• 2021-01-15, 09:30
  • 17

Innehåller annonslänkar

Fredag är här! Har ni kallt? Shit vilken kyla idag, men klart och fint ute. Jag vaknade på så bra humör efter sovit 7,5 timmar, hoppade i understället och har precis druckit två citronshots och kaffe. Visst är kaffet det allra bästa på morgonen? Älskar doften.


Jag försöker dricka citronshots varje dag, ibland fixar Janne, ibland tjejerna. Den som är uppe först åker på att göra det. Det är gott med den starka och sura smaken, är så glad att jag känner smaken. När vi hade covid-19 kände vi inga smaker alls, tog månader innan jag kunde dricka citronshots, allt surt smakade järn och hemskt beskt. Svårt att förklara för de som inte haft corona.

Jag pressar ren citron, sedan river färsk ingefära. 1 msk till 2 citroner typ. Man piggnar till!

Öppnade dörren ut, jäklar vad kallt!  -14 grader. Men solen är på väg ser jag. Jag går aldrig när det är mörkt, vill få ljusett så mycket som möjligt och tacksam att jag kan styra mina tider som egen. Men passa på om ni har lunch, 20 minuter ute i ljuset är ju bättre än inget.

Årets första tulpaner på tulpanens dag.

Jag bor i underställ den här tiden, skönt material och mysigt när det är vinter och snö ute. Världens skönaste plagg. Dessa är på väg att ta slut så passa på att investera i bra och sköna underställ, haft dessa i flera år, deras standard så det är tredje säsongen detta finns. Så bra ställ! (Finns tre olika mönster, samma material. Normala i stl)

Tröjan HÄR,  tightsen HÄR, strumpor HÄR. Strumporna är i naturmaterial, värmer bra. Går inte en enda runda utan dessa plagg.

Ha en riktigt skön fredag! Ska ni laga något gott? Jag gjorde lax med saffran i form igår kväll, finns HÄR om ni inte gjort det innan. Så gott med saffran om ni har kvar sedan jul.

 

2021-01-15 Johanna Toftby

Kommentarer

Ulrika Bryngelsson 2 månader sen

Hej Johanna! Har nyss hittat till dina sidor och märker att jag blir så peppad när jag läser om din träning kläder o recept mm😊 är född -68 och bor utsnför Göteborg. Har gjort naglar på alla möjliga salonger i 20 år men just nu söker jag efter en ny! Såg att du har fin fransk manikyr, får jag fråga vem som gjort dem!? Tack snälla på förhand! Mvh Ulrika

Monica Börsheim 2 månader sen

Hej Johanna!
Har du något bra tips på powerwalk skor nu i kylan/halkan?

Ståhl 2 månader sen

Hej Johanna Jag undrar om du rekommenderar o sätta i hairtalk.
Sliter det mycket på håret?

Moa 2 månader sen

Ska inte koka, vid mer än 60 grader försvinner effekten. Detsamma gäller förvaring i kylskåpet, efter 14 dgr är det som att dricka kranvatten.

Anna 2 månader sen

När fick du smaksinnet tillbaka, hur lång tid tog det? Så trött på att varken ha smak och lukt även om det bara gått 1,5 vecka sen det försvann. Citronshot låter gott!

Laila 2 månader sen

Vad kommer tulpanvasen ifrån 🥰

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Minns tyvärr inte, ledsen att jag inte kan hjälpa dig.
Ha en skön lördag!

Anonym 2 månader sen

Har haft Corona men det var ej jobbigt. Mest huvudvärk. Massor får lätta symptom. Stockholm har – 6 grader och sol. Härligt.

Laila 2 månader sen

Jag dricker ingefära shoot varje morgon har gjort i flera år min kokar varje månad. Var kommer tulpanvasen ifrån🙂

Ewa 2 månader sen

Hej Johanna
Tack för en fin blogg
Nu en fråga har du någon god pastasås som du kan rekommendera?
Ha en trevlig helg

Anneli 2 månader sen

Vi hade -23′ igår, idag är det “bara” -15’C… Så kallt!
Tack för recept (igen), ska testas.

Agneta 2 månader sen

Jag tycker du passar så bra i mörkare hår.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Tack, har alltid haft det dock :) Förutom somras..

Ha en fin fredag!

Camilla 2 månader sen

Tips, min dotter gör 4-5 flaskor shot åt mig o de står sig bra i kylen. Inget annat än ingefära citron o vatten i men håller ändå i flera veckor. Har ngr flaskor med snäppkork så det är perfekt att alltid ha klart. Kokas upp, småkokar ett tag o sen står det o drar tills kallt. Då har smaken satt sig bra o river lagom skönt i halsen.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 månader sen

Det brukar jag göra, har recept och tips här inne, men hann inte länka eller skriva det idag. Så bra att ha massor med flaskor klara!

Duktig dotter du har!

Catarina 2 månader sen

Låter gott, men vad är vitsen med att koka? Har för mig att jag läst att vitaminerna dör vid 60 grader.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…