• 2021-01-08, 11:21
  • 8

Härligt med fredag! Även om dagarna är huller om buller så känns det kul med helg. Ska ni hitta på något mysigt? Igår när vi hade varit ute i flera timmar blev jag så sugen på köttbullar och mos. Jag har tipsat innan om köttbullarna, jag fick tipset av en kund att ha i dijonsenap och grädde i köttbullarna, dessa blir verkligen fantastiska.

Servera med fluffigt mos och pressgurka, köttbullar i gräddsås så har du en riktigt god helgmiddag klar!

Gör ni små eller stora köttbullar? Jag gillar små, de får inte vara för kompakta.

Gräddsåsen är riktigt god! Jag gör alltid pressgurka till detta och mos.

Vad har ni i ert mos? Jag har alltid vitpeppar, muskotnöt, smör och mjölk. Jag pressar med en potatispress, vispa med elvisp, häller i lite mjölk och smör i taget. Det blir så bra mos.
Tjejerna är nog glada idag för det blev flera lunchlådor till dem.

Iskall mjölk till!

Recept på köttbullar, gräddsås och pressgurka hittar ni HÄR!  

Potatismos är så gott till, så här jag gör.

Potatismos 4 portioner
1 kg potatis
2 dl mjölk
30 gram smör
nypa vitpeppar
nypa muskotnöt
ev mer salt

Gör så här:
Jag gör potatisen när jag börjar steka köttbullarna i ugnen. Koka potatisen ca 15 minuter i lite salt, häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress eller stampa. Häll mjölken och smöret i en gryta och värm, häll ner mjölken och smöret i potatisen i omgångar, vispa med elvisp.

Då får du fluffigt gott mos!

 

2021-01-08 Recept

Kommentarer

Tina 3 månader sen

Inget slår en vällagad husmanskost,

Jenny 3 månader sen

Åh så gott det ser ut! Sist provade jag att ha brynt smör i moset, det kan jag verkligen rekommendera!

Kamilla 3 månader sen

Köttbullar med gräddsås och mos är kanongott men det finns ett måste och det är lingonen. Maken förstår inte alls det men så bara är det. Eller hur?

Svar på kommentaren:
Elsa 3 månader sen

Samma med min man. Jag är uppväxt med lingonsylt till det mesta. Hela familjen plockade lingon och mamma kokade och vi åt det liksom en “krydda” med maten. Min man suckar och förstår inte hur jag kan äta det till nästan alla maträtter haha.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

Jag ÄLSKAR lingonsylt! Mormor och mamma har alltid haft det, men jag kan tycka det ändå känns lite sött ibland. Men lingon måste alltid finnas på tallriken när det är köttbullar eller pannbiff :)

Anna 3 månader sen

Tack för inspirationen! Hade köttfärs hemma och rullade köttbullar ikväll, med inlagd gurka och gräddstuvad savoykål till. Barnen fick makaroner 😊

Moa 3 månader sen

Åh va smarrigt!

Anneli 3 månader sen

Jag gör potatismos på samma sätt som du, så lärde jag mig av mamma.
Köttbullarna gör min man, de blir så mycket godare då ;)
Jag ska göra Karelsk stek i helgen, en finsk klassiker och ett riktigt långkok…
Ha en skön helg med din familj!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg