• 2021-01-17, 22:30
  • 14

Hoppas ni haft en riktigt skön helg, vilket väder vi haft. Riktigt härligt vinterväder med strålande sol, krispigt klart och kallt. Igår lördag tog vi en skön långrunda ut på Eriksberg och Lindholmen och det är även här vi kommer bo om ett par år.

Här är så fint med en skön “turistkänsla” och då menar jag det inte negativt utan positiv känsla. Det känns som man kommer utomlands med alla mysiga fik längst bryggan, mysiga butiker och härliga restauranger ut mot kajkanten. Janne köpte lägenhet i Karlatornet som skulle varit klart nu 2020 men är framflyttat till mitten 2023, jag kommer köpa in mig i den och det är där vi ska bo! En fyra 100 meter upp, utsikten är mot Vinga och Danmark och det kommer bli riktigt häftigt! Googla på Karlatornet så ser ni. Riktigt häftigt!

Vi kommer även ha båtplats här.

En sån underbar dag! Strålande solsken, riktigt kallt men vackert. Janne har bloggat och självklart tycker han att solen ALLTID skiner i Göteborg, haha. Om jag är trott på den kommentaren? Japp. Men jag har ju också mina återkommande kommentarer så jag är väl inte bättre.

Färjorna går hela tiden från tex Stenpiren, en mysig utflykt om ni är i Göteborg. Vi gick en långrunda så vi hade PW kläder på oss, så vi tog ingen lunch men det ska vi göra nästa lördag tänkte vi. Utomhus i varma kläder är mysigt om det är soligt.

Ni frågade efter PWskor nu när det är kallare och som ni ser på bilden har jag mina Icebug jag tipsade om i våras. De är bäst! Bra grepp under och jag tycker de är sköna och varma. Eftersom vi “bor både i Skövde och Göteborg” så har jag olika kläder.

Det är ofta helt annat väder, i Skövde har vi vinter och massor med snö. Då har jag andra från Icebug om vi går i snön, även andra kläder då det ofta är kallare där. Men ska inte tjata sönder er om underställ men det är mitt bästa vinterplagg. Har tipsat HÄR. Till våren kommer jag köra nytt samarbete med Icebug fick jag veta i fredags, kul! Då kommer en rabattkod igen.

Ja ni ser ju! Som ett nytt land. Igår åkte vi till Skövde på eftermiddagen och här har vi riktig vinter. Älskar det! Vi har varit ute på en långrunda med Lucy och Marilyn, ljuvligt! Sedan lagade jag kyckling med parmesan och basilika, ska tipsa er i morgon.

 

Detta är i fredags förmiddag när vi gick rundan. -14!

Lucy på språng, visst är den bilden fin?

Jag köper täcken och selar från Dashing dogs, Lucy har de minsta storlekarna, fina och praktiska grejer. (hon väger ca 2.3 kg) Detta täcke är vändbart, men det finns många fina att välja på. Jag sätter täcket först, sedan selen över. Lucy har väldigt tjock päls och även ull under så hon fryser inte, men snön fastnar lätt så därför har jag täcke. Och -14 tror jag faktiskt det var skönt med täcke.

Städa fredag förmiddag är det skönaste jag vet. Gillar det mer än på torsdagen. Och japp, jag städar själv. Haft städhjälp ibland men trivs inte med det alls, sedan älskar jag att städa. Låter knäppt men mår bra av att röra mig, få röja och städa. Känns skönt i hela kroppen.

Julen är nerpackad förutom några stjärnor och adventsljusstakar. Nästa vecka ska de också ner. Snyft.

Bara några chokladkartonger kvar som ni ser under bordet, ett par bitar på helgen, sen åker den under bordet igen. Kanske skulle haft julgransplundring och ätit upp alla på en gång istället.

Den roséchampagnen är trevlig tycker jag.

Alltså när solen skiner in i rummet, visst blir man lycklig. Nu laddar jag för en spännande vecka med start i morgon! Häng med på stories så ser ni vad jag ska hitta på.

Stor kram och tusen tack för alla kommentarer, ni är så engagerade och fina.

 

2021-01-17 Johanna Toftby

Kommentarer

Hanna 1 månad sen

Vad härligt att se dig så glad! Och grattis till Jannes och din framtida lägenhet!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Jag är alltid (nästan, haha) glad men tack :-)

Marita 1 månad sen

WOW vilken lght ni ska flytta in i det kommer bli super och utsikten 😍 inte lite Avis haha nädå det är ni värda sen hoppas jag på bröllop 😀 flyttar tjejerna med eller dom stannar i Skövde ? Många spännande projekt framför er , kul ha en fin dag i Göteborg där ☀️ alltid skiner 🥰

Ann-sofie 1 månad sen

Lucy är så söt :)

Kristin 1 månad sen

Hur delat ni upp arbetet där hemma med dina döttrar?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

De hjälper till att städa, tar hand om hemmet när jag är borta. Lagar sin egen mat, förutom om jag är hemma förstås. Jag älskar laga mat så det gör jag mer än gärna och gör alltid lunchlådor till dem. Bloggen behöver recept också ;)

De tvättar om tvättkorgen är full, inte bara deras egen tvätt. Den som är hemma och tvättmaskin är klar hänger också upp den.

Stökar man ner städar man upp. Osv osv.
Nog har vi haft mycket tjat, men jag accepterar inte att hemmet är ett hotell. Det kan lätt bli sånna konflikter när man har “vuxna barn”.

Vi ger och tar. De lånar båda mina bilar dagligen, jag är glad om de kommer till användning och vet hur mycket det betyder för dem.
När de var små hade jag ingen bil, hade inte råd med det.

De hjälper mig väldigt mycket med Lucy som trots allt är min hund även om de älskar henne över allt i världen. De säger aldrig nej.
Så vi ger och tar. Hjälper varann.

Ingrid 1 månad sen

Visst är det härligt med vinter. Snö och sol inget går upp mot det. Blir säkert ett mysigt boende, men inget för mig som får svindel om jag står på en stol. 🤗

Emma 1 månad sen

Haha, tvärtom skulle jag säga- regn och blåst i götet nästan jämt men man kan ju gilla det också🙂 synd att det inte är snö heller.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

😉😉

Anneli 1 månad sen

Hallå, hallå!!! Nej då, här i Göteborg skiner solen jämt 👍😁😎

Louise W 2 månader sen

Ska boka Dermapen på Lövfingkliniken nu, Tack för rabattkoden! Men hur länge gällde den? Februari ut? Mycket tacksam för snabbt svar.

Lena M 2 månader sen

Känner igen detta med all julchoklad som ligger kvar, har ljus och mörk fudge kvar i en skål, och några ledsna skumtomtar, hihi!
Vad härligt det blir för er att få flytta ihop i en ny lägenhet, blir nog hur mysigt som helst. Jag önskar dig en fin vecka!
Kram

Åsa 2 månader sen

Välkommen till “min” ö. Här kommer ni trivas.

Anna K 2 månader sen

Åh vilket härligt inlägg! Önskar dig en magisk dag :)

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Igår var min fina vän Helen´ här på lite plock och vi delade på en god flaska champagne. Så härligt att bara sitta och prata om livet, tänk att vi har varit…

Beige, beige, beige. Jag älskar beige! Kanske märks? Älskar jordnära färger och tröttnar aldrig. Här har ni dressen jag hade i helgen ni frågade efter på stories. Skulle inte kalla den mysdress…

Men alltså det här vädret kan man ju tjata om men det gör ju så mycket att det är ljusare ute. Vi får igen alla missade soltimmar i december med råge, haha.…