ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Mustig köttfärssås och matlådor

/


Mustig köttfärssås som får koka flera timmar, den här ska ni prova. Enkel, riktigt god och matlådor till jobbet. God som vegetarisk också, byt ut till quornfärs. Blir grymt gott.
Detta gjorde jag igår, jag brukar ha parmesanstuvad vitkål till som också är supergott, perfekt om man inte vill ha pasta och vill köra utan kolhydrater, testa det om ni inte gjort det innan.


Köttfärssåsen är på tomatsås, lök, vitlök bland annat, doftar så gott. Vi körde spagetti till igår, en god riven parmesan också förstås. Späd köttfärsåsen med vatten under tiden den kokar, igår kokade den över två timmar medan vi tog bort granen hemma.



Jag dubblar alltid så blir det lunchlådor över. Eller tredubbla, ska man ändå laga och det ska stå länge och koka är det perfekt med lunchlådor.

Mustig köttfärssås 4 portioner (Dubbla eller trdubbla när du ändå lagar.)
500 gram nötfärs eller guornfärs
400 gram krossade tomater
1 dl rödvin eller 3 msk vitvinsvinäger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk oxfond
2 msk sweet chili eller ketchup
1 msk tomatpure
1-2 tsk sambal oelek
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk oregano krydda
1 msk soja
salt och svartpeppar
1 dl vatten (fyll på under koktiden)
2 msk olivolja till stekning
riven parmesan efteråt

Gör så här:

Skär löken i mindre bitar och hacka vitlöken, fräs i pannan i olivolja så det blir lite mjukt och blankt. Ta upp allt och lägg åt sidan. Fräs färsen, salta och peppra. Häll i krossade tomater, fonden, rödvin eller vinäger, lök och vitlöken, sweet chili, tomatpure och kryddorna. Häll i lite vatten och koka ihop allt. Låt pannan stå på spisen och koka i ca 1-2  timmar på låg värme. Funkar kortare tid också men blir mycket godare när det får koka länge. Fyll på med vatten under koktiden då och då. 

Det blir en mustig god bolognese!

Servera med pasta eller parmesanstuvad vitkål. Riv rikligt med parmesan över köttfärssåsen och njut!

8
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00