ANNONS
Integritet på Tailsweep

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Amerikanska pannkakor med havremjöl

/


Idag firar vi Amerikas nya president och vad passar bättre än att starta dagen med amerikanska pannkakor! Jag älskar dessa tjocka spöda pannkakor men jag gör med havremjöl istället för vitt mjöl. I USA kan man välja till allt, där finns inte less is moore, men visst blir man glad av färgerna, man äter även med ögat.
Vi skippade frukost och tog detta vid 12.30 som”frunch”! Ikväll blir det hamburgare och Key lime pie. Idag firar vi framtiden!







Amerikanska pannkakor med havremjöl ca 8 stycken

2 dl havregryn (mixa till mjöl i mixern)
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller havre/ärt mjölk
3 ägg
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
smör eller kokosolja till stekning

Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer, det går även köra som vanligt om man inte har mixer.

Vispa ihop äggen med mjölken. Blanda mjölet med salt, bakpulver och vaniljpulver. Häll i mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop väl. Låt stå minst 10 minuter.
Stek sedan pannkakorna i smör eller koksfett, jag tar även ca 1 msk smält smör i smeten innan stekning.
Ta ett vanligt pannkaksjärn men klicka ut ca 3-4 msk smet i mitten av pannan så blir de mindre storlek. Jag gjorde mina ca dubbelt så stora som plättar. Lägg på lite smör runt om så blir de inte torra eller hårda.
Dessa blev så goda!
Lägg på tallrik med folie om så torkar de inte, servera med blåbär, lönnsirap, jordgubbar, grädde eller varför inte hasselnötkräm. Jag äter inte banan så det finns aldrig med i några av mina rätter här hemma 😉

Till vardag när vi inte firar presidenten skulle jag tagit keso och rivet äpple med kanel. Mums! 

18
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00