ANNONS

Lussekatter till Lucia

/


Glad Lucia! Vad gör ni för mysigt idag? Vi ska baka lussekatter och lite mer julgodis. Älskar doften av lussekatter, luciasånger ska spelas och vem vet, kanske ska ta upp dragspelet också 😉
Dessa lussekatter gjorde vi när Lisa-Marie fyllde år förra året, de blev jättegoda! Vi gör alltid med rumstempererat smör, blir inte torra bullar! Mer saffran också så blir det ännu mer smak.


Låt degen jäsa en gång istället för låta den jäsa två gånger, det är svårare att hantera en deg som har jäst, jag bakar ut lussebullarna direkt och låter de jäsa runt 1,5 timma på plåten.


Receptet hittar du HÄR!
Tips! Pensla med smält smör efteråt och strö antingen strösocker eller pärlsocker på. Blir lite annat än den vanliga lussekatten. Glöm inte att blötlägga russin om du ska ha russin, annars drar de åt sig vätskan så bullen kan bli torrare.
Njut av lucia och goda lussekatter idag!

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00