• 2020-12-16, 17:57
  • 1

Torskrygg är ju så gott! Jag såg fin fisk i charken när jag handlade idag och kunde inte låta bli att köpa ett par fina bitar som vi precis har ätit.

Det blev så gott så jag vill tipsa er direkt! Jag fick massor med färsk grönkål av pappa och gjorde en parmesanstuvning och pressad potatis som också är från pappa. Extra gott och lyxigt med potatis och grönsaker från deras odling.

Gott med lite strösslad knaperstekt bacon till, enkel men underbar rätt!

Torskrygg i ugn med parmesanstuvad grönkål och pressad potatis  4 portioner

4 bitar torskrygg a ca 170 gram
150 gram färsk grönkål
2 dl riven parmesanost
2 dl grädde (jag körde 40%)
4 skivor kallt hyvlat smör
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

140 gram knaperstekt bacon

Potatis
citron
färsk dill

Gör så här:
Salta fisken och låt fisken snabbrimma i ca 20 minuter, sätt på potatisen. Sätt ugnen på 150 grader, torka av fisken, ringla lite olivolja i en form, lägg ut fisken och strö svartpeppar och lite salt. Hyvla kallt smör och lägg på fisken.

Ugnsstek torskryggen i mitten av ugnen i ca 17-20 minuter. Häll på smält smör över fisken då och då.
Klipp bacon i små bitar och stek knaprigt. Lägg åt sidan.

Under tiden fisken är i ugnen – gör grönkålsstuvningen.
Skölj grönkålen noga, ta bort den stora stjälken i mitten och skär/dela grönkålsbladen smått. Fräs i 2 msk olja i en panna på lite högre värme. Vänd om så det inte bränns. När det krympt och blivit betydligt minde (se bilden) så häller du på grädden. Sänk plattan. Häll i 2 dl riven parmesanost, rör om så det blir tjockt och kokar ihop. Har du light grädde måste du ta lite mjöl över och reda men det är inget måste. Salta och peppra.
Lägg åt sidan och värm på lite om det andra inte är klart.

Lägg först på stuvade grönkålen på tallriken, pressa potatis och lägg på. Lägg sist på torkrygg för den kallnar snabbt.
Lägg på dill, citron och strössla på knaprig bacon.
Njut!

 

2020-12-16 Recept

Kommentarer

Barbro 4 månader sen

Jag som du gillar fisk..försöker att ha det minst en gång i veckan..
Ha en fortsatt fin torsdag..
Kram o tack för all inspiration till mat o dukning.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg