ANNONS
Integritet på Tailsweep

Havrepannkakor och vintermys

/


Vilket vinterväder vi haft här i Skövde idag, helt underbart! Snön vräker ner just nu, så mysigt att vi äntligen fick lite vinter ändå. Hoppas ni haft en skön trettonhelg och fått skön luft idag.


Jag gjorde havrepannkakor i förmiddags till gänget, alla gillar ju pannkakor men med havregryn så mättar det mer och framförallt nyttigare än vitt mjöl. Bra med näring också.


Jag älskar dessutom smaken av havre så jag föredrar detta faktiskt. Gott med färska bär, sylt och grädde. Gärna lite kanel också och en stark nespresso till. Mums! Även gott med keso, kanel och rivet äpple. Perfekt mellanmål.


Havrepannkakor ca 8 stycken
4 ägg
2 dl mjölk
2 dl havregryn
2 krm salt
2 krm kardemumma
nypa vaniljpulver, kan skippas om ni inte har hemma, eller ta vaniljsocker
ca 4 msk smör 
Gör så här:
Mixa havregrynen till mjöl i en mixer. (Funkar ändå om ni inte har mixer men blir slätare)
Knäck äggen i en skål och vispa upp, tillsätt hälften av mjölken och havremjölet. Vispa till en slät smet.
Tillsätt kardemumma, salt, vaniljpulver, smält 2 msk smör i en stekpanna och häll i. Bra med lite fett i smeten så det inte blir för torrt men också lättare att steka i.
Stek sedan tunna pannkakor i lite smör på medelvärme.
Njut av havrepannkakor med färska bär och grädde, eller keso och rivet äpple, kanel är också gott


Efter pannkaksfrukost tog vi på oss underställen och gjorde oss redo för en långrunda upp på berget. Det finns massor med stigar när man går uppför så Lucy kan springa lös, hon älskar det! (Vi går inte i spåren alls utan på sidan upp mot berget, inte en människa där)


Vi älskar klättra, lite äventyr är alltid kul på våra rundor. Lucy får spåra och leta, vi hittar lite roliga ställen att klättra på som Janne ska släpa med oss på, men så kul det är. Samtidigt är det bra träning.


Ni är många som har köpt skaljackan, visst är den bra? Ska ni gå fort och kanske svettas så vill man inte ha tjocka skidkläder, kör flera lager istället om det är riktigt kallt och du ska röra på dig. Man ska ”frysa” när man kommer ut. Då har du rätt lager kläder, heller fler lager än ett tjockt.
Denna är grym! Jag har alltid underställ i ull som andas, jackan och mina underställ hittar du HÄR där jag tipsar om kläder från topp till tå som underlättar för alla dina sköna rundor utomhus i vinter.Nu väntar Janne i soffan, vi kollar på Lyckoviken, har ju inte sett den än. Har ni sett den? Jag tycker den verkar bra! Är sugen på att se en skräckis också. Älskar skräckfilmer men Janne gör det inte tyvärr. Men vi såg The Others häromdagen och den fick jag med honom på iaf 😉 Bra (gammal) film om ni inte sett den, spännande slut.

15
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00