ANNONS

BETALT ANNONSSAMARBETE MED Johanna Toftby

Benjamin Ingrossos grymma hamburgare

/


Ni har säkert inte missat Benjamin Ingrossos omskrivna hamburgare, nu har jag också testat och de är verkligen underbara. Saftiga och smakrika!
Jag har inte läst något recept utan lyssnade på Pernillas podd när hon och Sofia hyllar hans grymma burgare. Äntligen har vi testat dem.
Ofta kan jag tycka hemmagjorda hamburgare kan bli lite kompakta, men inte dessa! Ni måste testa.


Hans knep är att forma färsen till bollar och steka så fettet är kvar, sedan plattar man till dem med en stekspade, lägg i löken samtidigt som du steker burgarna. Det blir så god smak.




Jag gjorde hamburgerdressing med dijon, bostongurka och chili. Gott med lite starkare dressing.


Dressing, sallad, burgare med cheddarost, stekta löken, bifftomat, ”hamburgegurka” och picklad rödlök.
Vi körde två mindre burgare så den blev dubbel när vi gjorde den i onsdags. Herregud vad god den blev!  Benjamin har inte sallad på sina men det gillar vi, man tar det man tycker är gott.

Jag gjorde pommes av bakpotatis den här gången, ibland stora fasta vanliga, kör i ugnen ca 25 minuter, rapsolja gör dem krispiga. Lite flingsalt efter också och sist strör jag på riven parmesan! Vi tycker Briochebröd är allra bäst! Luftiga, inte kompakta. Så goda.



Kalorier, javisst! Men ska jag äta något riktigt gott och smaskigt så ska det vara all in.

Saftiga hamburgare med cheddar och krispiga pommes 4 port 
500 gram Nymald högrevsfärs  (saftigt och smakrikt)
salt, svartpeppar
1 liten guld lök eller schalottenlök
4 skivor cheddarost
4 hamburgerbröd
smör och olja till stekning
Tillbehör: Sallad, stekt lök, hamburgergurka, picklad rödlök, bifftomat
Gör så här:  Jag börjar med pommes så gör potatisen före detta. Burgarna går snabbt. Knåda inte färsen mycket, då blir den kompakt och torr. Forma runda bollar luftigt, salta och peppra lite innan. Skär löken tunt.
Stek de runda burgarna i en stekpanna med lite smör och olja på hög värme. Lägg i löken runt om. Då får burgarna god smak.
Färsen ska vara lite röd. (Eller om man vill ha välstekt)
Smascha till burgarna med en stekspade så de blir platta som burgare, vänd sedan burgarna och lägg på osten direkt. Stek bara en kort stund på den sidan.  Ta upp och lägg på bröden. Lägg gärna hamburgebrödet i ugnen några minuter innan.
Krispiga pommes av bakpotatis eller stora fasta potatisar 4 port
3 stora bakpotatisar eller 800 gram fast potatis
3 msk rapsolja eller valfri olja
ca 1 tsk flingsalt
ev riven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta och skär potatisen i grova stavar och lägg ut på ett bakplåtspapper på en plåt. Blanda runt med oljan så det täcker allt.
Rosta i mitten av ugnen 20-25 minuter. Rör om då och då.
När potatisen börjar bli klar, stek hamburgarna!
Hamburgerdressing till 4 burgare och dipp 
2 dl majonäs
2 msk chilisås
2 msk bostongurka
2 msk dijonsenap, smaka av om du vill ev ha mindre eller mer
1 tsk paprikapulver
nypa salt
nypa svartpeppar 

Gör så här:
Rör ihop allt och ställ i kylen en stund före servering och lägg på brödet på burgarna och lite dipp på tallriken till pommes.

7
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00