ANNONS
Integritet på Tailsweep

Köttbullar och mos med den godaste gräddsåsen

/


Härligt med fredag! Även om dagarna är huller om buller så känns det kul med helg. Ska ni hitta på något mysigt? Igår när vi hade varit ute i flera timmar blev jag så sugen på köttbullar och mos. Jag har tipsat innan om köttbullarna, jag fick tipset av en kund att ha i dijonsenap och grädde i köttbullarna, dessa blir verkligen fantastiska.
Servera med fluffigt mos och pressgurka, köttbullar i gräddsås så har du en riktigt god helgmiddag klar!


Gör ni små eller stora köttbullar? Jag gillar små, de får inte vara för kompakta.


Gräddsåsen är riktigt god! Jag gör alltid pressgurka till detta och mos.Vad har ni i ert mos? Jag har alltid vitpeppar, muskotnöt, smör och mjölk. Jag pressar med en potatispress, vispa med elvisp, häller i lite mjölk och smör i taget. Det blir så bra mos.
Tjejerna är nog glada idag för det blev flera lunchlådor till dem.


Iskall mjölk till!Recept på köttbullar, gräddsås och pressgurka hittar ni HÄR!  
Potatismos är så gott till, så här jag gör.
Potatismos 4 portioner
1 kg potatis
2 dl mjölk
30 gram smör
nypa vitpeppar
nypa muskotnöt
ev mer salt
Gör så här:
Jag gör potatisen när jag börjar steka köttbullarna i ugnen. Koka potatisen ca 15 minuter i lite salt, häll av vattnet och pressa potatisen med potatispress eller stampa. Häll mjölken och smöret i en gryta och värm, häll ner mjölken och smöret i potatisen i omgångar, vispa med elvisp.
Då får du fluffigt gott mos!

8

Häng med mig på Instagram!

@johannatoftby
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00