• 2021-01-20, 13:36
  • 18

Idag firar vi Amerikas nya president och vad passar bättre än att starta dagen med amerikanska pannkakor! Jag älskar dessa tjocka spöda pannkakor men jag gör med havremjöl istället för vitt mjöl. I USA kan man välja till allt, där finns inte less is moore, men visst blir man glad av färgerna, man äter även med ögat.

Vi skippade frukost och tog detta vid 12.30 som”frunch”! Ikväll blir det hamburgare och Key lime pie. Idag firar vi framtiden!

Amerikanska pannkakor med havremjöl ca 8 stycken
2 dl havregryn (mixa till mjöl i mixern)
1,5 tsk bakpulver
1 dl mjölk eller havre/ärt mjölk
3 ägg
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
smör eller kokosolja till stekning

Gör så här:
Mixa havregrynen i en mixer, det går även köra som vanligt om man inte har mixer. Vispa ihop äggen med mjölken. Blanda mjölet med salt, bakpulver och vaniljpulver. Häll i mjölblandningen i äggsmeten och vispa ihop väl. Låt stå minst 10 minuter.
Stek sedan pannkakorna i smör eller koksfett, jag tar även ca 1 msk smält smör i smeten innan stekning.
Ta ett vanligt pannkaksjärn men klicka ut ca 3-4 msk smet i mitten av pannan så blir de mindre storlek. Jag gjorde mina ca dubbelt så stora som plättar. Lägg på lite smör runt om så blir de inte torra eller hårda.
Dessa blev så goda!

Lägg på tallrik med folie om så torkar de inte, servera med blåbär, lönnsirap, jordgubbar, grädde eller varför inte hasselnötkräm. Jag äter inte banan så det finns aldrig med i några av mina rätter här hemma ;)

Till vardag när vi inte firar presidenten skulle jag tagit keso och rivet äpple med kanel. Mums! 

 

2021-01-20 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Sussi 3 månader sen

Ja Johanna jag håller med dej faktiskt å jag tycker du gör härliga inlägg. Och jag tyckte du var otroligt vacker på bilderna som togs på dej. Men ibland håller man inte med på allt….
Men skulle vilja fråga en helt annan sak… Med tanke på Lucy- Hur är den rasen ja Lucy t ex när det gäller skälla, vakta,hundmöten?
Vi behöver skaffa en kompis snart till vår lilla hund eftersom vår stora snart kommer va borta, men känner att jag inte orkar ha en så stor hund igen

Marita 3 månader sen

Underbart längtar tillbaka till USA. Men hoppas det blir en resa snart igen.
Tack för alla bra recept!

Anneli 3 månader sen

Tack för recept, ska nog fira Biden OCH Harris med pannkakor i helgen!
Ingen banan här heller, får ont i magen av dem ;)

Maria B 3 månader sen

Nu verkar de va mkt troll här…

Jag tycker de är fantastiskt Johanna hur du hittar glädje i dessa tider, gör de där lilla extra i detta i vardagen, de ger så mycket…hejja dig…

Gunilla 3 månader sen

Hej🙋‍♀️Jag tycker du är helt fantastisk som lägger ner så mycket tid på att göra det mysigt för din familj👌❤️Blir också otroligt inspirerad av din träning👌Jag är en 60+ och går på gym tre ggr i veckan och tar pw varje dag, mycket tack vare dig💪Kram❤️

Lena 3 månader sen

Till Sussi: Nu är det ju så att det är Johannas blogg, hon får gå all-in hur mycket hon vill. Är väl trevligt när man fixar lite hemmafest, oavsett ändamålet.

Anne 3 månader sen

Hej Johanna Jag undrar om du rekommenderar o sätta i hairtalk.
Sliter det mycket på håret?

Lena 3 månader sen

Hela världen har drabbats av att ha galningen Trump som president.

Sant eller falskt 3 månader sen

Ha ha Marie! Jag har inte missat nåt, men jag älskar livet för mycket än att lägga ner energi på en sån dåre.. Så jag beundras över ni som orkar ..

Sant eller falskt 3 månader sen

Om jag bryr mig? Njae, jag själv som sjuksköterska har inte direkt blivit påverkad av Trump direkt, jag kan faktiskt inte komma på att jag någonsin har känt av vilken president USA har faktiskt, jag som lever i lilla Göteborg ! Skulle mycket till att jag skulle ha USA tema hemma iaf! Ha det gött!

Liselott 3 månader sen

Vad har Trump gjort??

En pajas är vad han är!

Sant eller falskt 3 månader sen

Firar framtiden? Hittills har väl vi inte drabbats av Trump? När han blev president så hette det” å nej nu blir det ett 3 :e världskrig” Hände inte så mycket, jag är ff sjuksköterska på Sahlgrenska.. Så underbart att vi i Sverige ens blir upprörda , älskar det, själv bryr jag mig inte ! Med vänlig hälsning

Svar på kommentaren:
Sant eller falskt 3 månader sen

Måste få tillägga, har du Johanna drabbats av Trump? Eller varför firar du att Biden tar över? Har du blivit drabbad? I och med att du går all in

Johanna Toftby 3 månader sen

Om du inte bryr dig så kanske du inte borde lägga energin här :-)

Marie 3 månader sen

Vad fan har du missat??

Hela världen har varit drabbade av den hemska Trump.

Anna. S 3 månader sen

Gillar att du lyfter detta Johanna, ALLA har blivit hårt drabbade av den hemska trump.
Nu är framtiden ljus!

Sussi 3 månader sen

Ja plus att detta gjorde hon ju inte idag, det är ju gamla bilder ju…. jag har bott i USA å inte ens där gick de in så för för presidentvalet, ja i hemmet. Bara löjligt detta plus gamla bilder

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 3 månader sen

“Sussie” idag får du komma till tals, dina kommentarer hamnar ju alltid automatisk i spamkorgen.

Visst är det härligt med gamla bilder, drömma sig bort och njuta, tänka på hur kul det kommer bli när pandemin är över.
Mysa med god mat med sin familj eller sin kärlek är livet.

Testa vettja, det är härligt och roligt att laga god mat med tema. Framförallt är det bra för själen att vara positiv.
För hjärtat, för hjärnan och för de människor du lever med.

Du borde prova.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg