• 2020-12-11, 12:03
  • 20

Innehåller annonslänkar

Fredag är här! Hur mår ni? Jag är på sådant härligt humör, sovit 8 timmar och fått iväg månadens papper till revisorn, strax ska jag ge mig ut på dagens första runda. Ni är många som också är ute och går mer nu, heja alla! Jag kör 15.000 steg varje dag och nu visar vågen -2 kg och inte ändrat en enda sak i kosten. (Äter nyttigt på veckorna och vad jag känner för under helgen)

Älskar vara ute, i ur och skur. Även om jag önskar mer av solen just nu men det gör nog alla.

Många vill veta hur jag klär mig och det är ju förstås beroende på vädret. Men just nu när det bara är två grader ute eller om det blir några minus framåt kvällen klär jag mig så här. Längst ner har ni länkar till kläderna jag har.
(Detta är vid raska långa PW) 

Det förbränner rejält när man går fort och långt, men raska PW och jogging/löpning är även det allra bästa för den mentala biten också. Det är ren och skär medicin.

  1. Man ska inte känna sig “lagom varm” när man kommer ut. Man ska “frysa lite. Känns det lagom varmt- ta av. Då har du för mycket kläder på dig. Går du riktigt fort kommer du inte orka gå samma tempo för du har för mycket kläder på dig. Du blir mer och mer varm under hela rundan.
  2. Vid ett par plusgrader eller några minusgrader: Underställ i ull. Det andas och du blir inte kall av fukt om du svettas och går fort. Inte bra att gå långt med kalla kläder.
  3. Lager på lager. Är det flera minus ska man inte ha en tjock dunjacka, du kommer svettats ihjäl. Kör en tunn t-shirt eller långärmat ÖVER understället. Ull ska vara närmast kroppen. Tänk lager på lager om det är riktigt kallt.
  4. Underställ /tights i ull och tunna vindbyxor/skalbyxor som andas. Inte skidställ. Alldeles för tjockt och varmt.
  5.  Bra skor!
  6.  Tunn mössa som sitter tight och skönt. Tunna handskar. Vid många minus har man förstås tjockare mössa.
  7. Något i halsen är skönt som man kan dra upp om det blåser rejält.
  8. REFLEX. Viktigt i mörket. Jag har flera vi sålde förut i vår shop, ”Smart in the dark” är riktigt bra.

Underställ under tunna vindbyxor är ett måste om det är flera minusgrader.

Detta är ett jättebra set! Tunt, bra mot vind och väta.

Titta alltid på graderna vad det är för väder ute och hur kallt det är. Alla är även olika, jag blir extremt varm fort för jag går väldigt snabbt. Jag har sällan t-shirt över underställ vid tex +4 grader utan bara ull tröjan och tunn, lätt jacka som andas. Springer jag har jag förstås ingen jacka. Underställ tröjan och en tunn t-shirt över. -5 grader eller kallare har jag tre lager på överkroppen och två på underkroppen på PW.

Tips på kläder:

Underställ HÄR: Tips som jag har:Långärmad tröja och tights. Investera i BRA underställ, du kommer ha användning av det varje dag.
Skaljacka och skalbyxor: Jacka HÄR och byxor HÄR Inte tjocka plagg, kör flera lager istället. Normala i stl, något större om ni är mellan två storlekar.
Mössor finns HÄR Välj inte för tjock. (Vi har sålt massor men slut tyvärr)
Bra skor Icebag HÄR! Jag älskar dessa HÄR. 
Halsvärmare/buff HÄR

Nu ska jag ge mig ut, minst 8 km på den här rundan och en med Lucy lite senare.

Uppdatering 14.22 :Jackan var GRYM! Det regnade och blåste, vädret var inte kul idag. haha. Men så skönt efteråt! 9 km klara och jackan var super. Den står emot allt! Den hittar ni HÄR. idag hade jag en ulltröja under, inget över. Var perfekt.

 

 

2020-12-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Annelie 2 månader sen

Hej Johanna, Tack för tips på bra underställ, det är precis vad jag letar efter just nu! 😊

Sara Elmerudh Frisk 3 månader sen

Tack för tips , har beställt nu från ellos 😊 ser att du har jacka o byxa från Mxdc men det går inte att få tag i längre ? Har du tips på andra märken som har bra vindbyxa o jacka ?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Vad roligt! Nej de är supergamla, går tyvärr inte alls att få tag i.

Vindbyxan och vindjackan tipsade jag ju om från Ellos? Mxdc står inte emot regn alls, men det gör denna “skaljacka” som är tunn, men man kör lager på lager om det är flera minusgrader.
Superbra set!

Hanna 3 månader sen

Tack Johanna! Så bra tips! Efter att ha läst ditt inlägg beställde jag en tunn mössa och ett par tunna vantar, har enbart haft tjocka tidigare och det kan ju bli lite varmt när det är plusgrader. Vill passa på att tipsa om pannlampa, finns billiga som funkar hur bra som helst, även “inbyggd” i mössa. Jättebra om man vill gå när det är mörkt, men också när man är ute och går med hunden!

Karin Johansson 3 månader sen

Godmorgon , Tack för en underbar blogg . God mat , dryck , kläder , inredning 🤩…Allt som är så roligt och mysigt 😍 Läser alltid din blogg och då ditt inlägg om låga järnvärden kom läste jag det noga då min sambo har haft problem . Igår var det min tur , lämnade blod i förrgår och får hem brev om låga järndepåer . Att man inte kan läsa sin kropp 🥺 Har ett tag haft kramp i benen , ringande i öronen , fryser , kryp i benen och extrem trötthet men begriper inte att jag också är där 😩 När du var som sämst gick jag och hunden 15000 steg om dagen och var på topp och nu ett tag senare har jag lagt stegräknaren åt sidan men vet att vi går ca 6 km / dag och det är jag nöjd med . Det handlar ju inte om det utan välmående . Tack för dina inlägg och information 🙏 Idag ska jag köpa Sideral forte och börja dricka blutsaft som sambon dricker . Vi ska väl reda ut detta också 😀 Ha det bäst och ser fram emot nya inlägg i din blogg 😍

Lena 3 månader sen

Tack Johanna
För bra tips🤗❤️🌹✅

AnnaE 3 månader sen

Tack för tips! Klickade hem jackan

Kristina.E 3 månader sen

Tack för inspirationen. Man vill verkligen rycka upp sig nu. Det har varit för mycket stillasittande nu när man inte vågat gå till gymmet som jag egentligen behöver så mycket. Jag hoppas på många härliga turer i alla mellandagarna. Jag mår så gott att “bara ” vara ute och gå, det ger så mycket. Vill bara säga att jag tycker du är superbra med en härlig blogg som jag följer varje dag 💖

Therese 3 månader sen

Supersnygg jacka. Den hade jag missat! Tack!

Monat 3 månader sen

Tusen tusen tack, älskar dina tips.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla, glad om detta kan hjälpa er på era rundor.

Kramar

Rita 3 månader sen

TAAAACK ! Vill ha jackan, är det normal storlek på dom ? Har blivit lite stor över bysten :-) haha, men vill inte ha för långa ärmar … Tvekar mellan 42 och 44.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

testa 42! Den är något större runt om övre ryggen tyckte jag. Men jag vill kunna röra mig bra, den kan inte vara för tight.

Den är underbar!! Räcker med en t-shirt om det är ca 5 grader. Minus- ta en ulltröja.
SÅ galt skönt att den står emot regn men ändå andas.
Bästa jag köpt!

Rita 3 månader sen

Tuuusen tack !! Och för bloggen, såå inspirerande, även för en tant som jag :-) :-) :-)

Luna Larsdotter 3 månader sen

Tusen tack 🥰🥰🥰 älskar dina tips.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack snälla, vad glad jag blir!

Sofie 3 månader sen

Tack för tips!! Hur är skalbyxorna i storlek? Velar mellan strl 34 och 36z

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Jag tycker de är normala, lite svårt att råda om det blir fel :/

Men något, något större…kanske de är. Men inte mkt.

Anneli 3 månader sen

Tack Johanna!!!! Jättebra tips 👍👍👍

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Tack! :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…