ANNONS

Saffranskladdkaka med frosting och lingon

/


Trevlig fjärde advent! Tänk att det bara är några dagar kvar nu till den magiska dagen. Wow! Jag hoppas ni får en fin fjärde advent med värme och kärlek.
I morse bakade jag en saffranskladdkaka med frosting, letade fram höga smala ljus och  tände det fjärde ljuset på kakan.  Hade även buxbom hemma så det gjorde jag en krans av och lade kransen runt om för lite extra julkänsla.
Denna gjorde min kund på salongen en gång och bjöd på, den är så god. Vit kladdkaka med saffran, syrlig frosting med lingon över. Eller granatäpplekärnor. Så god!


Denna ska jag ta med till mamma nu, vi ska äta middag med henne idag, eftersom hon inte är med på jul.







Vit kladdkaka med saffran, frosting och lingon ca 10 bitar
150 gram smör
150 gram vit choklad
1 paket saffran
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1/2 tsk cognac till saffran (Kan uteslutas)
Frosting
2 dl färskost
3/4 dl florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
Garnering:
2 msk granatäpplekärnor eller lingon
Gör så här:
Smöra och bröa en form med löstagbar botten ca 24 cm i diameter.
Smält smör och vit choklad i vattenbad. Låt svalna något.
Häll saffran med 1/2 tsk cognac (kan uteslutas, men smaken blir bättre)
Blanda saffran med smöret och chokladen.
Rör ihop mjöl, socker, vaniljsocker. Häll i smörblandningen och sist ägg. Rör tills smeten är slät. Vispa inte.
Häll smeten i formen och baka kakan i mitten av ugnen på 175 grader. Ca 20 minuter. (Jag gillar när den är kladdig)
Gör frostingen. Vispa färskosten ihop med florsocker så det blir fluffigt.
Ställ frostingen kallt.
Ta ut kakan, låt den svalna helt. Bred sedan på frostingen, spara gärna en bit ut på kakan så man ser den vackra gula färgen.
Strö lingon eller granatäpplekärnor över.

7

Följ mig på Instagram!

@johannatoftby
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00