• 2021-01-11, 22:15
  • 15

Vilken dag! Men nu satte jag mig ner, det har gått i ett. Fem timmars bokföring i förmiddags och alltid lika skönt när papper och fakturor är klart. Det är mycket med företag som man inte alltid tänker på, har en bra revisor som tur är och jag deklarerar varje månad, det är skönt så har man mer koll.

Sedan har vi fått undan julen här hemma, eller inte allt men granen bland annat. Alltid lika frustrerande att ta tag i men i år var Janne snäll och sågade ner allt, det gick smidigt och sedan åkte vi till tippen med allt.

Hej då och tack för den här julen!

Lite tråkigt och sorgligt att ta ut julen, därför spar jag alla stjärnor och adventsljusstakar i fönstren en vecka till. Men tomtar och allt juligt kändes skönt att få undan. Jag har städat som en galning, behövde ingen träning idag, älskar att städa, gör ni det? Känns så skönt, man rör på sig, det är en härlig känsla att jobba med kroppen, skura och städa överallt. Känns som en lättnad efter.

Så skönt att få damma av allt, bort med röda ljus och visst känns det luftigt när man får undan allt.

Nu är det bara stakarna och stjärnor kvar, även utebelysningen är kvar förstås, hoppas vi får njuta många veckor av snö och vinter. Hur gör ni med julen? Tar ut allt på en gång eller spar ni något?

I morgon börjar skolan för många och allt kickar igång, det kommer det även göra här inne. Jag är mer än redo för 2021! Om drygt en vecka kommer jag även berätta en sak jag planerat och jobbat med sedan 8 månader, det är ett fantastiskt projekt som jag ska dela med er och hoppas ni vill följa med på den här resan.

Nu ska jag dyka ner i soffan med Janne och Lucy, tjejerna har lagt sig för länge sedan då Marilyn börjar 06 och Lisa-Marie har haft en stor tenta idag.

God natt och god morgon!

2021-01-11 Johanna Toftby

Kommentarer

Karin 2 månader sen

Jag plockar alltid ner julen efter trettonhelgen, likaså i år. Känns både lite tomt och samtidigt skönt. Utebelysningen får vara kvar..

Ida 2 månader sen

Jag har alla julsakerna kvar ngn vecka till sen tar jag bort allt förutom ljusstakar och julstjärnor som brukar få vara kvar januari ut. Jag gillar julen och julpyntet så mycket, så har lite svårt att skiljas från det 😂.

Anneli 2 månader sen

Här blev det julfritt den 1 januari, den enda staken som finns kvar är min mans och den behåller jag året om 😁

Svar på kommentaren:
Cecilia 2 månader sen

👍🤣

Johanna Toftby 2 månader sen

Haha det är ju tur ;-)

AnnaE 2 månader sen

😂👍

Kamilla 2 månader sen

Allt här hemma åkte bort innan trettonhelgen. Jag var färdigt med allt vad jul och 2020 hette. Men visst blev det mörare i vardagsrummet där granen alltid står. Vi får klura på något bra dit helt enkelt. Ha det gott

Annika 2 månader sen

Älskar att städa? Eh, nej. Har en mamma och flera mostrar som alla är något av pedanter men den genen gick mig förbi totalt. Tycker att det är dödens trist att damma, dammsuga och plocka.
Julen åkte ut i helgen men har en stjärna och en stake kvar.

Maria 2 månader sen

Granen och tomtarna åkte i helgen, men allt som lyser får stanna ett tag till, speciellt utebelysningen, den lär få hänga med flera veckor till, långt efter att stjärnor och ljusstakar stoppats undan. Mörkret är mysigt men behöver ljuset för att orka.

Sussie 2 månader sen

Normalt tar jag ALLT! Ute med julen in med “VÅREN” , men denna gång blev det lite i taget…. granen först, den tog vi in till andra advent vilket jag inte heller brukar göra…. Inget är som det brukade denna jul….
Köper ALLTID tulpaner när julen är borta, mitt sätt att väcka ljuset och våren Välkommen!

Maria 2 månader sen

Tog borta alla julsaker och advents saker för drygt en vecka sedan, men alla ljusslingor som bla sitter på mina olivträd på terassen och på poolhuset dom får vara kvar ett tag till.
I morse efter nattjobb på Varberg sjukhus åkte jag och köpte 20 rosa tulpaner 😂 längtar efter våren.
Ha en fin dag Johanna 🌷

Marie 2 månader sen

Jag tar bort allt på nyårsdagen även stakar o stjärna , känns fräscht och rent på nåt vis

Nettan 2 månader sen

Allt rött (tomtar, röda ljus mm) tas bort precis innan nyår. men allt vitt, granen med brons-, guld- och silverkulor, adventsstjärnor, ljusstakar mm får vara kvar till Tjugonde Knut. Det är ju i och för sig i morgon men det städades ut i helgen som gick. Tomt och lite skönt samtidigt. Av någon anledning så är det alltid några gröna krukväxter som stryker med varje jul, så det får bli inköp av lite nya sådana. Utebelysningen får givetvis hänga med ett tag till!

Anita 2 månader sen

Jag tar det lugnt inte allt på en gång.Har ett stort hus så det tar tid.
Min mor städade ut ett rum i taget och allra sist åkte granen och så brukar jag också göra då känns det inte så tomt.
Varför ska man slänga ut allt på en gång så gör jag ju inte när jag sätter upp det lite var helg i advent.

en fråga har du något tips hur jag ska röra mig ute tycker om att gå men har dåliga knä så efter en km kan jag knappt gå.
Har motionscykel men det är den friska luften jag vill ha.

Kristina 2 månader sen

Jag sparar alltid mina stjärnor, ljusstakar och utebelysning ett bra tag in på vintern (februari).

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Jag älskar parfymer! Kryddigt, sensuellt, myskigt, pudrigt, orientaliskt. Älskaaaar dessa dofter. Jag tycker så mycket om mina parfymer så jag kan spraya på mig om jag ska städa för att känna favoritdoften…