kram och kör på med ditt jävla tingeltangel 😉❤️ /Mia i Hbg

Carina 2 månader sen

Underbart! Kör på bara! I dessa tider kan vi behöva njuta av det vi kan. Är ju upp till var och en när och hur mycket man vill julpynta. Jag har också redan pyntat och njuter av det! Dom som kommentar din blogg negativt behöver ju inte läsa den! Så fortsätt du, jag kommer iallafall fortsätta uppskatta din blogg.

Ann 2 månader sen

Du har så rätt behövs mycket tingeltangel
för att lätta upp den tid vi lever i just nu.
Vi får hoppas på ett bättre 2021.

Lisa Molén 2 månader sen

Vi tog in granen idag för att få njuta extra länge av den och höja myset i dessa tider

Karin 2 månader sen

Du har det så jättefint med ditt jävla tingeltangel! Snyggt och stiligt, helt i min smak!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg