• 2021-01-07, 21:08
  • 5

Ännu en härlig vinterdag och skönt att det är lite ljusare ute. Ni som inte gillar vinter får skrolla nu. Jag vet att min fina vän MONA inte gör det, hon hatar snö.

Men däremot är hon en fantastisk hjälte som alltid, varje vecka hjälper de hemlösa Vid din Sida. Jag kan knappt läsa om hur illa vissa har det utan att börja gråta. Läs gärna DETTA inlägg hos Mona, hjärtat går sönder. Då skäms jag nästan över att jag älskar vintern när de hemlösa inte ens har något att värma sig med. Usch :( Men vilka sanna hjältar där uppe som gör så mycket för de utsatta. Och GRATTIS Jeanette (Tunnelbanenettan) som blev årets Stockholmare! Vilket team ni är Vid din sida. 

Vi har varit uppe på Billingen igen och gått i flera timmar, Lucy är i paradiset. Hon älskar, älskar var ute och springa i snön. Hon går lös bredvid oss, springa av sig och leka i skogen är himmelriket för henne.

Så gulligt med de små tassarna i snön. Spännande med alla ljud och dofter.

Även om hon är liten och väger 2,3 kg orkar hon mer än vad man tror, bara vi går i skogen så är hon med på allt. Blir hon trött bär vi henne om det är svår terräng men väldigt sällan det behövs.

Går nästan på Jannes fötter så nära går hon, hon går gärna mellan oss och sticker inte iväg, jag var tvungen hoppa in och kissa för vi hade varit ute flera timmar, Janne och Marilyn fortsatte gå med henne men hon vägrade. Hon stannade och vaktade matte, hon gick inte en meter. Haha. Även om de försökte och ville vara coola och tro att Lucy minsann struntar i mig. (Skojade alltså)

Som en sagovärld i skogen på berget. Jag älskar Billingen! Vi är där flera gånger i veckan, ibland grillar vi korv också men nu ser jag fram emot att köra längdskidor om det fortsätter vara kallt så snön ligger kvar.

Varm choklad på en vintrig balkong efter. Man kan ju mysa till det som OM det vore en fjällstuga, eller hur? Vi älskar fjällen och vill så gärna köpa något där uppe. Vet ni något så hojta gärna till.

Man behöver inte så mycket mer än gran, någon en, lampor och ljuslykta på balkongen eller på uteplatsen. Fram med fällarna och värm choklad!

Sista chokladasken för den här julen, Cecilia Nordströms choklad och praliner är de godaste jag ätit. Man tar en eller två, sedan njuter man.

 

2021-01-07 Johanna Toftby

Kommentarer

Mona 2 dagar sen

Åh, men TACK för fina ord!♥️♥️♥️

Lena M 2 veckor sen

Åh vad det ser mysigt ut på din lilla balkong. Du kan verkligen trolla med ingenting och få det så himla vackert och ombonat. Jag älskar dina bilder och blir inspirerad.
Har en liten sorgebalkong, som jag inte får till. Ska försöka ändra till sommaren med lite nytt.
Ha en fin helg, kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Tack snälla, jag älskar balkonger, även om man har gräsmatta eller uteplats är det lite mysigt att göra ordning en balkong, ett litet “kryp in” utomhus.
Man behöver inte så mycket för att göra det ombonat, det är underbart att sitta där på våren eller sommaren, även nu på vintern faktiskt. Kanske kan tipsa till våren för lite extra balkongmys om du vill.

Ha en skön helg!

Kramar

STINA 2 veckor sen

Javisst är det sorgligt… Och tragiskt. Man får inte glömma människan bakom alltihopa❤️ Önskar man kunde göra mera för dem. Skulle gärna skicka kläder, man har ju allt i överflöd. Men vart?
Härliga vinterbilder. Har själv en pomme, som älskar att vara ute på äventyr, i ur och skur. Kramar till er alla❤️

Siw andersson 2 veckor sen

Ja tycker det är så jobbigt med hemlösa. Samma som du man blir gråtfärdig. Det är ju så tråkigt . Tänk bara att få duscha fräscha kläder och mat. Ja har varit i Ungern och sett uteliggare nere på metrostationen. Dom ligger tätt intill varandra. Men ja har köpt nån smörgås och kaffe. Sen har dom fått nån 100.senast var ja där för sex års sen. Det var jul. Då är dom hemlösa och är nere på metrostationen över jul. Toaletterna är stängda. Så efter jul luktar det pyton. Men det kommer folk och spolar av all urin och avföring. Det luktar inte gott. Men jul var det många som stod i kö för att få en bit mat lite soppa smörgås skinka. Hur kan man lämna filtar kanske kläder ett varmt täcke . Tjocka strumpor vantar mössa. En sak som ja tänker på ang Corona va händer om dom blir sjuka. Du har en toppen blogg. Siw. A

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg